Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiecie co...

wczoraj późno wróciliśmy, więc padłam prosto na łóżko po powrocie :roll:

dzidziuś niestety nie dał se popatrzeć :lol: :lol:

jak lekarz badał mu główkę i wszystko to kopał tylko nóżkami, ale jak się przymierzył do obadania płci...

to nas olał i tak zaczął szaleć i się wiercić, że nie było możliwości zobaczyć tego, co najważniejsze :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol:

poczekamy jeszcze miesiąc :wink:

ale małż jest taaaki zadowolony, bo widział stópki (jakie pycie :o :o ) i rączki, a nawet tęczówki w oczach :p

no, ja też :roll: :p

mój małż się pożalił na mnie lekarzowi, że robię ogródek...

ale dostało mi się :oops: :roll:

(jemu też, jak wyszliśmy :x )

muszę brać magnez, bo zaczynają się pierwsze skurcze, a to dużo za wcześnie :-? :roll: . ale z młodym też tak miałam.

Skurcze i rozwarcie były dużo wcześniej, a i tak urodziłam 9 dni po terminie :roll:

dwa dni nie moje...

Bea, a u nas się rodzą same dziewczynki, myślisz, że ja to przłamię???

:lol: :lol: :lol:

Kurcze Ania nic sie nie martw...ja też o płci się późno dowiedziałam bo dopiero w 27 tc. i to jeszcze było bardzo niepewne bo mała się strasznie czaiła i dupsko pokazywała...lekarz dosłownie w parę sekund coś podpatrzył, ale pewności wtedy nie dawał...a w 33 się potwierdziło...

Kurcze oby nic tam nie wyrosło między czasie... :wink:

Ania u nas na forum prawdziwy wysyp chłopców za to...ale może uda wam sie i też kobitka będzie...wiesz że my liczyliśmy na tą kobitkę - mimo że pierwsze i się udało...wam też się uda... :D

Ania...ja nie mam przeczucia co do Ciebie jeszcze ale ja mam zawsze odwrotne...wszystkim inaczej mówiłam...tylko u mnie przeczucia się wmiare sprawdziły, chociaz nie wiem czy to przeczucia czy bardziej "chcenie"... :lol:

A najważniejsze...ŻEBY ZDROWE BYŁO.... :p

muszę brać magnez, bo zaczynają się pierwsze skurcze, a to dużo za wcześnie :-? :roll: . ale z młodym też tak miałam.

Skurcze i rozwarcie były dużo wcześniej, a i tak urodziłam 9 dni po terminie :roll:

dwa dni nie moje...

Hej. Jesli musisz brac magnez, to jedz duzo gorzkiej czekolady :wink: . A z plcia to ja bym chyba umarla z ciekawosci....

dwa dni nie moje...

Hej. Jesli musisz brac magnez, to jedz duzo gorzkiej czekolady :wink: . A z plcia to ja bym chyba umarla z ciekawosci....

nie cierpie gorzkiej czekolady :-?

wogóle za czekoladą nie przepadam, ja jestem bardziej smietankowo- kokosowa...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Malgos, nie umarłabyś :wink:

wiesz, jak mnie podnoszą na duchu te wszystkie zakłady w rodzinie...

każdy obstawia po swojemu :lol: :lol:

warto czekać do końca, bo to daje mnóstwo radości :lol:

a tak swoją drogą, to małż wczoraj uwidział coś między nogami...

jakby na chłopaka, ale nie jest pewny, bo skoro lekarz się nie wyznał, to on tymbardziej :lol: :lol: :lol:

dwa dni nie moje...

nie cierpie gorzkiej czekolady :-?

wogóle za czekoladą nie przepadam, ja jestem bardziej smietankowo- kokosowa...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Malgos, nie umarłabyś :wink:

wiesz, jak mnie podnoszą na duchu te wszystkie zakłady w rodzinie...

każdy obstawia po swojemu :lol: :lol:

warto czekać do końca, bo to daje mnóstwo radości :lol:

a tak swoją drogą, to małż wczoraj uwidział coś między nogami...

jakby na chłopaka, ale nie jest pewny, bo skoro lekarz się nie wyznał, to on tymbardziej :lol: :lol: :lol:

Siostra mojej kolezanki poszla ostatnio do lekarza (zreszta suuuper sympatycznego, wszystkie do niego chodzimy). Mial byc chlopak, matka juz kupila 10 tysiecy ubranek dla chlopca, a doktor: ale prosze pani, ja tu jak byk widze cipeczke... :lol: :lol: :lol:

To ja jeszcze trzy grosze....

Drugą ciążę donosiłam chyba tylko dlatego, że lekarz dojrzał dziewczynkę :D Tak mnie to trzymało, że przeleżałam prawie trzy miesiące, z czego dwa w szpitalu :-?

I słusznie się domyślacie: urodziłam SYNECZKA :o zbója nad zbóje :roll:

To ja jeszcze trzy grosze....

Drugą ciążę donosiłam chyba tylko dlatego, że lekarz dojrzał dziewczynkę :D Tak mnie to trzymało, że przeleżałam prawie trzy miesiące, z czego dwa w szpitalu :-?

I słusznie się domyślacie: urodziłam SYNECZKA :o zbója nad zbóje :roll:

to trzeba się jeszcze postarać o córcię...

chociaż ja swojego synka za żadną córcię bym nie oddała, od zawsze chciałam chłopca i mam. Moje marzenie spełnione, więc teraz mi obojętne :roll: :wink:

Zawsze trafiam,powiem szczeze,że nawet lepiej niz w sklepe.Jeżeli jakis model wychodzi mniejszy lub większy to jest napisane.Po za tym jak zamawiam to zawsze do nich dzwonie i Panie cierpliwie odpowiadaja mi na mnóstwo pytań.Naprawde warto,ja juz sie dosyc nacierpialam z pieknymi biustonoszami które niby sa E ale wogóle są niedostosowane do "dzwigani" większego biustu( np Samantha ).Jak czytamwasze posty to az mnie ciarki przechodzą jak sobie uswiadomie,że TO ma jeszcze urosnąć w ciąży :-?

a to Ty jeszcze przed??

czasami rosną tylko troszkę...

ale raczej troszkę to rzadko... :wink:

szukam jakiejś konkretnej fryzury z pasemkami, ale znalazłam coś innego....

http://membres.lycos.fr/estellegigi/hpbimg/anne/ann10.jpg

Boże kochany, jakie to słodkie maleństwo :o :o :o

aż mi się chce je wyściskać i wycałować i położyć...

pod kołderkę :)

to na przyjemniejsze spanko dziewczynki :wink:

Oj matko...a ja kurczę czym bliżej tym bardziej się boję...już wcale mi się nie śpieszy...oj nie...

widać jednak o porodach za dużo się nasłyszałam i naczytałam...a poza tym całe życie do góry nogami...cykora mam :cry:

Amtla nie mów...kurcze ja 90% ubranek różowych mam...ma być dziewczynka...innej opcji nie widzę...narazie... :wink:

Cześć dziewczyny :D

Najpiękniejsze zdjęcia artystyczne takich dzieciaczków robi Ann Leibowitz. cudne.

Co do ciąży to ja jestem zdania, że nie powinno sie opowiadać pierwiastkom- mamom po raz pierwszy- jakie to okropne były porody i wogle. Nie każdy poród jest straszny i nie każdy trwa kilkanaście godzin. A dziewczyna jak sie nasłucha to wiecej strachu niż to warte. Ale mam wrażenie, ze niektóre przyszłe babcie i inne chętne z radością wspominają, jak to im wychodziło. Jeszcze dopowiedzą połowę i biedna młoda mamusia już po nocach ma koszmary.

tak wogle to dzień dobry i miłego dnia :D Ja mam dziś wolne w pracy ale nie w domu :-?

dzień dobry :wink:

a ja nie straszę :wink:

byłam nastawiona do porodu bardzo pozytywnie bo wszystkie kobiety w rodzinie męża i w dodatku dwie kolażanki, które rodziły przede mną zrobiły to w mig...

a ja... :-?

boję się bardziej drugiego porodu niż pierwszego po tym co przeszłam :roll: