aksamitka 23.11.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 u mnie kuchnia zamknięta oddzielona od salonu drzwiami przesuwnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 09.01.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Osobno choć nie calkiem. Wejście do kuchni (bez drzwi) z korytarza, ale na wprost nie ma szafek kuchennych, tylko widać będzie stół kuchenny i okno na taras. Zabudowa jest za winklem. Kuchnia ok. 11m2 + dodatkowa spiżarka, mieści się stół na codzienne posiłki dla 4 osób. Z kuchni widać część pokoju dziennego - jadalnię, część wypoczynkowa jest schowana. Mimo braku drzwi mam nadzieję, że hałasy nie będą problemem, bo wejście do kuchni i do pokoju dziennego są pod kątem 90 stopni. Jak się wkurzę to drzwi zamontuję. Jestem kobietą kuchenną gotującą. Codziennie. DO tego przetwory , obróbka mięs w ilościach hurtowych ( pół świnki albo coś dzikiego), dom na wsi, więc obróbka warzyw i owoców też w ilościach konkretnych. Nie wyobrażam sobie robić tego w salonie. Miałam kuchnię częściowo otwartą na pokój dzienny i włączenie elektrycznego czajnika wyzwalało konieczność zgłośnienia TV. No ale tamten dom (drewniany) w ogóle był wyjątkowo męczący akustycznie. Co do imprez, to wiadomo, że i tak przenoszą się do kuchni. I pewnie kameralne będą. Pozostałe - tylko czasowo. Do salonu blisko, na tarsa można podać talerze przez okno (trochę żałuję, że nie zrobiłam w kuchni dodatkowych drzwi na taras zamiast okna. Ale już przepadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.01.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 każdy kij ma 2 końce miałem w bloku kuchnie otwarta na mieszkanie (kuchnia - korytarz - salon) w domu niby miała być lekko odizolowana , może jakieś drzwi - ale znów będzie otwarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 11.01.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 U mnie miała być zamknięta, ale ponieważ już na etapie projektu salon wyszedł nam trochę za mały, postanowiliśmy powiększyć go o jadalnię, a jak już "wpadła" jadalnia, to nie było jak "zamknąć" kuchni W ten sposób mamy kuchnię otwartą na salon ale oddzieloną jadalnią. Kuchnia ma jeden "zaułek" za winklem i to dobry pomysł, bo można trzymać tam rzeczy mniej reprezentacyjne na wierzchu. Zrobiliśmy tam miejsce przygotowywania posiłków. Generalnie jesteśmy z efektu zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha11 13.10.2020 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Czy ktoś może mi podsunąć jakiś projekt domku parterowego z dużą/oddzielną kuchnią i wyjściem na taras ? Błądzę po projektach od dłuższego czasu i nic:)Mieliście taki etap? A może to czas na projekt indywidualny?Będę wdzięczna za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.10.2020 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Z17 - zamykasz od strony salonu i jadalni, wybijasz dodatkowe wyjście w kuchni na zewnątrz i budujesz tam taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha11 14.10.2020 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Tego nie zmieszczę , szerokość działki 22 i rezygnuję z garażu , ale zaciekawił mnie Z200, dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.10.2020 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Pewnie da się znaleźć więcej projektów, gdzie kuchnia jest z boku i łatwo da się ją zamknąć ścianami i drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts