johana 03.07.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 nikt nic nie podpowie? pomóżcie pliss, może chociaż w temacie czy robić górne doświetlenie czy pociągnąć drzwi na 235cm? boczne ma 50cm a na górne jest koło 30cm trochę mało i nie wiem jak podzielić te drzwi. Ma ktoś może takie wyższe drzwi? jak to się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 na wizualizacji sa zupełnie proste drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 03.07.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 nikt nic nie podpowie? pomóżcie pliss, może chociaż w temacie czy robić górne doświetlenie czy pociągnąć drzwi na 235cm? boczne ma 50cm a na górne jest koło 30cm trochę mało i nie wiem jak podzielić te drzwi. Ma ktoś może takie wyższe drzwi? jak to się sprawuje? U nas tez byla taka wysokosc drzwi w projekcie (byly zrownane z gorna krawedzia okien), jednak ze wzgledu na koszty zrobilismy w standardowym wymiarze. Poza tym dylematy dopiero sie zaczynaja - nikt za Ciebie nie podejmie decyzji. Dr. Google Ci pomoze, kwestia kasy tez sie liczy: jezeli masz na wydaniu 3tys. to nie poszalejesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johana 03.07.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 na wizualce to jakoś w miarę wygląda, jest tam doświetlenie górne i boczne i wyglądają w miarę równo i ładnie. Jednak jak zaczełam zgłębiać temat to na górne zostaje dosłownie 25cm odejmując profile powiedzmy po 6cm na szybę zostaje 12cm .....i to jest chyba nie za bardzo. Więc zastanawiam się czy nie zrobić wyższych, ale boję się że będzie to dziwnie wyglądało jak w kościele. Może kroś robił drzwi w takim rozmiarze? może jacyś wykonawcy doradzą? obniżac nie chcę bo taki domek był specjalnie zaprojektowany żeby szło wszystko w jednej linii, raczej żałuję że nie zrobiłam na 250-260 wtedy byłoby normalne doświetlenie i okna też mogłyby chyba wyjść ok.No cóż czekam na dalsze rady. A może polecicie producenta niestandardowych drzwi co robią wizualizację projektów albo jakiś programik?Bo robiłam już kilka wycen ale szczerze to Ci co sprzedają w salonach niewiele w temacie mają do powiedzenia, zrobią jakie chcesz a potem martw się sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.07.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Mój dostawca za minimalną wysokość szyby "z gwarancją" uznaje 20cm. Mniejsze teoretycznie mogą pękać. Maksymalną wysokość drzwi (bez doświetla) robię w jednej firmie na 230, w drugiej na 220cm. Wszelkie typowe stalówki są max na 210cm, chyba że poszukasz jakiegoś ślusarza. A odnośnie wyglądu - nie widzę tam górnego doświetla. Tzn coś takiego mało kiedy wygląda atrakcyjnie. ALe przy tej wysokości każdy "bogaty" model będzie też zagrożony, bo proporcje się rozmyją. Jak już to tylko prostota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLB1517 22.08.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Mój dostawca drzwi zewnętrznych twierdzi, że można do nich zamontować elektrozaczep 12V AC/DC, ale, jak pisze, w takiej sytuacji rezygnuje się z zamka listwowego centralnego (hakowy blokujący w trzech punktach), więc drzwi będą bez zamka listwowego ryglowanego w środkowej części drzwi. O ile nic nie pomyliłem w ww. opisie zamiany - czy taka zmiana jest zmianą na lepsze, czy gorsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 22.08.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Witam. Oto moje drzwi zewnętrzne. Do piwnicy od ""ogrodu"" mam takie same.. Takie oto zdjęcia majstry mi zrobiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.08.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Przy wybieraniu swoich drzwi, czesto zagladalam tutaj szukajac inspiracji. Drzwi wstawione, wiec moze i moja kolej aby pokazac na czym u nas ostatecznie decyzja zapadla i byc moze kogos tym razem ja zainspiruje. Drzwi frontowe z firmy CAL Rovaniemi z naswietlem gornym Drzwi do kotlowni rowniez CAL Florian + naswietle gorne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patiooks 13.10.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam, chcemy zamówic takie w kolorze bardzo ciemnego brązu(palisander) co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 12.01.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam. Oto moje drzwi zewnętrzne. Do piwnicy od ""ogrodu"" mam takie same.. Takie oto zdjęcia majstry mi zrobiły. [ATTACH=CONFIG]207912[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]207913[/ATTACH] Pikne te drzwi a z czasem nabiorą jeszcze więcej uroku - taka zaleta drewna. Rozeta to bardzo pozytywny symbol - życie - często spotykany w słowianskej tradycji ludowej. Też chcę ten symbol umieścić na naszej chatce. Ciekawa jestem reszty domu. Macie strop z widocznymi belkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 no to ja się pochwalę:http://images63.fotosik.pl/547/c1605842d975efaa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.01.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 no to ja się pochwalę: niestandardowy kolor:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 12.01.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Elfir, cudne Nasza projektantka namawiała nas na czerwone okna, wtedy te drzwi z hormanna byłyby idealne. Ale koniec końców nie daliśmy się skusić, choć pewnie byłby to jedyny czerwonookienny dom w okolicy Jakie masz okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 szare - aż taka odważna nie byłam. Chociaż raczej chodziło o to, że nie chciałoby mi się myć ram. Wokół sami palacze węglem. To nie jest Hormann tylko Vikking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 12.01.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 już kiedyś pisałam o wyborze moich drzwi które mi odradziliście i dzięki wam za to bo zrobiłabym wielki błąd kupując je teraz wybrałam inne tym razem nie PCV a drewniane, jest to coś takiego tylko dostawka jest bez szyby i trochę szersza, jest to wybór na 90%, zaliczka już wpłacona jednak czekamy na jeszcze jedne które maja wejść do sprzedaży w następnym tygodniu, wtedy dokładnie zadecydujemy. dodam że dzwi wyglądają dużo gorzej na zdjęciach katalogowych takich jak to, na żywo wyglądają 100x lepiej http://img685.imageshack.us/img685/7427/dn14hq.jpg Uploaded with ImageShack.us Nie wiem co ty chcesz od tego zdjęcia, dla wyglądają super. Naprawdę śliczne aż nie mogę się doczekać pozostałych elementów wykończenia twojego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.01.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 szare - aż taka odważna nie byłam. Chociaż raczej chodziło o to, że nie chciałoby mi się myć ram. Wokół sami palacze węglem. To nie jest Hormann tylko Vikking Wręcz przeciwnie! Czerwone drzwi to duża odwaga.Szary to dość bezpieczny kolor.Swoja droga gratuluje odwagi.czerwone drzwi no no no.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Wszycy gratulujecie odwagi a mi się wydawały takim typowym i logicznym rozwiązaniem w szarej, monotonnej elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 13.01.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Wszycy gratulujecie odwagi a mi się wydawały takim typowym i logicznym rozwiązaniem w szarej, monotonnej elewacji Elfir, nie mogę się powstrzymać od wyrażenia zachwytu, gratuluję fantazji i wyczucia, drzwi i kolor - do całości pasuje idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 18.01.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 no to ja się pochwalę: http://images63.fotosik.pl/547/c1605842d975efaa.jpg Elfir, super, odważnie! A jak do tego dojdzie zieleń dookoła, to w ogóle będzie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna605 13.11.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 A to moje Może kogoś zainspirują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts