Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Szukam projektu przebudowy kostki, lub architekta .

Już wiem co chciałbym zmienić w istniejącym stanie, a teraz szukam kogoś kto pomoże mi się z tym uporać.

Dom który posiadam jest ok i wymaga niewielu zmian np.:

- połączenia kuchni z salonem (tutaj niestety ściana nośna)

- kominek w saloni (komin chyba trzeba będzie dokleić od zewnątrz)

- podniesienie dachu

- powiększenie istniejącego tarasu

Jeśli ktoś mógłby mi w czymś doradzić - będę wdzięczny.

Pozdrawiam

• 4 months później...
  • 1 year później...

Witam,

Czy ktoś z forumowiczów miszkający we Wrocławiu lub okolicach zna i mógłby mi polecić dobrego, szybkiego w działaniu i niezbyt drogiego architekta adoptującego (niektórzy uważają że takich nie ma :lol: ) ? Potrzebuję kogoś kto zrobi adaptację gotowego projektu w krótkim czasie? Myślę, że nie narażę się nikomu jeśli zadam to pytanie właśnie na tym forum (w końcu zawsze to jakieś doswiadczenie)

Z góry dziękuję za pomoc

P.S. gdyby ktoś znał kogoś godnego polecenia to może pisać na skrzynkę prywatną (jeśli kontakt jest poufny); [email protected]

• 4 months później...

Witam,

po roku poszukiwań odpowiedniego projektu wróciłam do punktu wyjścia. Ale projekt moich marzeń ma zbyt skomplikowany dach, w związku z czym szukam dobrego architekta we Wrocławiu, który podjąłby się zmiany dachu. A także adaptacją do działki. Jeśli znacie jakieś godne polecenia biuro, to bardzo proszę o namiary.

pozdrawiam

Aneta

• 1 month później...

Witam wszystkich,

Bardzo prosilbym osoby ktore sa juz w trakcie budowy albo po o podanie namiarow na dobrego architekta w celu dokoania adaptacji projektu.

Najlepiej jakby byl dobry,szybki i za nie duza kase.

Mam projekt ale bez malych zmian nie obejdzie sie :(

Jesli ktos z Was bedzie mogl podac jakies sprawdzone kontaty bede bardzo wdzieczny.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2008 dla wszystkich !

Pozdrawiam

• 3 years później...

Witam,

czy zna ktoś może dobrego architekta (niekoniecznie strasznie drogiego :) ), który podjął by się wykonania projektu adaptacji starej stodoły na budynek mieszkalny? Najlepiej kogoś z okolic Wrocławia.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc ;)

• 1 year później...

Czy ktoś może polecić jakies biuro projektowe, projektanta, architekta znającego się dobrze na kwestiach przebudowy starszego budynku, np popularnego "klocka" z lat 70tych, lub starszych budynków na coś bardzo nowoczesnego ( duże przeszklenia, drewno na elewacji itd).

Lokalizacja - najchetniej Wroclaw/okolice

bede wdzieczny za pomoc

Dzięki bardzo , drugi jest fajny, ale bez zachwytu z mojej strony...

osobiscie wrazenie robią na mnie takie projekty :

http://www.blog.awx2.pl/index.php/2012/01/czarno-na-bialym/

ale na pewno linki sie przydadzą...

pozdrawiam;)

Przecież to , jak wygląda bryła zależy od inwestora bardzo często :D

A ten czarny od ogrodu wygląda tak:

http://bi.gazeta.pl/im/3/8056/z8056963X,Azurowa-stalowa-konstrukcje-otacza-taras--Specjalnie.jpg

Czy Katowice to okolice Wrocławia? Bo tu masz Emarchitektów:

http://bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85301,6752907,Dom_z_kostki.html

Edytowane przez Elfir

Tył czarnej kostki wygląda jak klatka w ZOO z czarnej stali, zero kolorow natury, zieleni przy elewacji itd. słabo. Ale projekt Emarchitektów bardzo mi sie podoba. Szkoda ze nie są z wrocławia, z Katowic to kawałek - 190km ...

A ktos w ogole robi w pl takie projekty ?

http://www.blog.awx2.pl/index.php/2012/05/lagoon-beach-house-by-birrelli-architecture-homedsgn-a-daily-source-for-inspiration-and-fresh-ideas-on-interior-design-and-home-decoration/

Tył czarnego domu miał tworzyć patio, bo dookoła są niskie bloki i sąsiedzi zaglądaliby w panoramiczne okna.

Moim zdaniem masz bez sensu podejście - zobacz inne projekty autorów by rozpoznać ich styl, zamiast sugerować się jednym przykładem, ograniczonym formą, planem zagospodarowania przestrzennego, otoczeniem, wymaganiami, gustem i zasobnością inwestora.

Taki dom jak pokazałeś na zdjęciu (notabene to NIE jest przebudowa) zaprojektuje ci kilkadziesiąt do kilkuset architektów w Polsce. Wielu polskich architektów zdobywało laury w światowych rankingach.

Znasz forumowego Roberta Skitka?

Dlaczego ograniczasz się tylko do Wrocławia? Przecież architekt nie musi być non stop na miejscu by robić projekt. Uzgodnienia też możecie sobie przesyłać via mail.

Edytowane przez Elfir