wiolasz 18.08.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 U nas każde powiększenie tarasu będzie związane z wycinkąmoich kochanych choinek - jedna rośnie na wprost drzwi .....jekieś 4m od elewacji....może ją obmuruję tarasem i będzie z niego wyrastała? widziałam takie rozwiązanie w letnim domku, gdzie taras był drewniany a drzewo było wkomponowane w niego. o ile pamietam to jakieś iglaste bo ciągle z dachu zmiataliśmy igły co do spotkania, to trochę mi daleko do Was Ale Wam do mnie pewnie bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.08.2007 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Basiu, faktem jest, że dużo "muru nośnego" do wymurowania nie mają.... zabawa będzie przy łukach i jak to mawia AAgnieszka@ - zobaczmy, co magicy wyczarują. Baaaaaardzo chciałabym, aby daszek do późnojesiennych deszczy już był....no i z moim lękiem wysokości nie będę kontrolować "jakości robót" A stropik - bałam się na niego wyleźć...tak wysoko .... chłopaki dzisiaj go zlali i powiedzieli, że lać dopiero jutro wieczorem można.... a od poniedziałku zapowiadają deszcze ( meteorolodzy a nie chłopaki ).... więc problem lęku wysokości i poboru wody od sąsiadów sam się rozwiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.08.2007 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 U nas każde powiększenie tarasu będzie związane z wycinkąmoich kochanych choinek - jedna rośnie na wprost drzwi .....jekieś 4m od elewacji....może ją obmuruję tarasem i będzie z niego wyrastała? widziałam takie rozwiązanie w letnim domku, gdzie taras był drewniany a drzewo było wkomponowane w niego. o ile pamietam to jakieś iglaste bo ciągle z dachu zmiataliśmy igły co do spotkania, to trochę mi daleko do Was Ale Wam do mnie pewnie bliżej A może zadanie matematyczne z pociągami co to wyruszają jeden z miejscowości A , drugi z B no i gdzie się spotkają......? Z czasem i prędkością dajmy sobie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.08.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 A może zadanie matematyczne z pociągami co to wyruszają jeden z miejscowości A , drugi z no i gdzie się spotkają......? Z czasem i prędkością dajmy sobie spokój wychodzi na to, że ja mieszkam po środku zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.08.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Widzisz YreQ, a u mnie natura nas przegoniła, bo mieli dziś zalewać a potem niebo miało podlewac. Niebo przyszło z deszczem wcześniej i d.upa z zalewania stropu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.08.2007 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 A może zadanie matematyczne z pociągami co to wyruszają jeden z miejscowości A , drugi z no i gdzie się spotkają......? Z czasem i prędkością dajmy sobie spokój wychodzi na to, że ja mieszkam po środku zapraszam Za zaproszenie dziękujemy, ja skorzystam, ale o Wrocławiu pamiętaj..... spokoju nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.08.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 A może zadanie matematyczne z pociągami co to wyruszają jeden z miejscowości A , drugi z no i gdzie się spotkają......? Z czasem i prędkością dajmy sobie spokój wychodzi na to, że ja mieszkam po środku zapraszam Za zaproszenie dziękujemy, ja skorzystam, ale o Wrocławiu pamiętaj..... spokoju nie dam masz to jak w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.08.2007 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Widzisz YreQ, a u mnie natura nas przegoniła, bo mieli dziś zalewać a potem niebo miało podlewac. Niebo przyszło z deszczem wcześniej i d.upa z zalewania stropu.. Wiem coś o tym jak pogoda nie dopisze i nici.... u nas jak mieli przestoju cały maj - to pięknie wówczas świeciło słonko, jak znalazłam sensownego szefa ekipy i weszli na początku lipca - to jak mówisz do dupska - niczego nie można było zaplanować. Ale wiesz co, ten deszcz od ciebie w poniedziałek ma być u mnie.... wylejesz pięknie strop a ja na OBLEWANIE ( bo sama jeszcze tego nie zrobiłam) poczekam na ciebie... co ty na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.08.2007 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Kasiu... byleby nie był ubezpieczony w WARCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 18.08.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Basiu, faktem jest, że dużo "muru nośnego" do wymurowania nie mają.... zabawa będzie przy łukach i jak to mawia AAgnieszka@ - zobaczmy, co magicy wyczarują. Baaaaaardzo chciałabym, aby daszek do późnojesiennych deszczy już był....no i z moim lękiem wysokości nie będę kontrolować "jakości robót" A stropik - bałam się na niego wyleźć...tak wysoko .... chłopaki dzisiaj go zlali i powiedzieli, że lać dopiero jutro wieczorem można.... a od poniedziałku zapowiadają deszcze ( meteorolodzy a nie chłopaki ).... więc problem lęku wysokości i poboru wody od sąsiadów sam się rozwiąże O łuki i te wszystkie nietypowe elementy też najbardziej się boję. Chodzę, oglądam, mierzę i porównuję. Sama jestem ciekawa jak wygląda mój łuk nad wejściem. Na razie jest jeszcze zaszalowany i będzie do czasu zejścia cieśli z dachu Ale będzie dobrze, zobaczysz! Widać, że ekipa się stara i wie do czego służy kielnia. Będzie dobrze!!! Nie martw się o cieśli. Nawet z dołu dojrzysz, że coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.08.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 YreQ brame bierzecie z Krispolu? Jak to cenowo wychodzi? Za jakie wymiary bramy? Jak to sie ma do Wisniowskiego z jakoscia?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 18.08.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 YreQ brame bierzecie z Krispolu? Jak to cenowo wychodzi? Za jakie wymiary bramy? Jak to sie ma do Wisniowskiego z jakoscia?[/b] A może Normstahl? Mają fajne bramy, dobrej jakości i tańsze niż Wiśniowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.08.2007 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 YreQ brame bierzecie z Krispolu? Jak to cenowo wychodzi? Za jakie wymiary bramy? Jak to sie ma do Wisniowskiego z jakoscia?[/b] Brama do otwotu w murze 2,5 x 2,37 - Krispol za coś około, bo nie pamiętam teraz dokładnie .... 4570 zł z montażem. Kolor orzech- identyczny jak okna - dlatego Krispol - Wiśniowski w pierwszej kolejności z tego powodu odpadł ( tzn. nie miał orzecha).... dalej nie zastanawiałam się co z jego jakością....brama miała być ciepła, bezpieczna i ładna kolorystycznie.....coby do do całości pasowało.........oj "kolorystycznie szczegółowa" jestem..... co mści się na portfelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.08.2007 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 YreQ brame bierzecie z Krispolu? Jak to cenowo wychodzi? Za jakie wymiary bramy? Jak to sie ma do Wisniowskiego z jakoscia?[/b] A może Normstahl? Mają fajne bramy, dobrej jakości i tańsze niż Wiśniowski Już Basieńko wchodzę w google.........a orzeszka mają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 18.08.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 YreQ brame bierzecie z Krispolu? Jak to cenowo wychodzi? Za jakie wymiary bramy? Jak to sie ma do Wisniowskiego z jakoscia?[/b] A może Normstahl? Mają fajne bramy, dobrej jakości i tańsze niż Wiśniowski Już Basieńko wchodzę w google.........a orzeszka mają ? Już wchodzę w google. Chyba mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.08.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Tez chyba Wisniowski nie ma takiego wymiaru, w kazdym razie nietypowy, spisywalam po kolei. Oni maja w promocyjnej cenie niby typowy 2400x2125 a juz 2400x2200 jest 300zl netto drozszy, maz chcial troche wyzszy czyli 2300 - takiego nie ma jest juz 2500, wiec chyba pozostaniemy tak jak w projekcie 2200. Za taka brame 2400x2200 z napedem i montazem brazowa typowa waskie panele - czyli wersja najtansza - 3500zl, taka cene dostalam najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.08.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 YreQ Wisniowski ma orzecha, spojrz na strone a mi tez facet pokazywal, chyba ze to nie ten odcien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.08.2007 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Tez chyba Wisniowski nie ma takiego wymiaru, w kazdym razie nietypowy, spisywalam po kolei. Oni maja w promocyjnej cenie niby typowy 2400x2125 a juz 2400x2200 jest 300zl netto drozszy, maz chcial troche wyzszy czyli 2300 - takiego nie ma jest juz 2500, wiec chyba pozostaniemy tak jak w projekcie 2200. Za taka brame 2400x2200 z napedem i montazem brazowa typowa waskie panele - czyli wersja najtansza - 3500zl, taka cene dostalam najlepsza. No to cena fajna.... Ja też podałam wymiar z projektu, w Krispolu mają tak, że do jakiegoś wymiaru napęd jest tańszy...a powyżej droższy ....( różnica chyba 15 cm na szerokości) z tego co mówłla mi "moja Pani Dorotka" od okien.... u niej chcieliśmy też wziąć bramę....za okna trochę nam poszło, więc zaproponowała różne rozwiązania m.in. za montaż mniej policzyła - aby klienta nie stracić W poniedziałe idę oglądać moje "cud okienka" więc od razu poproszę aby przyjechali bramę obmierzyć dam znać do jakich czarów na działce doszło A właśnie............jak mówicie...że jedziecie na działkę, czy na budowę Bo ja cały czas, że na działkę....a tam przecież prawie pół surówki stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.08.2007 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 YreQ Wisniowski ma orzecha, spojrz na strone a mi tez facet pokazywal, chyba ze to nie ten odcien ok, już luken kuken - bo jak dowiadywałam się w marcu to mieli ciemną czekoladę i złoty dąb - oba nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.08.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Teraz sie poprawiamy ze na budowe a mlody ktory gada zdaniami do czerwca kloci sie z nami ze jedzie na pole albo dzialke, ale nie jarzy budowy.Hmm, jak pomysle, my najczesciej " jedziemy na dzialke", bo co to za budowa jak dopiero lawy wylane i teraz tydzien przerwy, jeszcze sie nie przyzwyczilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts