Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Expander, Openfinace czy banki

dariusz_s

Recommended Posts

A MY jesteśmy kompletnie niezadowoleni z usług Expandera choć pokładaliśmy w nim największe nadzieje co do jakości obsługi (mieliśmy nieprzyjemne doświadczenia z wcześniejszym kredytem w PEKAO SA- dziennik remontowy)... Wybraliśmy właśnie Poznań odalony o 85km , pomyśleliśmy, że większe miasto więc i lepsze standardy obsługi. Nam nie trzeba było tłumaczyć o ryzyku, ubezpieczeniach (co prawda nie chcieliśmy ich) . Pojechaliśmy na Głogowską, i spotkaliśmy na swej drodze akwizytora kredytów p. Jakuba J.-oficjalnie doradca finansowy Expander .... Miła gadka, wszystko cacy, mówię, że potrzebuję refinans kredytu z Pekao 79tys + zaciągnięcie 50 tys na remont(a właściwie szybkie jego dokończenie)- razem +- 130tys , dom wart w mojej wycenie min.250tys.zł... co prawda w tej chwili moja żona nie pracuje i opiekuje się dziećmi ale mam od ponad 13mies. własną firmę... spokojnie starcza na życie, koszyk zamówień choć się uszczuplił ale jest spory , netto ok 12tys.zł/mies za zeszły rok - no ale jestem na ryczałcie i czasem z tych 12tys zostaje mi 90% a czasem 30%- nie mniej dla swego banku(Pekao sa) jestem OK i nawet dostaliśmy kartę VIPa ( o czym informuję Expanderowca)...

... dostaliśmy oferty ING BŚ SA i BGŻ SA ... chcemy kredyt w złotówkach, ponoć nie ma problemu, informuję, że próbnie sprawdziłem zdolność w Pekao i nie ma najmniejszego problemu bym zaciągnął 50 tys zł kredytu , ale jest to dodatkowy kredyt, a ja chcę skosolidować w jeden z jedną "mniejszą ratą" -- chwila analizy i - najlepsza oferta płynęła z ING, 860zł na miesiąc na 30 lat... ale tylko 1003zł na lat 20 ! super, 140 zł więcej na racie ale 10lat mniej udręki... zgadzamy się na warunki... należy przygotować komplet dokumentów na następne spotkanie, zostaniemy poinforrmowani o terminie w ciągu 3-4 dni czy mamy zdolność... a było to 19.01- oczywiście dzwoniłem ale nie odbierano mojego telefonu ...

... jak dobrze, że równolegle prowadziłem rozmowy z rodzimym bankiem Pekao(co zapewne pozwoliło mi zaoszczędzić wielotygodniowego czekania) i choć jestem z nich bardzo niezadowolony i zniesmaczony próbą wciśnięcia mi kart kredytowych , to okazało się że dbają o mnie trochę lepiej...teraz jestem już po oględzinach rzeczoznawcy, a w ponedziałek podpiszę umowę kredytową... a Expander niech sobie zwleka... zapewne jestem słabym klientem dla nich, być może nie mogą mi wcisnąć ubezpieczenia jako drugiego produktu, ale powinno się nas potraktować poważnie i choćby zadzwonić informując o zaawansowaniu mojej sprawy, a zwłaszcza odebrać telefon...

...Na tyle wizytówki widnieje napis "Exspander- Poleć nas swoim znajomym"- mogą być pewni, że odpowiednio ich zareklamuję. :wink:

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku