Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa właścicieli MINI OGRÓDKÓW

Berolina

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 322
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i co??

taka tu cisza teraz...

ja mam przed domem gdzieś 80 m2, jestem dopiero w trakcie tworzenia ogródka...

ładnie to może będzie wygladał, ale dopiero za parę lat :roll:

póki co, to nie mam się czym pochwalić, ale napewno trzymam kciuki za te ogródki tak duże jak moje, no i za właścicieli, żeby sobie dali radę z ich zagospodarowaniem.

Jeden błąd u siebie już widzę...

niepotrzebnie zrobiłam rządek iglaków od drogi :cry:

ale tam nie było wyjścia w sumie, była stara rabatka, na niej kilka tuji, i murek...

murek zastawiłam kamieniami, ale nie to chciałam osiągnąć :roll:

dosadziłam iglaków bo chcę zasłonić nas trochę przed wścibskimi sąsiadami, tak to jest jak się mieszka przy drodze...

dom obok domu, domem poganiany...

• 2 weeks później...

moze ktros sie pochwali swoim ogrodem? pełnia lata wiec pewnie macie kolo domu kolorowo ? WŁASNIE ZAGLADAM TU W POSZUKIWANIU INSPIRACJI :wink:

my własnie robimy trawnik.....zrobilam nasyp koło tarasu i pewnie za jakis krótki czas cos tam posadze....na ta chwile zastanawiam się czym obsadzic miejsca kolo płotu bo nie chcę iglaków ( zabiora za duzo miejsca)

W zimnym klimacie, też można mieć zieloną scianę.

Za rok, dwa, będzie już tylko lepiej :p

Hanka jesteś niesamowita! A u mnie wielkie chęci, ale dalej problem z realizacją. Muszę znaleźć kogoś kto mi przerzuci przez wał wywrotkę, albo 2 ziemi. Sama się nie rzucam, na męża średnio mogę liczyć, pracuje od rana do wieczora, a w weekendy to tyle rzeczy do zrobienia, załatwienia, ze nie ma kiedy... Póki co wczoraj zakupiliśmy ogromniasty stół z krzesłami do ogrodu. Najpierw myśleliśmy o czymś malutkim, bo dzieci itd, ale jednak wygoda siedzenia i glillowania ze znajomymi wzięła górę :p . Teraz muszę przerobić projekt...

hanka55 super! wyszedł bardzo magiczny ogród!!!! pieknie!

ja wczoraj natyralam się w ogrodzie bo robiłam taki murek przy tarasie drewnianych bali . juz mialam miec koniec ale wymyślilam ze jeszcze 2 takie podwyższenia sobie zrobie :wink: a poniewaz z drewnem u mnie nie ma problemu to następne baliki juz się robią i czekaja na osadzenie w ziemi- jedno miejsce kolo placu zabaw na ladne kwiatki a drugie kolo stanowiska grilowego ( jest w planach) na ziola :wink:

• 2 months później...
moze ktros sie pochwali swoim ogrodem? pełnia lata wiec pewnie macie kolo domu kolorowo ? WŁASNIE ZAGLADAM TU W POSZUKIWANIU INSPIRACJI :wink:

my własnie robimy trawnik.....zrobilam nasyp koło tarasu i pewnie za jakis krótki czas cos tam posadze....na ta chwile zastanawiam się czym obsadzic miejsca kolo płotu bo nie chcę iglaków ( zabiora za duzo miejsca)

Ogródek super

• 2 months później...

No tak...z początkiem jesieni wątek padł, ale zbliża się (musicie uwierzyc na słowo :D ) WIOSNA!!!! więc do roboty!!!

Kochani potrzebuję rady - chciałam sie trochę osłonić od sąsiadów. Myślałam o pnączach wysiewanych (jednorocznych, dwuletnich) typu groszek ogrodowy. Co mi poleciecie? potrzebuję czegoś co urośnie szybko, będzie w miarę gęste i bedzie miało jak najdłuższe pędy... Czekam na propozycje i z góry dziękuję :)

No tak...z początkiem jesieni wątek padł, ale zbliża się (musicie uwierzyc na słowo :D ) WIOSNA!!!! więc do roboty!!!

Kochani potrzebuję rady - chciałam sie trochę osłonić od sąsiadów. Myślałam o pnączach wysiewanych (jednorocznych, dwuletnich) typu groszek ogrodowy. Co mi poleciecie? potrzebuję czegoś co urośnie szybko, będzie w miarę gęste i bedzie miało jak najdłuższe pędy... Czekam na propozycje i z góry dziękuję :)

a zimą nie chcesz osłony od sąsiadów? Bo takie jednoroczne to tylko latem coś zasłonią

Posiałam wzdłuż płotu fasolę ozdobną, fajnie obrosła płot i szczelnie osłoniła działke. Tylko jednego nie przewidziałam, na jesieni toto uschło i nieciekawie wyglądało. Z wiosną następnego roku gdy ziałam nową porcję te stare badyle usuwałam i było z tym niemało roboty, a działka duża 1500m