Berolina 10.06.2008 04:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Yupi, ktoś ma mniejszy ogródek od mojego Ale rzeczywiście fajnie zagospodarowany. Zrobiłam już wstępny projekt swojego ogródka, jak tylko zainstaluję skaner to wrzucę do analizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.07.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 i co?? taka tu cisza teraz... ja mam przed domem gdzieś 80 m2, jestem dopiero w trakcie tworzenia ogródka... ładnie to może będzie wygladał, ale dopiero za parę lat póki co, to nie mam się czym pochwalić, ale napewno trzymam kciuki za te ogródki tak duże jak moje, no i za właścicieli, żeby sobie dali radę z ich zagospodarowaniem. Jeden błąd u siebie już widzę... niepotrzebnie zrobiłam rządek iglaków od drogi ale tam nie było wyjścia w sumie, była stara rabatka, na niej kilka tuji, i murek... murek zastawiłam kamieniami, ale nie to chciałam osiągnąć dosadziłam iglaków bo chcę zasłonić nas trochę przed wścibskimi sąsiadami, tak to jest jak się mieszka przy drodze... dom obok domu, domem poganiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 17.07.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 moze ktros sie pochwali swoim ogrodem? pełnia lata wiec pewnie macie kolo domu kolorowo ? WŁASNIE ZAGLADAM TU W POSZUKIWANIU INSPIRACJI my własnie robimy trawnik.....zrobilam nasyp koło tarasu i pewnie za jakis krótki czas cos tam posadze....na ta chwile zastanawiam się czym obsadzic miejsca kolo płotu bo nie chcę iglaków ( zabiora za duzo miejsca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.07.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Haneczko czy na tym zdjęciu, te śliczne drzewka to ligustr? To jest laurowiśnia. W naszym klimacie to niski krzew. Ale w łagodnym klimacie dorasta do 2-3 m wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 18.07.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 ja ogladalam dwa dni temu laurowisnie w ogrodniczym i chyba sobie ja kupie i zrobie tak jak na tych fotkach z Holanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 20.07.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 (edytowane) W zimnym klimacie, też można mieć zieloną ścianę. Edytowane 18 Listopada 2010 przez hanka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 21.07.2008 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 W zimnym klimacie, też można mieć zieloną scianę. Za rok, dwa, będzie już tylko lepiej Hanka jesteś niesamowita! A u mnie wielkie chęci, ale dalej problem z realizacją. Muszę znaleźć kogoś kto mi przerzuci przez wał wywrotkę, albo 2 ziemi. Sama się nie rzucam, na męża średnio mogę liczyć, pracuje od rana do wieczora, a w weekendy to tyle rzeczy do zrobienia, załatwienia, ze nie ma kiedy... Póki co wczoraj zakupiliśmy ogromniasty stół z krzesłami do ogrodu. Najpierw myśleliśmy o czymś malutkim, bo dzieci itd, ale jednak wygoda siedzenia i glillowania ze znajomymi wzięła górę . Teraz muszę przerobić projekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 21.07.2008 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 A nie chciałabys wydrukować ogłoszeń i rozkleić w okolicy? Są wakacje, młodzi chętnie zarobiliby parę pieniązków, za nieskomplikowaną pracę No, przynajmniej u nas tak jest, chętnych nadmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 22.07.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 hanka55 super! wyszedł bardzo magiczny ogród!!!! pieknie! ja wczoraj natyralam się w ogrodzie bo robiłam taki murek przy tarasie drewnianych bali . juz mialam miec koniec ale wymyślilam ze jeszcze 2 takie podwyższenia sobie zrobie a poniewaz z drewnem u mnie nie ma problemu to następne baliki juz się robią i czekaja na osadzenie w ziemi- jedno miejsce kolo placu zabaw na ladne kwiatki a drugie kolo stanowiska grilowego ( jest w planach) na ziola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 28.07.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 hanka55, ogród przepiękny!!! betib - pokazuj co pięknego stworzyłaś !! ....u mnie na razie jest ściernisko: http://images23.fotosik.pl/249/b0bc9f8d59958ac9.jpg ..."ale będzie San Francisco...!!" za jakiś czas A co słychać u pozostałych "mini" ogrodników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 To nie takie mini u ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 29.07.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Elfirku...z boku domku to 3x28m...z tyłu jakieś 6x20m...czuję się jak w mini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 29.10.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 te metry kwatradowe duzo mi nie daja piszcie ile macie od plotu do domu ja mam front i tył cale 4metry a z boku 6metrow z drugiego boku jest garaz i badzo dlugi podjazd...... ogolnie jak bym policzyla m2 to by wyszlo sporo (glownie przez wjazd) a le tak naprawde ot mam mini ogorodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ECOGREENCITY 29.10.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 moze ktros sie pochwali swoim ogrodem? pełnia lata wiec pewnie macie kolo domu kolorowo ? WŁASNIE ZAGLADAM TU W POSZUKIWANIU INSPIRACJI my własnie robimy trawnik.....zrobilam nasyp koło tarasu i pewnie za jakis krótki czas cos tam posadze....na ta chwile zastanawiam się czym obsadzic miejsca kolo płotu bo nie chcę iglaków ( zabiora za duzo miejsca) Ogródek super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 22.01.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 No tak...z początkiem jesieni wątek padł, ale zbliża się (musicie uwierzyc na słowo ) WIOSNA!!!! więc do roboty!!! Kochani potrzebuję rady - chciałam sie trochę osłonić od sąsiadów. Myślałam o pnączach wysiewanych (jednorocznych, dwuletnich) typu groszek ogrodowy. Co mi poleciecie? potrzebuję czegoś co urośnie szybko, będzie w miarę gęste i bedzie miało jak najdłuższe pędy... Czekam na propozycje i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 22.01.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 wilce, tu kilka pokazałam, z resztą wątek fajny http://forum.muratordom.pl/tani-sposob-na-ogrod,t137462.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.01.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 No tak...z początkiem jesieni wątek padł, ale zbliża się (musicie uwierzyc na słowo ) WIOSNA!!!! więc do roboty!!! Kochani potrzebuję rady - chciałam sie trochę osłonić od sąsiadów. Myślałam o pnączach wysiewanych (jednorocznych, dwuletnich) typu groszek ogrodowy. Co mi poleciecie? potrzebuję czegoś co urośnie szybko, będzie w miarę gęste i bedzie miało jak najdłuższe pędy... Czekam na propozycje i z góry dziękuję a zimą nie chcesz osłony od sąsiadów? Bo takie jednoroczne to tylko latem coś zasłonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 22.01.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 jeśli to miejsce na zdjęciu wyżej to może nie ma sensu na stałe bo po drugiej stronie płotu sąsiad posadził chyba tuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.01.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 jeśli to miejsce na zdjęciu wyżej to może nie ma sensu na stałe bo po drugiej stronie płotu sąsiad posadził chyba tuje hmmm te tuje to takie mikro, zasłonią coś za 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 22.01.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Posiałam wzdłuż płotu fasolę ozdobną, fajnie obrosła płot i szczelnie osłoniła działke. Tylko jednego nie przewidziałam, na jesieni toto uschło i nieciekawie wyglądało. Z wiosną następnego roku gdy ziałam nową porcję te stare badyle usuwałam i było z tym niemało roboty, a działka duża 1500m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts