Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Dawno temu grałam w brydża ... bez większych osiągnięć i jeszcze mniejszego zrozumienia;)

Wiem, wiem, tabcin czy inne takie to nie jest najlepsza rzecz na świecie, ale co zrobić, gdy rtęć w termometrze przekracza 39 stopni?? Wczoraj dostała 3 tabletki, dzisiaj dostanie trzy, jutro, jeśli nie będzie gorączki poprzestanę na dwóch i mam nadzieję, że na tym zakończę przygodę ztabcinem ... oby!!!

Agduś, jeszcze nie wiadomo, czy pojedzie do Perły... chyba Dziadka przerasta opieka nad nastolatką ....:confused:

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jamles, jak można przegrać w takie karty???

tabcin przynajmniej poprawia samopoczucie.. no i taka temperatura osłabia strasznie. Ale ibufen (nurofen) lepszy, bo przeciwzapalny i leczy a tabcin tylko na objawy działa.

Dzięki Ewa. Dałam Jej w pewnym momencie Ibuprom Max (wczoraj wieczorem i dzisiaj w południe), na zbicie. Przynajmniej przespała (i ja też) dość spokojnie noc a dzisiaj ma trochę lepszy humor.

Czy na przyszłość najlepiej kupować właśnie nurofen zamiast tych przeciw przeziębieniowych ??

A mnie qurczę plecy bolą i to dość ostro, między łopatkami, ból mi już zaczął promieniować na ramię i kark. Do doopy, chyba Nimesil zacznę znowu brać.

Ale przynajmniej opier.... się mogę, nie muszę wstawać rano ... żyć, nie umierać!!!

Braza.. Ty się oszczędzaj, bo sieknie Cie tak jak mnie,, już ponad 3 tygodnie trzyma. choć nie powiem dziś już jest o wiele lepiej.. o wiele.. ale do dobrości jeszcze daleko.. I powiem, że absolutnie mam dość prochów..

....piwa bym się chociaż napiła... a tu figa.. gorzej niż na odwyku...

Braza, przy takiej grypie to jakiś ibufen (ibuprofen itd) powinno się dawać kilka dni regularnie, rano i wieczorem a nie tylo doraźnie. A tabcin, gripex czy inne śwństwo tylko właśni doraźnie, jak temp nie chce spadac.

A ty pewnie po prstu złapałaś od młodej i się zaczyna... zmierz sobie temperaturę i pamiętaj - przy grypie się leży i pije (płyny nieprocentowe, żeby jasność była ;) )

Braza - Ty zadbaj o siebie, z kręgosłupem nie ma żartów! :no:

Nie ruszaj się, jak nie musisz, wygrzewaj, leniuchuj i w ogóle - to dla Was obu w tym momencie najlepsze wyjście!

Zdrowiejcie szybko! :hug:

Trochę racji po stronie Agduś trochę po stronie Gagaty robiłyśmy i to i to;) A poważnie - miałam miłego gościa na weekend no i tak jakoś zeszło ....

Śnieg spadł, temperatura spadła, chce mi się spać, nie chce mi się nic robić, jednym słowem normalka!!!!