Amor 19.06.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Krótkie pytanie - czy ma sens robienie w domu dzwonka do drzwi wejściowych? Zakładam, że jest zainstalowany domo/videofon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 19.06.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Nie bardzo rozumiem, ale: Czy chodzi o dodatkowy dzwonek oprócz tego, który jest/będzie w domo-/video - fonie? Czy też chodzi o dzwonek o brzmieniu mechanicznym, a nie elektronicznym? Jeśli to pierwsze, to raczej nie ma sensu, a jeśli to drugie, to każdy miłośnik dźwięku dzwonka mechanicznego przyzna, że ma to ogromny sens, bo dzwonki mechaniczne mają "duszę". . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 19.06.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 ykk - jak masz domofon przy bramce to dzwonek raczej zbędny - chyba że ... masz mozliwość zatrzaśnięcia drzwi i od zew. nie mozna ich otworzyć a żona siedzi w piwnicy i pierze albo prasuje i nie słyszy pukania - a ty sie dobijasz bo piwo zostawiłes na blacie w kuchni to dzwonek się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 19.06.2007 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Chodzi o dodatkowy dzwonek przy drzwiach zewn., poza tym przy domo/videofonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 19.06.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Teraz rozumiem, a raczej domyślam się, że włącznik domofonu jest na zewnątrz ogrodzenia i nie można sięgnąć do niego będąc pomiędzy ogrodzeniem, a domem. No to wciąż, dla mnie, dzwonek jest bez sensu. Mamy przecież okna, w które można popukać lub telefony komórkowe, którymi można zwrócić uwagę domownika.Ma sens, gdy w domu będzie biuro i klienci, a bramka w ogrodzeniu otwarta i daleko od domu. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.06.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Jak ktoś lubi, to dlaczego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 19.06.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Jak ktoś lubi, to dlaczego nie? To dyskutujemy o relatywiźmie? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.06.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Krótkie pytanie - czy ma sens robienie w domu dzwonka do drzwi wejściowych? ... Ja mam domofon, a oprócz tego starą kołatkę na drzwiach wejściowych. A jak mnie najdzie, to jeszcze sobie dzwonek zainstaluję. I koguta. Żywego. Poza tym wisi koło drzwi doniczka z kwiatkiem. Ona nie ma sensu - prawda? Ale wisi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 19.06.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ja mam domofon i dzwonek bo domofonu nie słychać jak jestem na ogrodzie a dzwonek tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.06.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ja mam domofon i dzwonek bo domofonu nie słychać jak jestem na ogrodzie a dzwonek tak a po pracy na ogrodzie, jak zadzwoni dzwonek to idziesz na stołówkie - dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatca 20.06.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Hmmm, ja będę miała dzwonek przy drzwiach wejściowych / oczywiście przy furtce również/. Przekonał mnie do tego sąsiad, który juz mieszka i sam doświadczył , że dzwonek jest potrzebny np ze względu na dzieci. Zdarza się tak , że dzieci bawią sie gdzieś w ogrodzie i kiedys niechcący zamknął dziecko na dworze myśląc że jest już w domu. Taki maluch w okno nie zapuka bo nie dostanie, pozostaje jedynie płacz Albo np dzieciak wpuści kogoś przez furtkę, a drzwi wejściowe będa zamknięte, to co? gośc będzie chodził wokół domu i stukał w okna? Oczywiście to sprawa indywidualna, ale ja jestem za dzwonkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 20.06.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Krótkie pytanie - czy ma sens robienie w domu dzwonka do drzwi wejściowych? Zakładam, że jest zainstalowany domo/videofon. Z racji tego, że będę mieszkał tymczasowo bez ogrodzenia to dzwonek się przyda jak najbardziej. Później domofon załatwi sprawę a to, czy odłączę dzwonek zależy już później od ożytkowania. Podobają mi się argumenty przedmówcy - dzwonek przy dzieciach konieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 20.06.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Dzwonek jest potrzebny. Może niezbyt często ale czasem się przydaje. Nie trzeba pukać w okna albo w parapet Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts