Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A to rude dorosle - to Karla??? :jawdrop:

Bingo!!!! :D

już całkiem azjatycką kuchnią przesiąkła :eek:;)

Coś w tym jest .... Mam nadzieję, że od czerwca będą już dwa, powinny sobie zu zamen wspólnie z Depsią poradzić...:D

Jak to przy dzieciach bywa z lekka niedospani jesteśmy, ale Tyrion, jak na ONka przystało rozumny jest. Koty chyba jeszcze nadal mają nadzieję, że on zniknie wkrótce,((jeśli tak, to się zdziwią) a później pewnie wezmą się za wychowywanie ... Będzie na pewno ciekawie ...

Czy Wy też nadal macie śnieg?? Noż w mordę bulteriera, mam go .... a zresztą sami wiecie!!!

P.S. Verunia, ja chyba zacznę co jakiś czas nowego ONka do domu przynosić, to będziesz się częściej pokazywała:yes:

Cudny lejek!!!

U Ciebie koty psa będą wychowywać, na dobrego kota jak przystało:D, u mnie psy kociaki wychowują. Koty już kapcie w pyskach noszą, i nawet końcówkę od ładowarki mi obgryzły, podłączoną do prądu! Koty na bank, bo małe dziaby były na kablu, no i psy nigdy kabla w gniazdku nie ruszają:no:

Ciekawe kiedy Tyrion zacznie miauczeć... i na myszy!!!!!

Fotorelacja wyśmienita :) ... w twoim stylu ....

Ochroniarz zajefajny ....

Przypomniałem sobie radość Pinezki i Juniora jak przywieźliśmy Bobiego do domu. Ja nie byłem zachwycony. Nie chciałem go kupować ... bo miałem zapędy na inną rasę ...

Pamiętam ten dzień dokładnie ....giełda zwierząt (wiem, że brzydko brzmi, ale tak ją nazywano) w warszawskich Łazienkach .... i ten Kudłaty, ślamazarny, szukający nowego pana/pani .... bracia już sprzedani ... a On został sam w klatce ...

Pinezka miała maślane oczy ... takie jak kobieta ma podczas ... no mniejsza z tym ... Juniorowi wszystko małe się podobało, bo sam był mały ... ale też nagle zachorował na Kudłatego (z pomocą Pinezki - na bank!!!!) ... Tylko ja, bezdusznik, przeszedłem obok Kudłatego bez entuzjazmu ... i wyszedłem z budynku ....

A tam..... stoi Pinezka z Juniorem.... i nigdy nie zapomnę widoku jak na mnie wtedy oboje patrzyli ....

więc uległem ....

Jeszcze tej nocy żal mi się zrobiło rozdygotanego szczeniaka i ... Kudłaty trafił pod moją lewą pachę(pamiętam dokładnie) .... i przespał całą noc wtulony we mnie w naszym łóżku....

Od tej nocy wszystko się zmieniło ... Kudłaty stał się Moim Psem .... a ja jego ojcem lub matką (nie wiem, bo do tej pory trzyma język za zębami) .... W każdym razie miłość dozgonna ...

PS.

Patrzę teraz na swojego schorowanego 12-letniego Bobka, który za chwilę będzie miał olbrzymi problem żeby się podnieść i zejść po schodach .... i tak mi się smutno zrobiło ... Takiego ludzkiego psa nigdy już nie będę miał .... To wiem .... Nauczył się nawet śmiać .... Poważnie ...

Kiedyś zrobię zdjęcie.

Tak mnie naszło .... przepraszam

Mój mąż też kiedyś nie chciał kupić Pinkusia.. Mówił, że żadnego sierściucha....

Potem razem sobie mordy lizali, z nim pod pachą na rogówce siedział.. razem na kanapie.. Oczywiście pies był mój i mnie słuchał.. niby nic nie umiał, ale był najmądrzejszy,... Gdy odszedł,, to po kilku godzinach wziął kasę .. i pojechał niby tylko pooglądać Inkę.. Ona mu na kolana, łzy wylizała, on kasę na stół.. pomyślał, że to będzie jego pies.. Jakże się zdziwił,, że ona na krok mnie nie opuści.. ze mną śpi...mnie broni...

Noo do męża pójdzie, ale co pani to pani...

Mój bialy był z sortu: do uśpienia. Nie spelnial wymogow rasy, urodzil się z wada, bardzo duzy tylozgryz. kiedy go zobaczyłam na zdjęciu wiedziałam, ze będzie mój. i jest mój, chodzi za mna jak cien, zawsze blisko i zawsze czuwa. A pomyslec, ze nigdy nie chciałam mieć zwierzaka a teraz to mój (oczywiście zaraz po mezu) największy skarb jaki trafiłam.

Gwozdzik, na serio nie czyta, ja mu czasem czytam co ciekawsze wpisy na forum a on czasem pyta co ciekawego u moich ulubionych forumkow. Kiedys go nawet namawiałam żeby sobie profil na muratorze zalozyl ale nie chciał. ja mam forum muratora a on swoje forum graczy. i fajnie, każdy czyta co lubi. za to w jednym jesteśmy zgodni: zadnych szajsbukow, tłiterow i naszychklas ;)

Twoja ksiazke czytałam :) nie ukrywam ze czasem na glos się smialam, wesola jest :) szkoda ze teraz tak mało tam piszesz.

(...)Nie chciałem go kupować(...) Pinezka miała maślane oczy(...) żal mi się zrobiło rozdygotanego szczeniaka(...) wszystko się zmieniło ... Kudłaty stał się Moim Psem(...) Patrzę teraz na swojego schorowanego 12-letniego Bobka(...) i tak mi się smutno zrobiło ... Takiego ludzkiego psa nigdy już nie będę miał(...)

Tak mnie naszło .... przepraszam

Gwoździk, nie ma za co, bo wpis świetny - szczery i oddający emocje, zrozumiałe dla każdego, kto przez wiele lat miał szczęście patrzeć w psie ślepia i widzieć w nich swoje odbicie.

Z Was to jednak dobre ludzie som.

Dlatego Wasze zwierzaki też takie ludzkie.

Miło czytać to, co piszecie.

Braza, marzec zaraz, pilnuj modrzewia i daj znać jak zacznie się puszczać.

Jak Twój zaczyna zielenią porażać,

u mnie lód w oczku wodnym po zimie topnieje i to znak,

że mogę kwitnących krokusów wypatrywać. A to ważne, tak?