Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - do wspomnień a potem na bieżąco

YreQ

Recommended Posts

YreQ!

już jestem na bieżąco :) i chciałam wygłosić kilka uwag :). Otóż:

- Dziewczyno! podziwiam Cię za wszystkie Twoje dokonania, zarówno te słowne jak i czynne (co, gdzie, ile, jakie, czemu itepe itede!):D

- przeboje w ZGK skłoniłyby mnie li i tylko do zabrania na kolejną wizytę dwururki... :wink:

- akcja komin fiu fiu :)

- a już rozgrywki z sąsiadem nr 1 (faktycznie ludzka bezczelność nie zna granic!) i nr 2 (w tym wieku można by już się nauczyć, że nie powinno się opierać swoich decyzji na opinii tylko jedej strony) zakrawają na absurd!

i jeszcze dodam:

- też już myślałam nad zbijaniem mebli widząc ceny w sklepach... :roll: :D

Witaj Jasiu :D

Jestem pod wrażeniem, że moją cegłówkę dzielnie przerobiłaś - Pani od lektur byłaby z Ciebie dumna... tym bardziej, że to lektura nieobowiązkowa 8)

Dzięki za "uznanie" moich poczynań tu i ówdzie .... życie jest pełne niespodzianek... a największą jest " pierwsza budowa domu w życiu" :wink:

Jeśli chodzi o meble - to tak, tak, tak - stelaż i siennik za posłanie będzie mi służył - skoro kuchnia ma być po "wsiowemu" to sypialnia tym bardziej..... niech kłuje siano z ogrodu w dupsko miastowe...a co :)

Ceny są więcej niż nieprawdopodobne - i jest to wynik ..... no właśnie...czego? Tylko mojej długiej nieobecności tam, gdzie NORMALNE kobiety chadzają :lol:

Jak ostatnio wyruszam w miasto - a zdarzyło mi się :roll: nie powiem 8) , bo za 2 tygodnie na wesele z inwestorkiem podążamy i kieckę TRZA BYŁO kupić, bo w szafie.....oj ...............posucha - to zachowanie moje wskazuje na dłuuuugą nieobecność w kraju ( a nie budowanie domu), bo :o zdziwko na ceny zapodaję. A w meblowych... TOSZ TO SIOK :lol:

DO SPRZĘTU MI POTRZEBNEGO A STANOWIĄCEGO O MOJEJ NIEZALEŻNOŚCI :oops: doliczam dłuto, młotek, hebel, jakąś szlifierkę i dobrą maszynę...... :lol: Jasiu jak będziesz chciała kupić dermę na kanapy, to daj znać, weźmiemy belę i wyjdzie nas taniej, meble zrobimy same... bo kto wie jakie talenta w nas drzemią.

Pozdrawiam

Jutro leją strop.........od kilku miesięcy w końcu....trzymaj kciuki - ach może na to konto i ja się z.....ę? :p :wink:

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to kiedy, kiedy coś działamy??

:D :D :D :D :D :D :D

:D :D :D no wiesz.... my zawsze - kartkę już mam :lol: :lol: :lol:

kurcze, wprosiłabym się, ale ciut daleko mam :roll: :wink:

Kaśka.... jesteś pewna, że daleko? Nie takie rzeczy pokonywałaś KOBIETO BUDUJĄCA :wink:już my z Grzebiuszką takie rzeczy wymyśliłyśmy, że...... niech żałuje ten kogo nie będzie.

Kachna, ty sprawdź lepiej jak jeżdżą pociągi co? :D

Pozdrowionka

no to kiedy, kiedy coś działamy??

:D :D :D :D :D :D :D

:D :D :D no wiesz.... my zawsze - kartkę już mam :lol: :lol: :lol:

kurcze, wprosiłabym się, ale ciut daleko mam :roll: :wink:

Kaśka.... jesteś pewna, że daleko? Nie takie rzeczy pokonywałaś KOBIETO BUDUJĄCA :wink:już my z Grzebiuszką takie rzeczy wymyśliłyśmy, że...... niech żałuje ten kogo nie będzie.

Kachna, ty sprawdź lepiej jak jeżdżą pociągi co? :D

Pozdrowionka

kobieto, no ze mną jak z dizeckiem: mówisz i masz :D

kurde, ja sprawdzę te pociągi nooo :D

To ja moze tez potrzymam te kciuki i ogony, coby sie dalszej sasiadce dobrze lalo i na glowe nie zwalilo tfu, tfu 8) :lol:

Hejka :D

Tfu tfu tfu............Ojjjj trzymać trzymać i nic wcześniej nie podpijać :D :wink:

Jutro będą zdjęcia o ile grucha aparatu mi nie zachlapie :lol: :lol: :lol:

Gdzie budujecie, remontujecie czy już mieszkacie lub wypoczywacie ???

(poza układaniem kostki :wink: .............. obiecuję przeczytać dokładnie co było jest i będzie :D )

Co do siennika i łóżka to rewelacyjny pomysł. Przecudnie się na nim śpi. Jako nastolatka wynalazłam łóżko i siennik ze słomą jak z "Chłopów"-taki prawdziwy. I mimo ciągłego jej zamiatania i wrzasków mamy na bałagan wśród nowych dywanów (wszędzie sie roznosiła) spałam długo w tym łóżku...rewelacja :D

Ja też kciuki trzymam za beton i gruchę :wink:

no więc jeśli o lektury chodzi to mi zostało z podstawówki :wink:, w liceum zaś pan od polskiego stwierdził pewnego razu: to może Joanna (to ja :)) streści nam Proces, bo ona chyba się go na pamięć nauczyła... :D

Boszszee! (koszmar stropowy mi się przypomniał... :wink: ) - jeśli o zalewanie chodzi to kciuki trzymam z całej siły - musi się udać!

PS. a z osobistym zalewaniem lepiej poczekać - a nuż będziesz musiała za długo się powtarzać... (tfu tfu, nic nie mówiłam! :wink:)

Co do siennika i łóżka to rewelacyjny pomysł. Przecudnie się na nim śpi. Jako nastolatka wynalazłam łóżko i siennik ze słomą jak z "Chłopów"-taki prawdziwy. I mimo ciągłego jej zamiatania i wrzasków mamy na bałagan wśród nowych dywanów (wszędzie sie roznosiła) spałam długo w tym łóżku...rewelacja :D

Ja też kciuki trzymam za beton i gruchę :wink:

Wiolasz...... spałam na takim u babci jak byłam mała - .... hmmm byłam jeszcze mniejsza...... 8) ?- .....ale skrzypiało........drapało........szeleściło.......oj wsi jedyna......... :wink:

no więc jeśli o lektury chodzi to mi zostało z podstawówki :wink:, w liceum zaś pan od polskiego stwierdził pewnego razu: to może Joanna (to ja :)) streści nam Proces, bo ona chyba się go na pamięć nauczyła... :D

Boszszee! (koszmar stropowy mi się przypomniał... :wink: ) - jeśli o zalewanie chodzi to kciuki trzymam z całej siły - musi się udać!

PS. a z osobistym zalewaniem lepiej poczekać - a nuż będziesz musiała za długo się powtarzać... (tfu tfu, nic nie mówiłam! :wink:)

Jasiu i .......Kafka byłby dumny pewno :wink:

Stwierdzam, że na własne zalanie nie mam sił...... :( :wink:

Moi drodzy............czytelnicy, podglądacze i kciuków trzymacze :D :wink:

Dzięki za psychiczne wsparcie, rzecz się dokonała...... tosz to cud :D

Z dużym prawdopodobieństwem, sił ostatkiem..... dokonam niebawem wpisu w dzienniku, bo to jeden z ważniejszych dni podczas całej budowy. :p

Moi drodzy............czytelnicy, podglądacze i kciuków trzymacze :D :wink:

Dzięki za psychiczne wsparcie, rzecz się dokonała...... tosz to cud :D

Z dużym prawdopodobieństwem, sił ostatkiem..... dokonam niebawem wpisu w dzienniku, bo to jeden z ważniejszych dni podczas całej budowy. :p

No, YreQ, nie trzymaj swoich czytelników, podglądaczy i kciuków trzymaczy za długo w niepewności :D :D :D i pisz, pisz!

gratulacje :):):)

8) 8) strop wylany, i wszystko poszło jak z płatka :) niepotrzebnie tak sie denerwowałaś :)

Agniesiu a jakie okna kupiłaś?? fajnie im w PSB dogadałaś ;)

a mój mąż wyszarpał doś o PANA ARCHITEKTA nasze dokumenty, podobno kompletne :-? :-?

w poniedziałek zanosimy i nadejdzie chwila prawdy :o :o

gratulacje :):):)

8) 8) strop wylany, i wszystko poszło jak z płatka :) niepotrzebnie tak sie denerwowałaś :)

Agniesiu a jakie okna kupiłaś?? fajnie im w PSB dogadałaś ;)

a mój mąż wyszarpał doś o PANA ARCHITEKTA nasze dokumenty, podobno kompletne :-? :-?

w poniedziałek zanosimy i nadejdzie chwila prawdy :o :o

GRZEBIUSZKA - OKNOPLAST KRAKÓW - W OBUSTRONNYM KOLORZE CIEMNEGO ORZECHA.

No i .......... zdziwiony był , że chcieliście je odebrać ? Mój mąż dzisiaj powiedział, że stalowe nerwy macie....i pyta czy przechować Wam stemple ??? :wink: