YreQ 18.08.2007 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Luknęłam ........ orzech jest, tylko w internetku ciężko orzeszka wyczuć, więc w poniedziałek udam się do przedstawiciela z okleiną okienną ............ w celu luknięcia wytuszowanym spojrzeniem i uzyskania OFERTY HANDLOWEJ........OSZZZZZZZZ ten mój język Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 18.08.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 A właśnie............jak mówicie...że jedziecie na działkę, czy na budowę Bo ja cały czas, że na działkę....a tam przecież prawie pół surówki stoi My jeździmy na działkę. Ostatnio kolega zwrócił mi uwagę, że to nie działka tylko budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 18.08.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Luknęłam ........ orzech jest, tylko w internetku ciężko orzeszka wyczuć, więc w poniedziałek udam się do przedstawiciela z okleiną okienną ............ w celu luknięcia wytuszowanym spojrzeniem i uzyskania OFERTY HANDLOWEJ........OSZZZZZZZZ ten mój język Powinnam wspierać polski przemysł, a ja na odwrót . Obiecuję sobie jednak, że się poprawię, ale po wykończeniu naszego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.08.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Powodzenia.Ja sie zastanawiam jakie drzwi zamowic do garaz/pom gosp. Chcialam wziac Gerdy wejsciowe do domu i od razu z oferty Gerdy - czy wystracza najtansze - maja prety stalowe, blacha stalowa chyba 0,8, wypelnione pianka, dwa zamki klasy C to sa ich najtansze wzmocnione do mieszkan WD. Generalnie jak juz by zlodziej wszedl do garazu a podobno przez brame to nie problem to kazde z tych drzwi rozpracuje, bo te najdrozsze Gerdy za 6tys w pol godziny - tak oceniaja goscie z Gerdy, bo jak zlodziej jest w garazu i nikogo nie ma w domu to moze sobie robic co chce. Jak jest alarm, monitoring to wiadomo - nie wejdzie dalekoNastepne drzwi roznia sie gruboscia blachy - 1.0 , a nastepne panelami z MDF - sa cieplejsze, ale czy az tyle by warto bylo dolozyc 450zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 18.08.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Moim zdaniem -zainwestuj te środki w lepszy alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.08.2007 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Aby śmieszniej było, to my w projekcie mamy drzwi przesówne...........te między garażem a wiatrołapem. Z domu i tak twierdzę juz zrobiłam, nie chcę antywłamaniowych w tym miejscu - hihihi nie będą mi pasowały do reszty a zupełnie poważnie, to przy ubezpieczeniu domu -Warta wymaga, aby TE drzwi były klasy antywłamaniowej, a PZU już nie Też jestem zdania, że lepiej dołożyć do alarmu - dodatkowe czujki przy napędzie bramy - jak zaczną majstrować - to od razu alarm będzie wył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.08.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 No wlasnie! Dzieki za ten sam punkt widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.08.2007 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 My jeździmy na działeczkę. Wczoraj Julka mówi, ze już jedziemy do domku, a po chwili że może w tym domku będziemy spać Czyli już się przyzwyczaiła. CO jest nie tak z Wartą i ubezpieczeniem w niej domu? Bo my mamy do wyboru Warta lub Hestia, biorąc kredyt będzie to ubezpieczenie grupowe jakby bo taniej płacę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 19.08.2007 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 My jeździmy na działeczkę. Wczoraj Julka mówi, ze już jedziemy do domku, a po chwili że może w tym domku będziemy spać Czyli już się przyzwyczaiła. CO jest nie tak z Wartą i ubezpieczeniem w niej domu? Bo my mamy do wyboru Warta lub Hestia, biorąc kredyt będzie to ubezpieczenie grupowe jakby bo taniej płacę.. hejka dowiadując się o warunki ubezpieczenia BUDOWY, DOWIEDZIAŁAM SIĘ, ŻE w Warcie wymagają aby drzwi, o których pisałyśmy wczoraj z dziewczynami czyli między garażem a wiatrołapem były koniecznie antywłamaniowe z atestem.....jeżeki takich nie będzie to nie ubezpieczą ci już domu wybudowanego od kradzieży. No i moje wnioski z rozmów z panią z Warty - chcąc ubezpieczuć dom w Warcie należałoby najpierw jej pracowników spytać jak nasz dom ma wyglądać - jeszcze przed jego budową, jakie okna, drzwi , brama i itd. bo potem można się zdziwić tak jak ja to zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 19.08.2007 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Innym mykiem z ich strony jest zapis o tym, że wszystkie zmiany w projekcie prowadzone na własną rękę, na które nie ma pozwoleń...........mogą niepozwolić na wypłacenie odszkodowania jeżeli z ich powodu nastąpi jakś szkoda..........prykładzik: w projekcie technicznym domu nie mamay a chcemy zrobić rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka do 3 pokoi na górze...... nie wymaga ten fakt uzyskania pozwolenia na to.............jeżeli byłby pożar to Warta może wykorzystać brak pozwoleń i "samowoloki" na swoją korzyść - i nie wypłacić odszkodowania ale zanim do tego dojdzie może odmówić UBEZPIECZENIA DOMU OD OGNIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 19.08.2007 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 ALE, ŻE W NASZYM PIĘKNYM KRAJU WYSTEPUJE rejonizacja interpretacyjna przepisów prawnych to proponuję zapytać o te sprawy w swoich "punktach ubezpieczeniowych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 20.08.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 YreQ - strop jak się patrzy !!! gratuluję, po trzykroć gratuluję ! świętowaliście cały łikend ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 20.08.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 aaaa, miałam jeszcze zapytać - okna zamawialiście ze szprosami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.08.2007 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witaj Jasiu Niestety nie było świętowania, bo...czekaliśmy do podlania.... A teraz też jeszcze nie świętujemy bo Wiolaszkę do zalania dopingujemy. Przyjdzie czas....żołądek z nerwów puścił po paru dniach Okna Jasiu droga ze szprosikami................. Porównywaliśmy autentyczne zdjęcia z budów, gdzie podobne domki ludzie budowali i.....były i okna ze szprosami i bez .... i ze szprosami bardziej nam się wydawały ok a i męża stwierdził, że chatka jest "charakterna" jak ma kratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.08.2007 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 YreQ - strop jak się patrzy !!! gratuluję, po trzykroć gratuluję ! świętowaliście cały łikend ?! DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 20.08.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 ojejku chwile mnie nie było a ty już na piątą stronkę wskoczyłaś nie wiem jak u Was, ale u nas dziś bardzo wczesnym rankiem lało i grzmiało... wiec strop macie pewnie nieźle zalany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.08.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Uwaga, uwaga, już niedługo popijemy.....wodę razem ze stropami, które u mnie mieli dziś zalać YreQ, dzieki za pamięć. Zawsze to razem raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.08.2007 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 ojejku chwile mnie nie było a ty już na piątą stronkę wskoczyłaś nie wiem jak u Was, ale u nas dziś bardzo wczesnym rankiem lało i grzmiało... wiec strop macie pewnie nieźle zalany No.....poszalałyśmy z dziewczynami późnym wieczorkiem....i zrobiła sie z tego 5 stronka U nas tez padało. Stropik napił sie i podsycha.........ale .... abym szczęściem stropowym nie cieszyła się zbyt długo życie szybko sprowadza mnie na ziemię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.08.2007 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Uwaga, uwaga, już niedługo popijemy.....wodę razem ze stropami, które u mnie mieli dziś zalać YreQ, dzieki za pamięć. Zawsze to razem raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 21.08.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Boże chroń przed TAKIMI sąsiadam i! i o co chodzi ?! obrażają się na całą wioskę, że jeden sąsiad pomaga drugiemu?! Ludzie są OKROPNI! skąd to się bierze?! tu się kończy moje pojmowanie... a okna?! znowu dowód na to, że jak ktoś jest za dobry to chcą zrobić z niego frajera - no, ale źle trafili - pokaż im! niech im wstyd będzie za taką chałę! a te szprosy to wewnętrzne czy zewnętrzne - a jeśli te drugie to jakie? pozdrawiam i... odwagi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts