YreQ 25.09.2008 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Hej Bartek Przeprowadzka cały czas w trakcie - chwilowo małymi etapami ( bo problem kanalizacyjny nie chce się sam rozwiązać )....ostatnio zawiozłam nowe kapcie inwestorkowi i córce Graciarnię mam w mieszkaniu już totalnie w każdym pomieszczeniu - wszędzie z podziałem na role "do spakowania" i " spakowane do wywiezienia". Może uda się najpóźniej za miesiąc cały ten rozgardiasz życia na dwa domy ogarnąć .... a praca własna .... wiesz, ktoś to musi zrobić - wypadło na mnie A co w Waszym domku słychać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 25.09.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witanko, ech jak ja bym juz chciała tak jak TY.............. powiedz mi te schody to z jakiego są drewna....? i czy to jest ich kolor czy może są zabejcowane.......... u nas w końcu dziś słoneczko.......aż żyć znów się chce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 25.09.2008 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Kasiu - schody dębowe; kolor bejcy półmatowej orzech. Ale mogą zrobić nawet zielone Tralki i słupy i zakończenia stopnic i wykończenie przy stopnicach - do uzgodnienia. Mogą zrobić same schody i poręcz a środek możesz z metaloplastyki zamówić itp. Jutro albo w poniedziałek będzie u mnie stolarz-szef to dalej będę wałkowała temat Twoich - dlatego jeszcze się nie odzywałam do Ciebie z informacjami. p.s. u nas zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 25.09.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Graciarnię mam w mieszkaniu już totalnie w każdym pomieszczeniu - wszędzie z podziałem na role "do spakowania" i " spakowane do wywiezienia". Może uda się najpóźniej za miesiąc cały ten rozgardiasz życia na dwa domy ogarnąć .... a praca własna .... wiesz, ktoś to musi zrobić - wypadło na mnie A co w Waszym domku słychać ? W naszym - ciepło, miło i brudno.... Dół prawie wykończony (my też) góra zaczęła się kończyć - piwnica czeka na fliziarza... Też malujemy, szpachlujemy itp. sami. Po malowaniu czeka mnie układanie podłóg na piętrze - wszystko super tylko czas, czas i czas... Zostały mi 2 dni urlopu, a w święta szkoły maja wolne - to nic, że "normalni" ludzie pracują... No i pomieszkujemy sobie i usiłujemy odpylić w końcu ten dom, ale to na razie jakoś tak bezowocnie. Salon zrobiliśmy konsekwentnie - zielono-brązowy tak jakoś wyszło Też nieskończony bo nie mogliśmy sie zdecydować jak wykończyć ścianę za kozą Ale trzeba to w końcu zrobić bo ma być u nas za trzy tygodnie Może w końcu uzupełnię dziennik..... No a na działce jedno wielkie błoto, bo wykonawca podjazdu jakoś się spóźnia, w przeciwieństwie do deszczu.... Zdjęć kwiatków nie odnalazłem ... bo komputer nadal w częściach w garażu.... No i mamy stada myszy - nie chce ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 25.09.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Wypiękniało i w Dzienniku, i w domku ! Postępy, postępy! Naprawdę pięknie! I nic się nie przejmuj tempem prac - naprawdę z dnia na dzień widać zmiany! No i ten nocny seans.... Rewelacja! A schody to mi bardziej odpowiada pułap ten dolny - 9 tyś - choć to i tak za dużo ale podobno tak to jest pod koniec budowy... Gdzie zamawialiście schodki? My jeszcze przed zakupem - zastanawiamy się czy betonowe nie będą piękniejsze a drewno to może spodoba nam się na wiosnę - wraz z przypływem gotówki. Wszystko - jak zawsze - jest kwestią ceny Kochana, jak już zupki gotujesz w domku to gospodyni na włościach jesteś! Znak ze przeprowadzka na dobre tuż tuż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 25.09.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 A schody to mi bardziej odpowiada pułap ten dolny - 9 tyś - choć to i tak za dużo Że się tak wtrącę - nam robi stolarz dębowe - nakładki na betonowe + podstopnice + poręcz po ścianie i poręcz(barierka) wolnostojąca na górze + taka decha z boku schodów - nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa - kolor naturalny (ale mógł być dowolny) + lakier bezbarwny za 6,5 tyś. Jak zrobi ładnie to polecę, jak nieładnie to się będę żalił i przestrzegał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 25.09.2008 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Lili no w końcu byś przyszła - daleko nie masz Schody spod Wrocławia, ten dolny pułap mam - z podestem i drzwiami na półpiętrze i półką do wc - zapłaciłam równo 10 tys. Jeszcze stolik pod umywalkę mają mi dowieźć. Schody betonowe też są piękne - miałam takie prawie przez rok , sprawdzały się i miały też do wiosny zostać, ale inwestorek stwierdził, że może bez drzwi żyć ale ze strachem, że bez barierek mała po nich biega i pokój zaraz ma przy schodach - żyć nie da rady...........no i są schody ........ i drzwi zielone Na surowym sobie pomieszkamy, oj pomieszkamy. A seans wieczorny też zwalił mnie z nóg - licznik się kręci ale nikt nie sprawdził jak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 25.09.2008 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 A schody to mi bardziej odpowiada pułap ten dolny - 9 tyś - choć to i tak za dużo Że się tak wtrącę - nam robi stolarz dębowe - nakładki na betonowe + podstopnice + poręcz po ścianie i poręcz(barierka) wolnostojąca na górze + taka decha z boku schodów - nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa - kolor naturalny (ale mógł być dowolny) + lakier bezbarwny za 6,5 tyś. Jak zrobi ładnie to polecę, jak nieładnie to się będę żalił i przestrzegał To cena godna zastanowienia - u nas jak robili mi wycenę to wszystkie schody miałam droższe o 3 tys - a gdzie reszta elementów. Jeden stolarz- chałupnik rzucił bez pomiarów i oględzin cenę 5 tyś. za całość Wątpiłam baaardzo, czy aby faktycznie dębowe robił - bo mówił o cenie w momencie jak zadyma ze ścinkami była i zwyżkującymi cenami za drewno Więc byłam w szoku i daliśmy spokój........... Jak ci zamontują to wklej zdjęcia - wyjdą pewno spoko. Cena generalnie wynika - już obcykana jestem - z mkw stopnic i podstopnic, grubości, ilości tralek i mb poręczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 25.09.2008 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Graciarnię mam w mieszkaniu już totalnie w każdym pomieszczeniu - wszędzie z podziałem na role "do spakowania" i " spakowane do wywiezienia". Może uda się najpóźniej za miesiąc cały ten rozgardiasz życia na dwa domy ogarnąć .... a praca własna .... wiesz, ktoś to musi zrobić - wypadło na mnie A co w Waszym domku słychać ? W naszym - ciepło, miło i brudno.... Dół prawie wykończony (my też) góra zaczęła się kończyć - piwnica czeka na fliziarza... Też malujemy, szpachlujemy itp. sami. Po malowaniu czeka mnie układanie podłóg na piętrze - wszystko super tylko czas, czas i czas... Zostały mi 2 dni urlopu, a w święta szkoły maja wolne - to nic, że "normalni" ludzie pracują... No i pomieszkujemy sobie i usiłujemy odpylić w końcu ten dom, ale to na razie jakoś tak bezowocnie. Salon zrobiliśmy konsekwentnie - zielono-brązowy tak jakoś wyszło Też nieskończony bo nie mogliśmy sie zdecydować jak wykończyć ścianę za kozą Ale trzeba to w końcu zrobić bo ma być u nas za trzy tygodnie Może w końcu uzupełnię dziennik..... No a na działce jedno wielkie błoto, bo wykonawca podjazdu jakoś się spóźnia, w przeciwieństwie do deszczu.... Zdjęć kwiatków nie odnalazłem ... bo komputer nadal w częściach w garażu.... No i mamy stada myszy - nie chce ktoś? No to jak u nas - z tą różnicą, że my na noc do Legnicy wracamy. Czekam zatem na zdjęcia - pewno salon będzie dla mnie inspiracją na czas remontu domu A za myszy dziękuję, też mam, nornice też i jaszczurki ........ i czasami węża w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 25.09.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 no to jeśli chodzi o zoo - to ja mam tylko tego węza....reszty jeszcze nie zaobserwowałam...aczkolwiek wszystko przede mną.... kobietki dawajcie jak najwięcej zdjęć schodów, bo szukam inspiracji....bo coś ciułała, ze te MOJE mnie do grobu wpędzą....ale warto popróbować...nie? u nas wciąż słonko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 25.09.2008 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 u nas wciąż słonko... zagrabiłaś je z całej Polski chyba - liczę na rehabilitację i 5 promieni na jutro u nas - drzewo musimy rąbać - tzn. drewno inspiracjii pewno masa na stronach, które przeglądałaś - Domański, Marchewka; Bracia Kowalscy itd. Gdzieś w marcowym moim wpisie są linki do stron producentów. Uważam ciągle, że marzenia należy realizować, jednakże w moim przypadku, nie wygrawszy w totka nie mogłabym sobie pozwolić na schody za 40 tys. No .....chyba, że wujek byłby rzeźbiarzem a dziadek stolarzem i zrobiliby mi je w prezencie. Na razie w prezencie mam ściankę w kuchni, z czego baaaardzo się cieszę. Kasieńko - wszystko jest kwestią zasobności portfela (gotówka) albo dostępności do kredytów. U nas - i to i tamto leży - i dalej mówiąc tylko o sobie .... to jeżeli miałabym te "40 dych" na cokolwiek to wolałabym na schody te 15 wywalić i za resztę na 3 tygodnie wybrać się w świat - albo objazdówka albo "chociaż" na Bora Bora - przeżytych chwil nikt nam nie odbierze a nad tak piękną barierką schodów ciągle musiałabym stać i pilnować, aby ktoś jej nie uszkodził Ale - to tylko moje takie dyrdymały, bo wiem , że marzenia się spełniają Czego z całego serducha Ci życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 25.09.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 no i co? no i co? i klina mi zabiłaś.... i choc podskórnie wiem, że masz rację.....to ...........wiesz....marzy mi się..... ech znając mojego małżonka to stanie na tym, że teraz zrobimy takie na jakie nas będzie stać....a może kiedyś....zaszalejemy z samą barierka....taką z marzeń ... i kto wie, czy to nie jest dobre wyjście....... a poza tym na bora bora na pewno jest fajnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 25.09.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 ech znając mojego małżonka to stanie na tym, że teraz zrobimy takie na jakie nas będzie stać....a może kiedyś....zaszalejemy z samą barierka....taką z marzeń ... i kto wie, czy to nie jest dobre wyjście....... jak dla mnie - "mooooodze kobito godocie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 26.09.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Bora-Bora to też moje marzenie macie rację, Dziewczyny, gdyby nie te schody to już bym tam była a tak zalegnę na mojej żółtej pofałdowanej wykładzinie z odzysku (plaża), włączę wentylator (wiatr) i Mąż będzie mnie spryskiwał soloną wodą (bryza) cóż, takie wakacje, ale za to we własnym D O M u! tak na to patrzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 26.09.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 kobietki dawajcie jak najwięcej zdjęć schodów, bo szukam inspiracji....bo coś ciułała, ze te MOJE mnie do grobu wpędzą....ale warto popróbować...nie? A panowie mogą dać inspiracje? Te są bezbłędne i obłędne: http://img243.imageshack.us/img243/696/schodyrr0.jpg Tylko nie wiem czy 40 tyś. wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.09.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Panowie też mogą............ a te są obłędne dobrze, że u mnie nie da si ę ich zamontować , bo nie wiem czy umiałabym się powstrzymać.... kapitalne....i takie hm........ dyrektorskie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 28.09.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Agniesiu sorki za piątek, ale... długo by opowiadać... ehhh niby tak blisko jesteś a ciągle mi jakoś do Ciebie pod górkę może chociaż na forum się pojawisz co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 28.09.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Te są bezbłędne i obłędne: Tylko nie wiem czy 40 tyś. wystarczy olaboga, są rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.09.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 ooo widzę miłosnicy Bora-Bora. Moze kiedyś wszyscy się tam spotkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 28.09.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Aga, cudnie, cudnie!!! Wyjść z podziwu nie mogę!!! Schody przepiękne, kolorki na ścianach super! Oświetlony dom w nocnym mroku wygląda jak z bajki Ale nic nie przebije zielonych drzwi!!! Może i ja taki patent odgapię, bo jak na razie z moich zielonych wejściowych nici... Co z kuchnią? Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts