Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - do wspomnień a potem na bieżąco

YreQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agniesiu

Niech świąteczne życzenia mają moc spełnienia, te całkiem błahe i te ważne, te dostojne i te ciut niepoważne, niech wszystkie się spełnią. Czaru świątecznej atmosfery dopełnienią! Tego wszystkiego życzą Edyta i Przemek

http://republika.pl/blog_ti_267886/392270/tr/carteneige013.gif

Agniesiu,

domek wspaniały! Daszek i okienka wygladają rewelacyjnie. No i idziecie jak burza :D

Bardzo, bardzo się cieszę z postępów na budowie.

Na Nowy Rok życzę Ci spełnienia najskrytszych marzeń i szybkiego zamieszkania we własnym domku

http://dhost.info/grafika4u/gify/okazyjne/sylwester/1.gif

Wiolasz- spóźnione lecz gorące podziękowania za życzenia.

Grzebiuszka - Ty kobietko wiesz, że jak mnie kiedyś zasypie to będzie jak na tej kartce 8) :wink: Dzięki również.

Basieńko - jak miło, że jesteś. Dzięki.

I dla Was wszystkich czytaczy, podglądaczy, zaglądaczy i "rozmówców pisemnych"... i kobitek i facetów - wszystkiego co słoneczne, dobre, słodkie, anielskie, wartościowe, mądre, piękne i sexowne na Nowy Rok 2008 Wam mili życzę :D :wink:

Pozdrawiam ciepło.

Witam!

Pięknie się prezentuje domek z dachem.

No i te drzewa w koło, po prostu bajka.

A co do foli to z doświadczenia wiem, że z okien schodzi łatwo nawet po kilku miesiącach, gorzej z drzwiami lub innym elementami metalowymi, jak przygrzeje słonko, to za chiny nie chce zejść.

Znajomi nie ściągnęli z drzwi dopiero no koniec budowy (która trwała przez całe lato) i miejscami folia została na zawsze. :(

Pozdrawiam z za płota :wink:

Dorota

Uuuu, dawno mnie tu niebyło i proszę, proszę ;)

Widze, że w końcu działacie jak należy ;)

Przy okazji pytanie: jakim cudem zamontowaliście juz brame garażową?

Mi powiedzieli, że bramy po tynkach bo inaczej nie dadzą mi gwarancji :-? I teraz nie mogą skończyć ocieplenia na ścianie garażu... A do tynków w środku to jeszcze daleko.... więc brama nawet nie zaliczkowana... :(

a folię z okien kiedy zdjejmiesz? :wink:

:lol: no właśnie :oops:

Rzadko ostatnio na budowie bywam, ale inwestorek już gdzieś odklejał, schodzi dobrze ... więc chyba folia czeka na moje przybycie :wink:

Mi montaży od okien powiedzieli, żebym zostawił tą folię w spokoju, chyba, że nie wyrobimy sie do lata, to wtedy w przypadku upałów potem mogą byc problemy ze zdjęciem folii...., ale z zewnątrz chcą właśnie robić elewację :lol: więc może za tydzień będziemy mogli zdjąć folię z zewnątrz ;)

Przy okazji pytanie: jakim cudem zamontowaliście juz brame garażową?

Montowali ją Ci sami co okna. Chcieli, aby wytynkowana od wewnątrz była tylko ściana z otworem na bramę. No i z pomocą ruszył Pan od dachu :wink: na kobniec okazało się , że nawet kasy za to nie chciał. Nic nie słyszałam o tym, że nie dają gwarancji jak nie ma tynków :o Wielu naszych znajomych montowało bramy garażowe do ... nieotynkowanego garażu 8) i nic.

Miło, że zajrzałeś. :D I ja w wolnym czasie poczytam, co w Twoim domku słychać :wink:

Witam!

Pięknie się prezentuje domek z dachem.

No i te drzewa w koło, po prostu bajka.

A co do foli to z doświadczenia wiem, że z okien schodzi łatwo nawet po kilku miesiącach, gorzej z drzwiami lub innym elementami metalowymi, jak przygrzeje słonko, to za chiny nie chce zejść.

Znajomi nie ściągnęli z drzwi dopiero no koniec budowy (która trwała przez całe lato) i miejscami folia została na zawsze. :(

Pozdrawiam z za płota :wink:

Dorota

Wielkie dzięki sąsiadko :D A Ty już swój domek w styropian przyodziewasz? :o Wiesz coś o nadchodzących mrozach?

Montowali ją Ci sami co okna. Chcieli, aby wytynkowana od wewnątrz była tylko ściana z otworem na bramę. No i z pomocą ruszył Pan od dachu :wink: na kobniec okazało się , że nawet kasy za to nie chciał. Nic nie słyszałam o tym, że nie dają gwarancji jak nie ma tynków :o Wielu naszych znajomych montowało bramy garażowe do ... nieotynkowanego garażu 8) i nic.

Miło, że zajrzałeś. :D I ja w wolnym czasie poczytam, co w Twoim domku słychać :wink:

W moim dzinniku nic nie słychać bo nie mam czasu i weny ;)

Argumentem tych od bram jest, że tynkarze na 100% zabrudzą prowadnice i brama nie będzie działać prawidłowo.... A może to taki lokalny folklor :roll: Nic, brama u mnie poczeka ;)

Witaj sąsiadko :D :wink:

Mrozy przyjdą w listopadzie :D :D :D :wink: :wink:

A tak poważnie to Zalewski mówił, że zima dopiero może sie pojawić po pełni księżyca. Czyli synoptyce sami nie wiedzą kiedy. Wklejam link do strony gdzie możesz sprawdzić bardzo dokładną pogodę na 3 dni dla twojej miejscowości.

Kontroluję od 2 miesięcy i sie sprawdza.

http://weather.icm.edu.pl/gpp/index.php

Serdecznie pozdrawiam

Dorota

Witam :)

dach widziałam osobiście 8) 8) i moge tylko potwierdzić, jest piekny :D :D

YreQ

Powoli porządkujemy - na zimę chciałam napisać - działkę.

W zeszłą sobotę inwestorek poskładał resztę dachówki, pustaków i palety.... w piątek to oddał, a dziś dzięki uprzejmości znajomych pozbyliśmy się stempli i kwadraciaków- czyszcząc swoją i zagracając przy okazji ich działkę Dzięki Wam o wielcy

hihi a my bardzo dziekujemy za stempeli i kwadraciaki, jak widac wszyscy zadowolenie..hihi

YreQ

Dziś rozglądając się po działce pomyślałam, że gdyby nie zatarg wodny z sąsiadami - to miejsce nasze można byłoby uznać za enklawę na ziemi, gdzie dookoła cisza i spokój a w jej samym środku życie toczy się bez trosk i problemów.

Agniesiu, nawet z takimi "sąsiadami" macie tam prawdziwą enklawę. Życzę Wam aby właśnie tak Wam się tam żyło - bez problemów i bez trosk :)

całuski Kochana