sys 06.02.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 A MY jesteśmy kompletnie niezadowoleni z usług Expandera choć pokładaliśmy w nim największe nadzieje co do jakości obsługi (mieliśmy nieprzyjemne doświadczenia z wcześniejszym kredytem w PEKAO SA- dziennik remontowy)... Wybraliśmy właśnie Poznań odalony o 85km , pomyśleliśmy, że większe miasto więc i lepsze standardy obsługi. Nam nie trzeba było tłumaczyć o ryzyku, ubezpieczeniach (co prawda nie chcieliśmy ich) . Pojechaliśmy na Głogowską, i spotkaliśmy na swej drodze akwizytora kredytów p. Jakuba J.-oficjalnie doradca finansowy Expander .... Miła gadka, wszystko cacy, mówię, że potrzebuję refinans kredytu z Pekao 79tys + zaciągnięcie 50 tys na remont(a właściwie szybkie jego dokończenie)- razem +- 130tys , dom wart w mojej wycenie min.250tys.zł... co prawda w tej chwili moja żona nie pracuje i opiekuje się dziećmi ale mam od ponad 13mies. własną firmę... spokojnie starcza na życie, koszyk zamówień choć się uszczuplił ale jest spory , netto ok 12tys.zł/mies za zeszły rok - no ale jestem na ryczałcie i czasem z tych 12tys zostaje mi 90% a czasem 30%- nie mniej dla swego banku(Pekao sa) jestem OK i nawet dostaliśmy kartę VIPa ( o czym informuję Expanderowca)... ... dostaliśmy oferty ING BŚ SA i BGŻ SA ... chcemy kredyt w złotówkach, ponoć nie ma problemu, informuję, że próbnie sprawdziłem zdolność w Pekao i nie ma najmniejszego problemu bym zaciągnął 50 tys zł kredytu , ale jest to dodatkowy kredyt, a ja chcę skosolidować w jeden z jedną "mniejszą ratą" -- chwila analizy i - najlepsza oferta płynęła z ING, 860zł na miesiąc na 30 lat... ale tylko 1003zł na lat 20 ! super, 140 zł więcej na racie ale 10lat mniej udręki... zgadzamy się na warunki... należy przygotować komplet dokumentów na następne spotkanie, zostaniemy poinforrmowani o terminie w ciągu 3-4 dni czy mamy zdolność... a było to 19.01- oczywiście dzwoniłem ale nie odbierano mojego telefonu ... ... jak dobrze, że równolegle prowadziłem rozmowy z rodzimym bankiem Pekao(co zapewne pozwoliło mi zaoszczędzić wielotygodniowego czekania) i choć jestem z nich bardzo niezadowolony i zniesmaczony próbą wciśnięcia mi kart kredytowych , to okazało się że dbają o mnie trochę lepiej...teraz jestem już po oględzinach rzeczoznawcy, a w ponedziałek podpiszę umowę kredytową... a Expander niech sobie zwleka... zapewne jestem słabym klientem dla nich, być może nie mogą mi wcisnąć ubezpieczenia jako drugiego produktu, ale powinno się nas potraktować poważnie i choćby zadzwonić informując o zaawansowaniu mojej sprawy, a zwłaszcza odebrać telefon... ...Na tyle wizytówki widnieje napis "Exspander- Poleć nas swoim znajomym"- mogą być pewni, że odpowiednio ich zareklamuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RudolfS 07.02.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 wiadomo ze posrednik to dodatkwy koszt, bo przeciez on musi z czegos zarobic. wiec lepiej samemu do banku. choc z drugiej strony nie kazdy ma czas, albo sie nie zna kompletnie. choc ja tak czy siak jestem za opcja bez posredniczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts