Barbossa 05.07.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 nie utożsamiam się z podpisem pod nickiemczy moje posty są coś warte? nie mnie to oceniać a ludziom, którzy je czytają, czyli i Tobiechłam? być możerekord mam w głębokim poważaniu(czyt.d.u.p.i.e), jak i licznik postówczy jesem uzależniony? może tak, może nie..., na pewno mam nadmiar czasuwpisując w googlach "zasuwa burzowa" w pierwszym zdaniu z pierwszego trafienia jest napisane do czego służy w przypadku kanalizacji, o czym tu więcej pisać? aha, forum jest dla każdego, czyli dla takiego żłoba jak ja i takiego Mąrego i Elokwentnego Człowieka, jakim jesteś TY widzę, że jedyne co redakcja potrafi zrobić to filtr na słowa niepożądanegdyby tyle energii jeszcze poświęcić na poprawienie możliwości wyszukiwarki to już będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 05.07.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Fakt, Barbossa, nieco przesadziłeś; choć daleki jestem od mentorskiego tonu, to czasem weź no i ugryź się w język Ja mam pytanie również dotyczące kanalizy - mój wykonawca proponuje mi zarówno do deszczówki jak i sanitarki jakieś czarne rury o grubości ścianki 6mm Cena imprezy mnie szokuje, bo wychodzi za zebranie pięciu spustów i sanitarkę plus wpięcie tyle, ile kompletne tyki gipsowe na cały dom Czy on za bardzo nie przeholował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 05.07.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 w język nie bardzo, ale jeżeli jakaś fajna dziewczyna lubi kąsanie to służę, robię to delikatnie, z umiarem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 05.07.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Rury kanalizacyjne, najlepiej pomarańczowe conajmniej fi110 (można też użyć żółtych melioracyjnych, ale nie polecam) na głębokości poniżej przemarzania gruntu. Całość odprowadzona do studni chłonnych lub kanalizacji przeciwdeszczowej (do sanitarnej jest zabronione!). Wszystko odsunięte od fundamentów domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 06.07.2007 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Robię deszczówkę. Maksymalny poziom wody w rowie może byc taki, że zbliży się rurami do domu, ale na pewno nie dotrze do studzienek przy rynnach. Woda może więc na wiosnę stać w rurach kanalizacyjnych. Czy to może rurom zaszkodzić? Z drugiej strony jak oglądam te zasuwy burzowe, nie wyglądają na 100% szczelne... Jakie jest podstawowe zastosowanie zasuw burzowych? Zasuwa zabezpieczy Cię przed cofką. Rurom się nic nie stanie ale po co ma Ci syf lecieć z rowu w kanały. Zasuwy są przede wszystkim stosowane w sytuacjach gdy przed wylotem do rowu mamy np. separator (trzeba go zabezpieczyć). Fakt, Barbossa, nieco przesadziłeś; choć daleki jestem od mentorskiego tonu, to czasem weź no i ugryź się w język Ja mam pytanie również dotyczące kanalizy - mój wykonawca proponuje mi zarówno do deszczówki jak i sanitarki jakieś czarne rury o grubości ścianki 6mm Cena imprezy mnie szokuje, bo wychodzi za zebranie pięciu spustów i sanitarkę plus wpięcie tyle, ile kompletne tyki gipsowe na cały dom Czy on za bardzo nie przeholował? Takie rury wystarczą jak pisałem wyżej w postach w zupełności wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 09.05.2017 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Podepnę się pod temat. Będą budować w tym roku kanalizację deszczową i mógłbym się tam wpiąć. Niestety w tamtym kierunku mam lekko pod górkę. Moja działka jest na wysokości 281,3-281,7 i mam ok. 50m do projektowanej studzienki, której dno będzie na rzędnej 280. Czy uważacie, że jestem w stanie się tam wpiąć, zachowując rozsądny spadek i dokładając jakąś zasuwę zabezpieczającą przed cofaniem się ścieków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 10.05.2017 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Rury kanalizacyjne, najlepiej pomarańczowe conajmniej fi110 (można też użyć żółtych melioracyjnych, ale nie polecam) na głębokości poniżej przemarzania gruntu. Całość odprowadzona do studni chłonnych lub kanalizacji przeciwdeszczowej (do sanitarnej jest zabronione!). Wszystko odsunięte od fundamentów domu. Mam pytanie dlaczego deszczówka fi110 musi być odsunięta od fundamentu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.05.2017 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Rury kanalizacyjne, najlepiej pomarańczowe conajmniej fi110 (można też użyć żółtych melioracyjnych, ale nie polecam) na głębokości poniżej przemarzania gruntu. Całość odprowadzona do studni chłonnych lub kanalizacji przeciwdeszczowej (do sanitarnej jest zabronione!). Wszystko odsunięte od fundamentów domu. Poniżej przemarzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts