EDZIA 19.03.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witam, Jestem pełna podziwu za twoją wytrwałość i znajomość rzeczy (terminów budowlanych itp) . Mnie to dopiero czeka ... Zaczynamy budowę w lipcu (może uda nam się znalezc ekipę na czerwiec)w Zimnej Wodzie ( prawie po sąsiedzku). Twój dziennik budowy jest nieocenioną skarbnicą informacji dla takich dyletantów jak ja. na razie mamy kupiona działkę (całe 45 arów) , czekamy na wytyczenie umiejscowienia domu przez geodetów (mapki). A swoją drogą ile coś takiego kosztuje ? Na pewno masz orientację ,bo twój mąż chyba jest geodetą jeśli dobrze zrozumiałam . No i zaczynamy zbierać papiery potrzebne do pozwolenia na budowę. Najwięcej obaw mam co do ekipy . Nie mamy nikogo poleconego .Znależliśmy jakąś ekipę z Chojnowa ,która buduje w technologii firmy Xella ,którą mamy zaleconą jako materiał ścian zew i wew.(silka albo ytong). Projekt kupiliśmy z biura Lipińskich z Wrocławia . Dom w założeniu ma być energooszczędny, więc technologia też jest niestandardowa ( tzn ocieplenie- 20 cm) Na razie ekipa budowlana robi nam kosztorys ,zastanawiam się czy mam im powierzyć kupowanie materiałów , czy samemu latać po hurtowniach... Mąż nie będzie miał czasu... Wszystko spadnie na mnie . Też byliśmy na tych targach budowlanych we Wrocławiu... Jaki świat jest mały. Może zgłoszę się do ciebie po jakiś namiar na ekipę wykończeniową godną polecenia... Mam pytanie ,będziecie mieć w domu wentylację grawitacyjną czy mechaniczną? ( tzn wymuszoną , z rekuperatorem?) A piec gazowy jakiej firmy? My mamy zalecony Viessmana vitodens 200 dwufunkcyjny ,kondensacyjny . Muszę kończyć ,bo wszyscy już śpią ... Pa ,odezwę sie niebawem betty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.03.2008 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Przeczuwam niezłą zadymę nooo, ja też kiedy wychodzicie na ulice?! PS. serio, cholery tam u Was można dostać!!! ta gmina bierze udział w konkursie "najbardziej kuriozalne gminne przypadki" czy tam się po prostu nudzą? szkoda nawet Jasieńko gadać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.03.2008 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Sasiadko powiedz mi gdzie znalazlas BRW wysylkowo ? masz moze jakiegos linka do cen ? do usług : http://www.meblenajtaniej.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.03.2008 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Znowu schody.... i to jakie generalnie nie chce mi się nawet pisać, raz zaczęłam i mi całego posta zjadło, teraz nie piszę bo czasu nie ma, ale faktem jest, że może gdzie diabeł nie może to babę pośle - ale gdyby nie ta baba , to nie wiem kto babole by naprawiał póżniej. Jak wybuduję ten dom i nadal będę żywa, to wybiorę się za ostatni grosz ( chyba że kosztem kanapy do salonu ) do spa, ale najpierw sprawdzę aby masaże robili przystojniacy - potem mały reset budowlany i pranie mózgu i mam nadzieję, że będę jak nowo narodzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.03.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Sasiadko powiedz mi gdzie znalazlas BRW wysylkowo ? masz moze jakiegos linka do cen ? do usług : http://www.meblenajtaniej.pl/index.php nie wiem czy to wyda się ważne, ale robiłam zakupy w tej firmie i polecam bez obaw mebelki w stanie nienaruszonym dotarły na miejsce. Wszystko jak najbardziej ok. Tylko za wniesienie trzeba dodatkowo zapłacić, ale to już chyba standard. No i co najważniejsze ja na swej inwestucji w meble dla dzieci była ok 1200 zł w przód tylko dlatego ze w 3 wieczory sami to skęcaliśmy a 1200 zł na SPA to już niezły początek !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.03.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 a czy teraz ja mogę się Was o coś poradzić? szukam drzwi wewnętrznych do przyszłego domciu niby oczywistość....... ale znalazłam takie i zamarłam........ jestem rozdarta między praktycznością a pięknem ........ praktyczność musiałabym gdzieś sprawdzić, a piękno hm......... oceńcie same http://www.szklanedrzwi.pl/drzwi/index.php?page=0 jak dla mnie to słoneczniki i szron i floresy 1 - co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.03.2008 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 a czy teraz ja mogę się Was o coś poradzić? szukam drzwi wewnętrznych do przyszłego domciu niby oczywistość....... ale znalazłam takie i zamarłam........ jestem rozdarta między praktycznością a pięknem ........ praktyczność musiałabym gdzieś sprawdzić, a piękno hm......... oceńcie same http://www.szklanedrzwi.pl/drzwi/index.php?page=0 jak dla mnie to słoneczniki i szron i floresy 1 - co Wy na to? strasznie klasyczna jestem - więc już wiesz, że u mnie będą inne. Ale wzory do nowoczesnego wystroju niektóre mi się podobają- floresy 1 np. Praktyczność - ja bym się bała - ze względu na dziecko i przeciągi i wiek dorasztania- czyt. ewentualne trzaśnięcia drzwiami. .... nawet jeżeli to szkło bezpieczne to ja bezpiecznie czułabym się w pełnych drewnianych - szczególnie w sypialni choć niekoniecznie muszą prześwitywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.03.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 dzwoniłam do producenta..........i okazało się, że mają w W-wie swoją wystawę. Chyba po świętach się tam wybiorę i pomacam na żywo. Albo mi przejdzie albo..... już tak sobie wykombinowałam, że na początek to bym kupiła 1 szt do dolnej, gościnnej łazienki z matowego szkła - oczywiście. Tam nie będzie przeciągów, ani trzaskania drzwiami moich dorastających w przyszłości synów. Tu muszę przyznać Ci rację YreQ szkło i dzieci, może być różnie.... eh......... ale łatwo nie zrezygnuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.03.2008 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 eh......... ale łatwo nie zrezygnuję też tak mam jak się na coś napalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 20.03.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 [ generalnie nie chce mi się nawet pisać, raz zaczęłam i mi całego posta zjadło, teraz nie piszę bo czasu nie ma, ale faktem jest, że może gdzie diabeł nie może to babę pośle - ale gdyby nie ta baba , to nie wiem kto babole by naprawiał póżniej. Jak wybuduję ten dom i nadal będę żywa, to wybiorę się za ostatni grosz ( chyba że kosztem kanapy do salonu ) do spa, ale najpierw sprawdzę aby masaże robili przystojniacy - potem mały reset budowlany i pranie mózgu i mam nadzieję, że będę jak nowo narodzona Kochana babo, pisz szybko co załatwiłaś hihih SPA kosztem kanapy... hmmm to jest świetny pomysł, kanapa nie zając, nie ucieknie, a zdrówko jest najważniejsze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 20.03.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 http://www.szklanedrzwi.pl/drzwi/index.php?page=0 jak dla mnie to słoneczniki i szron i floresy 1 - co Wy na to? szron i floresy 1 - piekne, ale nie tylko te mi się podobają. Tak sie jednak zastanawiam, gdzie takie szklane drzwi można by dać?? na sypialnie nie bardzo, no bo ciut prześwitujące... może do małżeńskiej łazieneczki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.03.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Kochana babo, pisz szybko co załatwiłaś hihih SPA kosztem kanapy... hmmm to jest świetny pomysł, kanapa nie zając, nie ucieknie, a zdrówko jest najważniejsze :) Jutro, jutro pomysł też mi się podoba ...z tą kanapą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 21.03.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 YreQ, Niech Święta Wielkiej Nocy przysiosą odpocznienie i napełnią zapałem do dalszego konstruktywnego działania http://images25.fotosik.pl/179/65dda0c16728b8df.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 21.03.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Kolorowych jajeczek,Rozczochranych owieczek,Rozkicanych króliczków,Pyszności w koszyczkuI mokrego ubrankaW dniu świątecznego lanka!Wesołych Świąt życzyEdyta i Przemek http://foto.m.onet.pl/_m/86cbb236bc675b1375b931d7ae6b441f,14,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 22.03.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://www.polskiesadownictwo.pl/userimages/JAJKO.jpg Z okazji świąt Wielkiej Nocy życzę Ci: uśmiechów bez liku przy wielkanocnym stoliku. Przyjaciół wielu, dużo w portfelu, dyngusa mokrego i czasu radosnego, a przede wszystkim prawdziwych i uczciwych przyjaciół, szczęścia w miłości i spełnienia marzeń! OLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 22.03.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 YreQ Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Ci: uśmiechu, optymizmu, szczęścia rodzinnego i nieustającego powodzenia w życiu. http://farm3.static.flickr.com/2401/2353094202_5a0a689e92.jpg Serdecznie pozdrawiam April 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 25.03.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 A my bez obrazka, spóźnione ale szczere - Wesołego Alleluja! PS U nas Święta minęły pod znakiem gorączki, antybiotyków i kasłania wszystkich domowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 25.03.2008 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam Was moje drogie po Świętach. Baaardzo dziękuję za wszystkie życzenia i przepraszam, że nie wysłałam Wam osobistych tylko ogólne w dzienniku. Poprawię się na Boże Narodzenie. Oj, działo się u mnie wiele. Postaram się niebawem coś napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 27.03.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Oj działo, sie u Was działo. Poczytałam.Świetnie, że już wyszliście na prostą. Widzę , że z Ciebie kobieta co się żadnej pracy się nie boi. Tynki na pewno wyjdą świetne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 27.03.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Hallo Kochana jak idzie fachofcom tynkowanie?? ZGK podpisało papióra w końcu?? no i gdzie nowe foty?? :) podoba mi sie ten tynk strukturalny na zdęciu w twoim dzienniczku, pewnie juz sie szczegółowo zapoznałaś z instrukcją montażu, więc mam pytanko - strasznie to skomplikowane, czy tylko troszkę? w razie jakby co przyjdę do ciebie na małe przeszkolenie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts