gosia100 17.06.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Mam pytanie: czy siatka taka nalezy do standardowego prawidlowego wykonania dachu, czy tez nie? Ja w umowie z wykonawca mam zapisane poprostu wykonanie dachu i obrobek i nie mam takich szczegollow poruszonych.W zwiazku z tym nie wiem czy wykonawca moze zarzadac doplaty czy tez to jest standard i musi dac.Napiszcie prosze jak to u was bylo. A co ze skutecznoscia, czy wogole warto sie przejmowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.06.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 nie warto sie przejmowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia100 17.06.2007 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Ale w jakims watku o foliach dachowych ktos wspominal ze wlaza ptaki pod dachowke i robia szkody! Siatka nie jest wedlug ciebie skutecznym zabezpieczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.06.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 tego ze siatka"nie jest skutecznym zabezpieczeniem" - nie pisałem pisałem ze nie warto sie przejmowac (np. tym co ktos pisze o ptakach) ale jesli juz chcesz sie przejmowac ... to poddam Ci lepszy temat ... zabezpiecz sobie dach przeciw kunom - sa groźniejsze od ptaków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia100 17.06.2007 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 A fakt. O kunach cos wiem bo u moich rodzicow co roku wchodza nie wiadomo ktoredy bo wszystko uszczelnione. No i pewnego razu sufit przeciekl wiadomo czym.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HORACJUSZ 19.06.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Hej. Są specjalne zabezpieczenia przeciewko ptakom i faktycznie kunom, które moga dostac sie pod dachówką, dokładnie miedzy pierwsza łatą sztorcową a fala dachówki(o ile masz dachówke falistą). to są takie "grzebienie " które sie przybija do wspomnianej pierwszej łat. są tez takie tasmy z plastyku, tez taki montowałe przy dachówce karpiówce.Z doswiadczenia polecam zastosowanie takich zabezoieczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HORACJUSZ 19.06.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 aha! moim zdaniem kazdy dobry dekarz powinien polecić takie zabezpieczenie. pzrd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 19.06.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Wróblówka to się zwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 19.06.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Wróblówka to jedno, a siatka taka tak wygląda: http://dekpol.best.net.pl/images/akcesoria_siatki_2d.jpg My may taką założoną oprócz wróblówki, tylko w innym kolorze grafitowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HORACJUSZ 20.06.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Dokładnie cos takiego! Powinno całkowicie wystarczyc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 20.06.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 A fakt. O kunach cos wiem bo u moich rodzicow co roku wchodza nie wiadomo ktoredy bo wszystko uszczelnione. No i pewnego razu sufit przeciekl wiadomo czym. pozdrawiam ...dziurą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 20.06.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Wróblówka to się zwie To jak jużpokazano tyaśmę, to pokażę jak wygląda wróblówka i jak się jąmocuje bo z tym niektórzy mają spory problem. http://images12.fotosik.pl/78/d6b538fb9c7c4a9a.jpg http://images11.fotosik.pl/75/d29ff4170b06c3e5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 20.06.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Wróblówka to jedno, a siatka taka tak wygląda: http://dekpol.best.net.pl/images/akcesoria_siatki_2d.jpg My may taką założoną oprócz wróblówki, tylko w innym kolorze grafitowym. Możesz podać jak to się nazywa i kto to produkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 16.10.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Wróblówka to jedno, a siatka taka tak wygląda: http://dekpol.best.net.pl/images/akcesoria_siatki_2d.jpg My may taką założoną oprócz wróblówki, tylko w innym kolorze grafitowym. mam wróbłowkę i dodatkowo zamówiłem taką siatkę ale prawdę mówiąc nie wiem jak ją prawidłowo zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 16.10.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Możesz podać jak to się nazywa i kto to produkuje? Kratka przeciw ptakom lub siatka zabezpieczająca okapu produkuje http://www.mage.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.10.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Nazywa się to siatka ochronna okapu produkuje również IVT z twardego PCV osobiście polecam jednak taką samą tylko aluminiową malowaną proszkowo ma ją w ofercie Koramic. Montuję się ją w przypadkach gdy nie ma deski okapowej a krokwie zacięte są pod kątem prostym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 17.10.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Montuję się ją w przypadkach gdy nie ma deski okapowej a krokwie zacięte są pod kątem prostym. Pozdrawiam. u mnie jest deska okapowa i krokwie scięte są pod przyszłą podbitkę (pod kątem prostym do ściany) górale dziwili się gdzie taką siatkę zamontować z tego co rozumiem nie jest ona mi potrzebna zastanawiam się jednak jak hala_k wykorzystała tę kratkę jak też ma deskę okapową na wszelki wypadek jeszcze zadzwonię do producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 08.08.2020 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) Montuję się ją w przypadkach gdy nie ma deski okapowej a krokwie zacięte są pod kątem prostym. Czy zatem u mnie da się ją zamontować? Czy taka siatka zastępuje grzebień wentylacyjny? I jeszcze jedno pytanie. Czy taka siatka jest widoczna z zewnątrz i zatem wymaga dobrania właściwego koloru, np. do dachówki? Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez Robinson74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts