Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak się smaży rybę by nie bryzgała po całek kuchni!!

Krzysztof2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja nie wiem o co biega

różowy - przeprosiny przyjete (choc naparwde nie wiem za co mnie przepraszasz :wink: )

ns - ???? raz ze nie wiem co ma wspolnego tekst różowego do tego ze zagranica (a dwa - ja z zagranicy nie jestem :o )

a dwa- czemu swoj wlasny tekst przypisujesz komus innemu i jeszcze mowisz ze po ryju....?

sorry ja sie nie wypowiadam , tu chyba o rybach mialo byc :)

ps. ubóstwiam łososia!!!

co tu rozumieć za ten tekst powinien dostać w enryłko:

Napisz , ze "tak" przeprosiny przyjete , a ja samochodem pokieruje

.... moze NS bedzie przechodzil po pasach .

A za ten powinienem mu poprawić aż obsruli kuchnie i nowy samochodzik(z ktorego zrobi sobie foty)..

wolisz chodzic na piechote i zdzierac obuwie, OK - przejade i nawet sie nie popatrze.

Kurana sama piszesz ,że nie wiesz o co chodzi więc napisalem taka o to całosc...

W sumie powinnaś z zaaaaagramanicy przeca jesteście.Nie przejmuj się....czasami nie trzeba nic łapać ,żeby kamannnnn.
(obecnie jesteś zagranicą stad takie nawiazanie) :lol:
........ tak jakos wyszlo z tym samochodem.To nie bylo zamierzone, jakos-takos sie akurat trofilo, ze bylem podczas zmiany.Ot calkowity zbieg okolicznosci.

ty odpowiadasz tak:

he? yyy nie łapie o co kaman?

amen :wink:

dzęki wszystkim za porady!! ale wybralem inny wariant... wyremontowałem babci budę dla psa i zostałem zaproszony na weekendowe pyszne obiady , takie prawdziwe...mniam. później to już jakoś poleci, mam w planie pstrąga na maśle polanego sokiem z wyciśniętej cytryny- to zawsze mi się udawało.

Sprobuj zmiast cytryny - limonke

Ma troche inny smak ale IMHO bije cytryne na glowe (moze sprobuj na malym kawalku zeby nie bylo ze "zepsułam" wam pstraga

ja jeszcze:

- nacinam skórkę "temu pstrągu" -w kilku miejscach - lepiej przenikają aromaty

- do środka wkładam pęczek świeżych ziół i ćwiartki cytryn/limonek

- skarapiam oliwą - i pod koniec zapiekam (uuuwielbiam tą chrrrrupiąca skórrrrkę) :lol:

Popieram, właśnie się wybieram. I nie na jakieś wakacje, urlop, plaża, tylko na weekend na rybkę.
I to jest swietny pomysl.

Tez sie na weekend wybiore , bo mi sie wlasnie chce zjesc dorsza albo fladerke gdzie w takiej drewnianej budce.

Moze byc halibut. :D

Sprobuj zmiast cytryny - limonke

Ma troche inny smak ale IMHO bije cytryne na glowe (moze sprobuj na malym kawalku zeby nie bylo ze "zepsułam" wam pstraga

ja jeszcze:

- nacinam skórkę "temu pstrągu" -w kilku miejscach - lepiej przenikają aromaty

- do środka wkładam pęczek świeżych ziół i ćwiartki cytryn/limonek

- skarapiam oliwą - i pod koniec zapiekam (uuuwielbiam tą chrrrrupiąca skórrrrkę) :lol:

Pstąg na maśle wyszedł znakomicie , chociaż bałem się eksperymetować z ziołami tyle ichstoi na półce nie chciałem przekombinować... co prawda nie obyło się bez pewnych problemów technicznych - nie mogłem znaleść dostatecznie dużej patelni , w rezultacie z pod pokrywki wystawały dwa ogony...

a panga cóż leży w zamrażarce i czeka na lepsze czasy, w ogóle po tym co wypisała na jej temat "zielonooka" pewnie wyleci z naszego menu.

Nooo - Krzysztof2 - Ty lepiej uważaj - jak żona wróci - a Ty taki wyedukowany w sprawach kulinarnych będziesz - to może zacznie coś podejrzewać? :wink:

uhhh i jak jeszcze powie ze Zielonooka mu powiedziala ze cos tam, to bedzie dym :wink: :lol:

"że coś tam" ....jak Ty to powiedziałas to bedzie na bank-dym

Nooo - Krzysztof2 - Ty lepiej uważaj - jak żona wróci - a Ty taki wyedukowany w sprawach kulinarnych będziesz - to może zacznie coś podejrzewać? :wink:

uhhh i jak jeszcze powie ze Zielonooka mu powiedziala ze cos tam, to bedzie dym :wink: :lol:

"że coś tam" ....jak Ty to powiedziałas to bedzie na bank-dym

oj będzie dym będzie!! ...zwłaszcza po wczorajszym dniu , ale się porobiło , noormalnie się chyba nie przyznam , że też mi zawsze się takie rzeczy się muszą przytrafiać...a z drugiej strony jak powiem prawdę to będzie szok i... chyba kupa śmiechu :o i bynajmniej nie chodzi o sprawy kulinarne.

• 10 months później...

Ostatnio nabyłam w ikei taką oto przykrywkę:

http://www.ikea.com/PIAimages/75951_PE195240_S4.jpg

Świetna, z gęstym sitem do smażenia ryby i mięs. Uchwyt można położyć.

Wcześniej po każdym smażeniu w tłuszczu była cała kuchenka, sąsiadujący zlewozmywak, podłoga i nie wiem jakim cudem moje okulary :x

Teraz luzik 8)