nitubaga 15.08.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 helołłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł przybywam z odchłani "zajechaniem budowlanym zwanym" Coś tam skrobnęłam w dzienniku. Ale internet dla mnie od ponad tygodnia to towar deficytowy - nie ma mnie w mieszkaniu, jestem w domu -budową ciągle przeze mnie zwanym - a tam bez neciku i zarobiona jestem. Wracam zatynkowana i zagruntowana i zanim łapy doszoruję ( bo rękawiczki to u mnie żywot mają i są nieużywane) to 1 w nocy jest i niestety "anim czytata anim pisata" Kasiu - o schody się nie martw; jak coś będę wiedział to dam Ci znać. ... Ściakam Was mocno. no nareszcie jakiś znak, żeś cała i zdrowa...widzę, że zmęczona, ale za to mam nadzieje szczęśliwa rychłą przeprowadzką....czego oczywiście życzę... schodami sobie głowy bardzo nie zaprzątaj...zrób najpierw co tam dla Was najważniejsze - ja nie zając - poczekam i to ile trzeba, bo mnie nic nie ściga.... kochana i uszki do góry...zobaczysz duuużo pracy, ale i efekty będą boskie...a my Ci tu zginąć nie damy....aaaaaaa i jeszcze jedno....tak patrzyłam na te Twoje struktóry i się napaliłam jak licho...a co...tyż będę mieć i się uparłam że zrobię je sama !!!! mam na to całą zimę... buziaczki i czekam na dalsze wieści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.08.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 schodami sobie głowy bardzo nie zaprzątaj...zrób najpierw co tam dla Was najważniejsze - ja nie zając - poczekam i to ile trzeba, bo mnie nic nie ściga.... Kasiu - już jutro zadzwonię i umówię się na przesłanie faxu w poniedziałek. Muszę mu zrobić szkic z wymiarami szafki pod umywalkę do wc dolnego to przy okazji wrzucę i Twoje schody. A za trzymanie kciuków bardzo dziękuję - przyda się. Zaczynam organizować kartony no i powolutku się zacznie( choć rok szkolny już za pasem). Pozdrowionka P.s. fajnie, że zajmiesz się strukturami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 15.08.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 YreQ, Ty te kartony z wyprzedzeniem zacznij gromadzić! Moje Nieletnie obstawiły już jakiś czas wszystkie (liczne) sklepy na osiedlu, panie skrupulatnie nam je zbierają, a my ciągle niedobory mamy. Żeby nie było wątpliwości - oficjalnie przewożenie bambetli zaczęliśmy dziś. Część w workach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 16.08.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 No, nareszcie!!! Bo już się bałam, że wciągnęła cię robota, tak jak tę babę z wierszyka (wstawiałam go kiedyś chyba w naszej grupce ) U mnie wczoraj tak burzowo było, że nawet kompa odpalić nie mogłam, więc dopiero dziś sprawdzam, czy dałaś w końcu znak życia. DAŁAŚ - więc spox Ale kochana, mogłabyś jakieś fotki strzelić w wolnej chwili (wiem, nie masz takich - ale może jednak - jedząc kanapkę, czy cuś ) Pokaż, jak ładnie posprzątane wokół domku, ściankę z cegiełki i te wymuskane gładzie.... Jeszcze raz sobie zerknęłam na tę strukturkę w wiatrołapie - super jest, mam na takie coś ochotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 16.08.2008 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 YreQ, Ty te kartony z wyprzedzeniem zacznij gromadzić! Moje Nieletnie obstawiły już jakiś czas wszystkie (liczne) sklepy na osiedlu, panie skrupulatnie nam je zbierają, a my ciągle niedobory mamy. Żeby nie było wątpliwości - oficjalnie przewożenie bambetli zaczęliśmy dziś. Część w workach nam teść ma zorganizować, jakieś wielkie też da mama, trochę swoich mamy , worki też już są. Ale faktycznie to kropla w morzu potrzeb - policzyłam pluszaki - jest ich 60 szt. i jakoś tak niby wszystkie mają znaleźć się w pokoju - o nie !!!!!- wyprałam, spakowałam w karton z napisem "miśki na strych" - zostawiła sobie 15. Co będzie przy lalkach, wózkach, samochodach i całej reszcie nie wiem - wiem jedno - powinna sobie SAMA organizować kartony My też dzisiaj zaczęliśmy już małe "conieco"- pojechała z nami muszla sedesowa i bateria pod prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 16.08.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 No, nareszcie!!! Bo już się bałam, że wciągnęła cię robota, tak jak tę babę z wierszyka (wstawiałam go kiedyś chyba w naszej grupce ) U mnie wczoraj tak burzowo było, że nawet kompa odpalić nie mogłam, więc dopiero dziś sprawdzam, czy dałaś w końcu znak życia. DAŁAŚ - więc spox Ale kochana, mogłabyś jakieś fotki strzelić w wolnej chwili (wiem, nie masz takich - ale może jednak - jedząc kanapkę, czy cuś ) Pokaż, jak ładnie posprzątane wokół domku, ściankę z cegiełki i te wymuskane gładzie.... Jeszcze raz sobie zerknęłam na tę strukturkę w wiatrołapie - super jest, mam na takie coś ochotę... Hej amonitka Żyję - choć ledwo. Zdjęcia dzisiaj zrobiłam- wsawię w dzienniku. Zaczęłam dzisiaj zabawy strukturalne, które bardzo konstruktywne być mają. A że robota głupiego lubi to zamiast na początek wybrać duży kawałek ściany - ja na opak wpakowałam się w szpalety małych okienek w korytarzyku kotłowni - okienka 60cmx60cm - trochę dłubania było - mam zdjęcia jeszcze mokrej roboty. Jak wyschnie na to grunt, później biała farba, potem grunt, potem właściwa w kolorze i przecierki i grunt lub błyszczący werniks( ale za tym akurat nie przepadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 16.08.2008 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 chyba tylko ja .... a co u Ciebie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.08.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 sorki, że się wtrącę.... Aga ja bardzo czekam na te Twoje struktury.... i jakiś przepis jak je zrobić....bo moja wiedza na razie jest taka: na tynk gładź (jaka?), na gładzi wzorek, na wzorek grunt (jaki?), farba z kolorem i coś z połyskiem....i mam pytanie czemu kładziesz jeszcze warstwę białej farby przed tym kolorkiem? i jeszcze pytanko czym to tak zacierasz i jak, że to tak piknie wyszło w holu? czekam niecierpliwie.... pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 17.08.2008 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 HEJ KASIU - tak szybciorkiem odpiszę: strukturę w wiatrołapie roił mi malarz - żeby nie było, ża to ja taka zdolna i nakładał packą - z tego co mówił, bo ja już na efekcie "wybiałkowanym" byłam Ja robię tak (zaznaczam że nie z gotowych materiałów tylko tańsza wersja): - ściana już z tynkiem obojętnie jakim - na to grunt ( u mnie atlas rozcieńczony trochę wodą ) - rotband - gipsowa zaprawa tynkarska knaufa - rozrabiasz z wodą na konsystencję masy do tortu i nakładasz warstwę na ścianę i robisz wzorki packą, szpachelką, plastikową japonką lub pudełkiem po płycie albo też grzebieniem do płytek - jak wyschnie - biała farba (ja zmieszam z gruntem bo niecierpliwa jestem) - i znów do wyschnięcia - a daję białą żeby struktura farby właściwej nie piła - następnie do lepszej białej ( u nas akrylit w z dekoralu ) dodajesz barwnika ( odcień raczej ciemniejszy robisz- ale to kwestia gustu) , nakładasz pędzlem na ścianę dokładnie, aby we wszystkie rowki weszła - chwilę odczekujesz i delikatnie zmywasz gąbką płukaną w wodzie ( także wiaderko jeszcze z czystą wodą mieć trzeba ) - robisz przecierkę na taki ton koloru jaki chcesz -im więcej z wierzchu farby zmyjesz tym ściana jaśniejsza będzie - a w rowkach pzostaną ciemnie przebarwienia - czyli delikatne pieszczenie ściany po wierzchu Cię czeka - jak wyschnie albo gruntujesz albo dajesz alpinę z perłową pświatą albo coś z drogich gotowych werniksów. Koniec Życzę miłej i owocnej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.08.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 dużo tego......... ale nie zrażam się .....masz pięknie i ja też będę mieć...jak tylko usamodzielnię młodszego małolata w przedszkolu - zaczynam od jutra...to spróbuję - tylko najpierw w kotłowni....bo jakby co to...nie widać partaniny... serdeczne dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 17.08.2008 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 dużo tego......... ale nie zrażam się .....masz pięknie i ja też będę mieć...jak tylko usamodzielnię młodszego małolata w przedszkolu - zaczynam od jutra...to spróbuję - tylko najpierw w kotłowni....bo jakby co to...nie widać partaniny... serdeczne dzięki... dudzio dudzio - ale chciałam żebyś po kolei miała a jak chcesz jeszcze prościej i taniej to ponoć klejem do kafelek można - ja nie próbowałam więc nie powiem, za to robiłam w drugą STRONĘ - CZYLI SZCZYSZCZAŁAM WYJECHANY KLEJ spod KAFLI na ŚCIANY - nie powiem trzyma cholerstwo mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.08.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Z okazji rocznicy- nie wiem czy wszystkiego najlepszego, czy 100 lat w jednym domu?? No co tam sobie życzysz w każdym razie. Domek coraz ładniejszy, tempo niesamowite. Czekam na kolejne zdjecia, na razie mój faworyt to ta ceglaska ściana z belką. Jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 17.08.2008 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Z okazji rocznicy- nie wiem czy wszystkiego najlepszego, czy 100 lat w jednym domu?? No co tam sobie życzysz w każdym razie. Domek coraz ładniejszy, tempo niesamowite. Czekam na kolejne zdjecia, na razie mój faworyt to ta ceglaska ściana z belką. Jest super ależ dziękuję, życzę sobie wielu rzeczy Właśnie wróciłam z budowy ( zawoziłam paneliki wieczorem ) i dwie cegły potraktowałam i imprenatem i olejem do klinkieru i cegły drugą - jutro zobaczę co lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 20.08.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 chyba tylko ja .... a co u Ciebie ??? Halo Kochana, u mnie paradoksalnie dużo się dzieje ale mało co zmienia jak będziesz w domku to daj znaka to dryndnę... musimy w końcu sie spotkać całuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.08.2008 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Grzebiuszko ma miła - w końcu wiocha mnie "wydaliła" na twarz padam zrypana, bo jutro znów trzeba wstać z rana. Dzwoń na komórę kochana, bo" pod stacjonarnym będę nie do dostania". buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 21.08.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 ależ Ty pięknie rymujesz cmok cmok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 23.08.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Agniesiu piękna ta ceglana ścianka dodaje ciepła wnętrzom no a Twoje ramki strukturalne .... no no no zdolna bardzo z Ciebie Kobietka masz fach w rękach całuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.08.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Aga - oto moje ostatnie zdobycze...i dziwolągi, które myśle nimi zdzialać... http://www.muratordom.pl/images/stare/farba_strukturalna_zaj.jpg http://www.muratordom.pl/zdjecia/farba_strukturalna1_1_.jpg http://www.muratordom.pl/zdjecia/farba_strukturalna2_1_.jpg http://www.muratordom.pl/zdjecia/faktury_tynkow1_1_.jpeg http://www.muratordom.pl/zdjecia/faktury_tynkow3_1_.jpeg oto co kupiłam w Obi i co mam w planach robić...i jeszcze szczotkę druciana do sztruksu... i szpachelki i packi i wiaderka... i mentalnie już dojrzewam do myśli - ino czasu nie brak...ale młody sie usamodzielni w przedszkolu to ino wióra polecą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 24.08.2008 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 cześć dziewczyny - ale się "wygniłam" dzisiaj - prawie do 12. Lekki odpoczynek był mi potrzebny. Teraz jadę na ...zakupy budowlane niestety w niedzielę Ręce mnie bolą od wyciskania pistoletem akrylu, ale już bliżej jak dalej. Wczoraj pojawił się pierwszy kolor na poddaszu - czyli pierwsza warstwa koniczynki u Julci. Dla relaksu wpadnę do Grzebiuszki na kawę - jak damy radę - napiszcie co u Was.....nie mam czasu nadrabiać Waszych dzienników. Edyciu ściankę wujek powiedział, że mam w prezencie postawioną - cieszę się , że Ci się podoba, muszę ją jeszcze naolejować - tylko nie mam kiedy do niej zejść bo albo w piwnicy siedziałam albo na poddaszu - musimy inwestorka i nieletniej pokoje zrobić, aby móc przewieść ich meble. A ze strukturą będę działała teraz na większej powierzchni - nitubaga faktycznie trochę czasu na tym schodzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 25.08.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 ścianka na żywo jeszcze ładniejsza no i w ogóle wszędzie macie ładnie tak cieplutko i domowo się zrobiło. Fajnie się wczoraj bawiłam (chichrałam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts