braza 02.06.2009 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Coś kole 130m2, a to się liczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.06.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Niektórzy podają cenę za punkt a inni pytają o metraż i podają za cały dom + monitoring na zewnątrz i jakieś tam dodatkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.06.2009 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Teraz rozumiem! Wybaczcie mi proszę moja ignorancję, nie wnikałam aż tak głęboko w te wszystkie sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.06.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 A pewnie że wybaczęDLa porównania podam Ci że mam 140 m2 i całość jak pisałam to 5 tys. Więc róznica jest? Jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.06.2009 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Wiolasz, ale to razem z materiałami?? Mi zaśpiewał 6.000 robocizna + 3-4 tys. materiały!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 02.06.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 ja mam 230 i odejmij zero.. robota+materiał i nie mam bajerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.06.2009 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Matko!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.06.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 np. Słucham! A o jakiej grupie mowa, bo nie bardzo rozumiem??? http://forum.muratordom.pl/grupa-szczecinska,t3718-65460.htm http://forum.muratordom.pl/slupsk-kobylnica,t97255.htm może jeszcze grupy toruńsko-bydgoskie a czy przypadkiem arcobaleno nie jest z okolic Drawska Braza u góry jest taki knefel ..... Szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.06.2009 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Tego knefla "szukaj" to ja używam, ale g... znajduję!!! 5 stron tematów już przewaliłam i nic o elektryce To o te grupy chodzi!!! Nie mam dobrych doświadczeń - kilka razy wcześniej zadawałam tam pytanie i na szczecińskiej i na koszalińskiej - ani razu nikt nie odpowiedział Słupsk trochę daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.06.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Sama widzisz, ze kwoty które Ci podałam wcale nie odbiegają od innych forumowiczów. Za cały swój dom powinnaś nie przekroczyć 5tys za kompletna instalacje (całą!) materiały i robocizna. Kwota którą Ci podał elektryk to jakaś kpina. Nie wiem co miał na celu i czym to tłumaczy ale niczym nieuzasadnione koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.06.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 tak liczę z grubsza na jedno pomieszczenie ...... lampa- 2pkt kinkiety - 3pkt gniazdka - 4-6pkt puszki 2-4 pkt czyli ok 15pkt na pokój razy 30zł ........... do równego rachunku max. 500zł za jedna izba. A ten elektryk to przypadkiem nie liczył codziennych dojazdów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 02.06.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 maylandziu nie jestem taka pewna czy przesadził ... nasz region,szczególnie kołobrzeg rządzi się innymi prawami ... pytałam o ceny w innych rejonach Polski i porównywałam do lokalnych - niestety nasze są o około 20-30% wyższe najczęściej. z elektryką zależy wiadomo od ilości punktów i jak bardzo jest instalacja skomplikowana no i to nie jest stan surówy gdzie kabelki ładnie na ścianie się przybija ... nie można tego porównywać ... co nie znaczy, że facet mógł zawyżyć cenę. Najlepiej wycenić u 3 - 4 elektryków 1. materiał2. ile za jaki punkt3. czy alarmówka4. oświetlenie zewnętrzne5. rozdzielnia a jeśli chodzi o remonty ... może dojść prowadzenie nowej wlz ... ciężko określić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.06.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Braza a instalacja RTV, sieć komputerowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.06.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Justynko nie przekonuje mnie to. Nadal uważam, ze to wygórowana kwota. I nie jest zawyżona o 30% w stosunku naszych cen a o jakieś 80% za ten zakres roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.06.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 maylandziu nie jestem taka pewna czy przesadził ... nasz region,szczególnie kołobrzeg rządzi się innymi prawami ... pytałam o ceny w innych rejonach Polski i porównywałam do lokalnych - niestety nasze są o około 20-30% wyższe najczęściej. może jaki elektryk z reszty Polski na agrowczsy robocze by się wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.06.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Justynko nie przekonuje mnie to. Nadal uważam, ze to wygórowana kwota. I nie jest zawyżona o 30% w stosunku naszych cen a o jakieś 80% za ten zakres roboty. może On liczy też demontaż starej instalacji jabym te stare kable zostawił w ścianach i robił wszystko od nowa Braza, a czy ta instalacja nie jest robiona w rurkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.06.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 http://forum.muratordom.pl/post3206174.htm?highlight=#3206174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 02.06.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 w dołek wpadam..chyba przyjdę jak zmienicie temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.06.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Nie odpowiem dokładnie teraz na wszystkie pytania. Elektryk stwierdził, że parter jest okey - miedziane druty, w miarę dobrze zabezpieczone. Ale chodzi o poddasze! Tam jest gorzej, druty w ścianach nie zabezpieczone, a ściany to większość KG, nie pamiętam tylko, czy całe to druciarstwo jest miedziane, jak na parterze, czy nie. No i punkty ... Szczerze tez mówiąc, nie zapytałam czy demontaż bierze pod uwagę, ale chyba nie ... wspomniał coś o nowej instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.06.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 http://forum.muratordom.pl/post3206174.htm?highlight=#3206174 Jamles, jesteś The Best!!!!!!! Ja Ty to robisz????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts