finlandia 09.12.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Elfir, jakiego problemu? Bo nie zrozumiałem.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.12.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Z uderzaniem drzwi o styropian, który zachodzi na ramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 09.12.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 przy drzwiach otwieranych do środka nie ma takiego problemu Ale za to zajmują sporo miejsca w mieszkaniu ,na zewnątrz widoczna futryna ,silny wiatr może je otworzyć i złodziej ma łatwiej uderzając ,ze względów p-poż lepiej na zewnątrz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.12.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Ale za to zajmują sporo miejsca w mieszkaniu ,na zewnątrz widoczna futryna ,silny wiatr może je otworzyć i złodziej ma łatwiej uderzając ,ze względów p-poż lepiej na zewnątrz . Eeee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.12.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Aaaa, to odnosiło się do wcześniejszych wpisów - próbowałem "żenić" Twoją odpowiedź do zmniejszania otworó od góry. Ten problem z ozdobnymi drzwiami to problem.. bo takie "wyszukane drzwi" może zrobić niemal każdy, ale niewielu ma odpowiednie doświadczenie by w następnych etapach budowy zadbać o ich swobodne otwieranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.12.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Ale za to zajmują sporo miejsca w mieszkaniu ,na zewnątrz widoczna futryna ,silny wiatr może je otworzyć i złodziej ma łatwiej uderzając ,ze względów p-poż lepiej na zewnątrz . Silny wiatr może otworzyć? Co wy kupujecie? Dyktę na skobel? Złodziej nie włamuje się frontowymi drziwmi od ulicy, tylko oknami od ogrodu, gdzie go nie widać. Albo przez garaż, który ma o wiele słabsze zamki niż drzwi wejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 09.12.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Silny wiatr może otworzyć? Co wy kupujecie? Dyktę na skobel? Złodziej nie włamuje się frontowymi drziwmi od ulicy, tylko oknami od ogrodu, gdzie go nie widać. Albo przez garaż, który ma o wiele słabsze zamki niż drzwi wejściowe. Mieszkamy teraz w "przejsciowym" domku, gdzie drzwi sa otwierane do srodka - lite drewno + dodatkowe okucia, wzmocnienia, obciazenia ( sa baaaardzo ciezkie), ale czasami wieje tak silny wiatr, ze musimy zamykac na zamek. Wszystko zalezy gdzie mieszkasz i od ktorej strony masz drzwi (bo w rejonie, gdzie sie budujemy to baardzo wazne ze wzgledu na silne wiatry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.12.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Pora późna albo ja jestem dziś ograniczony Czy tzn że wiatr Wam otwiera zamknięte drzwi? To by znaczyło, ze jest coś z nimi nie tak - regulacja, montaż, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 09.12.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Pora późna albo ja jestem dziś ograniczony Czy tzn że wiatr Wam otwiera zamknięte drzwi? To by znaczyło, ze jest coś z nimi nie tak - regulacja, montaż, itp... Napiszę dosadniej można drzwiami dostać w twarz, łapiesz za klamkę niczego się nie spodziewając zwalniasz zaczep i siłą impetu (wiatr) dostajesz w latarnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 09.12.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Silny wiatr może otworzyć? Co wy kupujecie? Dyktę na skobel? Złodziej nie włamuje się frontowymi drziwmi od ulicy, tylko oknami od ogrodu, gdzie go nie widać. Albo przez garaż, który ma o wiele słabsze zamki niż drzwi wejściowe. Tak wchodzi złodziej przez drzwi "marketowe" otwierane do srodka . http://www.cda.pl/video/91135b/Obama-otwiera-drzwi-kopniakiem Do tych samych drzwi otwieranych na zewnątrz musi już przynieść łom Edytowane 9 Grudnia 2012 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 09.12.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Pora późna albo ja jestem dziś ograniczony Czy tzn że wiatr Wam otwiera zamknięte drzwi? To by znaczyło, ze jest coś z nimi nie tak - regulacja, montaż, itp... Dobrze zozumiales i jednoczesnie masz racje: wszystko jest spieprzone (robil to tutejszy stolarz...szkoda gadac), ale wiatry sa czasami tak silne - z reszta okoliczne domy maja drzwi wejsciowe od wschodu lub polnocy, a te nasze sa od zachodniej strony...(podobno sasiedzi ostrzegali przy budowie, przed takim usytuowanie drzwi) . Dlatego tez u nas drzwi beda od wschodu i otwierane na zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.12.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 No to bym powiedzial, ze jak drzwi są w miarę nowe to pewnia mają regulowana zawiasy i da się je lepiej ustawic, bo to objaw zle trafiającej zapadki. Po prostu zamykają się "na styk" - język łapie może 1mm, a powinien chociaz 2-3mm. Takie drzwi nie mają prawa się otworzyc:) Chyba też.. ze jest tam włozony odwrotny zamek, co też mi się kiedys zdarzyło zobaczyć Możesz podesłać mi fotkę przymkniętych drzwi - tak by było widać strefę zamka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.12.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Mam od trzech lat drzwi otwierane do środka i nie widzę tutaj żadnych problemów. Osobiście nigdy nie lubiłem drzwi otwieranych na zewnątrz. Szczególnie na schodach. Już kiedyś o tym pisałem, uważam, że goście do domu powinni być zapraszani a nie odpychani. A na złodzieja to i tak nie ma rady, będzie chciał wejść to i wejdzie, nawet przez ścianę Jest jeszcze jedna bardzo ważna kwestia. Posiadam wentylację mechaniczną, która pracuje na lekkim nadciśnieniu. Drzwi w tym momencie są dopychane do uszczelki a nie na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 10.12.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Posiadam wentylację mechaniczną, która pracuje na lekkim nadciśnieniu. Drzwi w tym momencie są dopychane do uszczelki a nie na odwrót. To bardzo śmiała teoria Większe straty powoduje wiatr który je rozszczelnia popychając w odwrotną stronę . Może też się zdarzyć, że zacinający deszcz na drzwi spowoduje spływanie po nich wody ,która będzie wnikała do wnętrza domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.12.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 .... Może też się zdarzyć, że zacinający deszcz na drzwi spowoduje spływanie po nich wody ,która będzie wnikała do wnętrza domu. Dlatego drzwi otwierane do wewnątrz powinny mieć specjalny okapnik odprawadzający wodę na dalszą część progu. Z tematu "pochwal się" zrobił się bardziej merytoryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.12.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Dlatego drzwi otwierane do wewnątrz powinny mieć specjalny okapnik odprawadzający wodę na dalszą część progu. Dokładnie, dlatego taki okapnik posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.12.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 (edytowane) .... Edytowane 21 Stycznia 2013 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzoskwinka7 27.12.2012 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 To są moje, też styl dworkowy... Aż się boję wklejać, bo czytam ten wątek od początku, i wiem jakim zdaniem cieszy się ten właśnie styl Chciałam poczekać aż będą ostatecznie polakierowane, ale z tym się odwlecze do wiosny. Kilka postów wczesniej obiecałam, więc wklejam Mnie osobiście się podobają i to chyba najważniejsze Drzwi dębowe, Monika, u nas też było wielkie dziurzysko, że samochodem można wjechać... 170x230 - koszt ok. 5tys. http://img560.imageshack.us/img560/8362/dsc07567t.jpg http://deco-00.slide.com/r/1/00e5/dl/znxZT3su6D_ycRiDRo5dF7FqCY2A_9NJ/item http://deco-00.slide.com/r/1/00a3/dl/rJ8D_j-RxT-mLO0Sxea9JizQXTxUFJa9/item Dardurdka piękne drzwi i dom! Uwielbiam klasyczny styl! Ja się nie buduję, ani nie zakończyłam budowy...kupilismy używany dom i po prostu przerabiamy go "po swojemu" i bardzo duzo pracy jeszcze przed nami! Właśnie ogladam drzwi, aby zaczerpnąć inspiracji i nacieszyć oczka Klasyczny styl spotyka się teraz nieczęsto, niestety. W większości jest styl nowoczesny i wiem jak trudno urządzić w stylu nie "na topie" Oczywiście da się, tylko troche więcej czasu i cierpliwości trzeba Nasz znajomy stolarz dębowe drzwi zewnętrzne zaoferował się zrobić w kwocie 5 tys. zł a sosnowe za 2.5 tys. zł. Wewnętrzne sosnowe za ok. 1200zł (pełne). Jeszcze kilka drzwi spodobało mi się tutaj na forum, ale nie pamiętam już kogo to były Zgadzam się tez w tym, że drzwi zewnętrzne powinny byc pokazane troszkę z domem, bo jednak drzwi musza pasować do całości Pozdrawiam i "idę" dalej oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 21.01.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Chwalę się: drzwi Urzędowskiego, klamka Hoppe. Montaż: Forumowy Finlandia, czyli Alterdom z Siedlec, polecam tego sprzedawcę z ogromną przyjemnością! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 21.01.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 interona , finlandiabardzo mnie ciekawi jak zostało wykonane usztywnienie i ocieplenie progu w tych drzwiach.Próg jest alu, czy jest tam dane jakies poszerzenie? widze że jest pianka. pozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts