Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sąsiad pies i szczekanie

Recommended Posts

tomraider - sposoby może i dobre, ale wiesz... właśnie dlatego nie mam psa i nie chce mieć psa, bo nie chce mi się z nim biegać na spacery, dokarmiać go i zastanawiać się co zrobić, żeby był wesoły. To obowiązki właścicieli psów.

Jeżeli ktoś decyduje się na psa to musi sobie zdawać sprawę z odpowiedzialności za to biedne zwierzę.

Witaj.

Niestety nie spodziewaj się że ktokolwiek da prostą i skuteczną do zrealizowania radę jak rozwiązać problem z szczekającym czy wyjącym w nocy psie sąsiada, nie ma dobrych i wygodnych rozwiązań jeżeli piszemy o walce ze skutkami , są tylko złe i bardzo złe.

wolno biegające psy i koty są na wsiach problemem.

Ten problem niewątpliwie występuje i potrzebne są rozwiązania ALE nie jest tematem wątku, zakładającemu wątek przeszkadza pies sąsiada a nie bezpański.

pozdrawiam.

• Odpowiedzi 198
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ten problem niewątpliwie występuje i potrzebne są rozwiązania ALE nie jest tematem wątku, zakładającemu wątek przeszkadza pies sąsiada a nie bezpański.

pozdrawiam.

OK trochę się zagalopowałem.

Uważam jednak, że rozwiązanie dotyczące uciążliwego psa jest bardzo proste i skuteczne: obroża antyszczekowa.

Niestety sąsiad musi jeszcze poczuwać się do odpowiedzialności za swojego psa i mieć minimum kultury. Niestety z tym jest gorzej...

• 2 weeks później...
  • 2 years później...
Z humanitarnych sposobów dających natychmiastowy efekt wymieniłbym polanie wodą z szlafu najlepiej zakończoną ogrodniczą końcówką. Zamyka się piesek w ciągu sekundy bez wzg. czy jest z rasy lubiącej wodę czy nie. Wystarczy naprawdę krótkie polanie' date=' które go nie zmoczy w widoczny sposób, takie na pysk. Powtórzysz to kilkukrotnie, aż zajarzy, że wycie nieodłącznie wiąże się z prysznicem i po zawodach.[/quote']

Przetestowałam i zdało egzamin na 5+, dzięki za podsunięcie rozwiązania!

• 6 months później...
  • 9 months później...
Ja na początku używałem obroży antyszczekowej, ale to takie niechumanitarne. Jak znowu zaczęły szczekać, a akurat sąsiadowi urodziło się dziecko to psy na noc szły do garażu. I tak zostało, i ja nie mam problemu i sąsiad nie musi wysłuchiwać. A psy tak się przyzwyczaiły że jak jest zimno to idą ,,zapukac,, do drzwi tarasowych zeby je wpuscic do garazu

Czyli można żyć w zgodzie z sąsiadami :yes:

Tak można

Też mamy psa , nie szczeka , śpi w domu. Szczeniaczek na początku trochę piszczał wieczorami (mieszkał na zewnątrz ), raz sąsiad zwrócił nam uwagę, że chce spać a nie słuchać piszczenia psa,(domy oddalone od siebie 70m) odpowiedziałam mu, że zabiorę psa do domu a on ma koguty tez zabrać do domu, bo nas budzą rankiem. Od tej rozmowy nie było już nigdy tematu psa. Lubimy sie , spotykamy i jest ok .