Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASTRÓJ...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 244
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miałam podobnie - w moim mieszkaniu - na starym mieście - w kamienicy obok lokatorzy palili śmieciami - plastykiem, gumą, szmatami...zaczynałam popadać w jakąś fobię - bo kominy miałam cztery metry od moich okien (i niemowlę)- więc jak już odważyłam się je otworzyć to cały czas "niuchałam" żeby szybko wyczuć dwutlenek węgla (oby tylko to) -a wszędzie fruwały takie czarne"fruty"...)

W Twoim przypadku trzeba chyba zgłosić to do jakiegoś urzędu ochrony środowiska (starostwo)- pisać, pisać i pisać...bo przypuszczam że rozmowa z sąsiadem nie skutkuje...

serdecznie ci współczuję - takie rzeczy potrafia odebrac radość mieszkania... :(

elutek wiem, że to żadna pociecha, ale inni mają gorzej.

U znajomego na osiedlu jest dziupelka, w której wodę ciepłą uzyskuje się jedynie z kominka.

W tym kominku pali się tylko trocinami z dziupelki. Jeżeli jarzysz o co chodzi to sobie zapodaj dzień w dzień cieżki czarny dym palonego plastyku.

Kilka razy w tygodniu to nie to co conajmniej raz dziennie i czym popadnie to nie elementy z tworzyw sztucznych.

Elutek

Dziewczyno, pisz, pisz, pisz.....

Niech im Twoje pisanie obrzydnie i się zajmą sprawą. A jeszcze lepiej chodzić, chodzić.....do urzędów. Tylko wtedy czasu trzeba poświęcić sporo.

A może tak telewizja lokalna? Oni uwielbiają sensacje i takie różne :-? Sprawę musisz nagłośnić :evil:

elutek proszę się nie załamywać! Weź się w garść, pomyśl, że żaden palant nie będzie odbieral Ci radości z życia i walcz!!!! Wiem, że łatwo mówić, ale masz dwa wyjścia - wyprowadzić się, albo walczyć.

Amtla ma świetny pomysł - telewizja. Zorientuj się, jak można sprawę nagłośnić i do dzieła! Poradzisz sobie na pewno!

a tak na marginesie - też znacie takich ludzi, którzy po zwróceniu uwagi

przestają mówić dzień dobry ? i odwracają z grymasem głowę?

i to cała rodzina, od najstarszego do najmłodszego...

znamy, znamy, nie jesteś sama :D

tylko, że mnie już przestało to drażnić, teraz mam z tego ubaw :lol: