DarioAS 31.08.2007 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Jerzyczysko bardzo dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że tu zaglądłeś . Zobaczymy, czy tak do końca będzie dobrze szło z tym wszystkim . To jest mała chałpka, ciężko jest tutaj dużo nawymyślać, żeby nie przegiąć. I co to taki domek przy Twojej (Waszej?) willi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.08.2007 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Bianca, już myślałam, że pojechałaś na wakacje, albo coś.... Na początku też u nas miały być turkusowe te płytki, ale właśnie byłoby za ciemno, ten kolor daje więcej świeżości i odbija światło. Ale wiesz co, jest jeszcze z tej kolekcji bursztyn, też baaaardzo mi się podoba. I nie jest ciemny. Warto go obejrzeć . Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 31.08.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 DarioAS ten kolor na klatce rzeczywiście świetny Jak możesz to daj mi nzać na temat tych dokumentów. Dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 31.08.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Bianca, już myślałam, że pojechałaś na wakacje, albo coś.... Taaak, na wakacje to powinnam pojechać jak skończą wreszcie stan surowy , bo nerwy jak postronki a mąż już mi siwieć zaczął.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.08.2007 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Dobrze,że już mam to za sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.08.2007 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 DarioAS ten kolor na klatce rzeczywiście świetny Jak możesz to daj mi nzać na temat tych dokumentów. Dzięki. Pozdrawiam No to jedziemy ja też nie wiedziałam od czego zacząć, więc najpierw zadzwoniłam do pana architekta i wszystko robiłam z jego pomocą... -Urząd Miasta- wniosek o wypis z rejestru gruntów i mapki sytuacyjne (oczywiście płatne, ale już nie pamiętam ile) -UM odbiór wypisu i mapki, wypełnienie wniosku o warunki zabudowy i wszystko razem na dziennik podawczy -w tym czasie działał już architekt, pomierzył istniejący budynek, porobił zdjęcia i dokumentację, za kilka dni już był gotowy wstępny projekt -no i czekaliśmy, czekaliśmy, czekaliśmy.... aż w UM zechce się im zająć tą sprawą. Miła pani pocieszyła nas, że uzyskanie warunków potrwa od 3 do 6 miesięcy -6 tygodni po złożeniu wniosku pani inspektor w końcu dotarła na budowę... tylko dlatego ,że ją odwiedziłam już w urzędzie kilkakrotnie i pokazywałam mój brzuszek (ciąża już zaawansowana ). Na budowie porobiła zdjęcia do mapki sytuacyjnej - w międzyczasie złożyliśmy w Starostwie podanie o wywóz eternitu, a w UM to byłam jeszcze kilkakrotnie, dowoziłam poprawiane projekty, tłumaczyłam co i gdzie będzie po zmianach (mamy dom w granicy z sąsiadem- duuuuży problem) -10 tygodni po złożeniu wniosku w końcu odebraliśmy papiery z UM (dzięki brzuszkowi...), teraz 2 tygodnie muszą się uprawomocnić -po uprawomocnieniu wniosek o warunki zabudowy ( z UM) i gotowy projekt od architekta oraz pozwolenie na rozbudowę powędrował do Starostwa.. -tutaj okazało się, że papiery nie są kompletne- brak jeszcze wykazu z rejestru gruntów i działek sąsiednich, o czym oczywiście nikt nas wcześniej nie poinformował -w Starostwie czekaliśmy o pozwolenie na budowę ponad 10 tygodni . A to i tak krótko, (mamy tam znajomego...) -i znów 2 tygodnie zanim się papierki uprawomocnią -i.... budujemy - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyczysko 31.08.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Kazdy chwali to co ma i dla niego jest to najpiekniejsze. Uwierz mi ze nieraz myslalem o tym zeby rozkurzyc w pył dom i postawic nowy , bo te remonty pochłonęly mase pieniedzy. Tak więc wszystko ma swoje plusy i minusy.Jeszcze raz napiszę b. ładny domek i wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 31.08.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 DarioAS dziękuję Ci bardzo, te informacje są dla mnie bardzo cenne (będę wiedziała od czego zacząć) no i że trzeba się za to wziąć dużo wcześniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.09.2007 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 porwałam się wczoraj z motyką na słońce... Zeby przyśpieszyć coś niecoś prace wykończeniowe wyrwałam się do malowania. No i tak... Zazwyczaj zaczyna się malowanie od sufitu, więc ja "grzeczna dziewczynka" poinstruowana przez tatę wzięłam się za sufit... Pierwsza warstwa położona w kuchni i w salonie. Za to ja dzisiaj głową kręcić nie mogę... Karczek mi nawalił czy coś. Pierwszy i ostani raz poświęcam się dla sufitu (no, może jeszcze w sypialni położę pierwszą warstwę ) I ciąg dalszy łazieneczki... Bo nic innego się nie dzieje. Sufity będą białe, więc nie ma co wklejać . http://images13.fotosik.pl/62/6dd06013dd51811amed.jpg http://images30.fotosik.pl/73/ee1c2e724b34510bmed.jpg Dwie ściany prawie skończone, pozostało jeszcze obrobić okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.09.2007 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Aasienkaaa póltora roku to prawie, żeby wszystko na spokojnie pozałatwiać . Możnaby już zacząć, żeby się potem niepotrzebnie nie denerwować. Jerzyczysko jeszcze raz bardzo dziękuję za miłe słowa, to podnosi na duchu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 01.09.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 ale duzo juz zrobilas!!!! bardzo fajnie bedzie wygladac lazienka a u mnie juz cos zaczelo sie dziac (pisze o mojej pseudo piwnicy ) przyszla pani z Gminy po nie wiem po ilu miesiacach i tak oglada oglada i stwierdzila ze budynek byl budowany z mysla ze wlasnie w naszych pseudo garazach i pwnicach mialy byc mieszkania (byla bardzo zdziwiona bo myslala ze chcemy zamieszkac pod ziemia ) no i narazie slownie dala do zrozumienia ze dostaniemy od niej pozwolenie wiedz zadzwonilismy do architekta ktory powiedzial ze od tego dnia w ktorym dostaniemy to na pismie zrobi projekt w ciagu 2-3tygodni no a potem do starostwa slyszalam ze ok miesiaca sie czeka ale nie daje wiary licze raczej na trzy ale nie jest zle bo musimy brac kredyt a chcemy sie o niego starac ok lutego-marca BY wynegocjowac lepsze warunki (moj facet zawsze w styczniu dostaje podwyzke ) wiec jak papierologia bedzie jescze trwala ok 6miesiecy to sie nie zalamiemy wiec zaczniemy budowac nasze M3 na poczatku wiosny bo koniecznie ok sierpnia chce sie wprowadzic sorry ze tak o sobie ale musiala sie pochwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.09.2007 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ooliwka myślałam, że też pojechałaś na jakieś wakacje.... Suuuper, jak już ktoś był i oglądał, to znak, że się coś będzie działo. Trzymam kciuczki, żeby poszło gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.09.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Hej hej chwali sie zapał do pracy, naprawdę. Wnukom będziesz opowiadać, jak to się babcia męczyła przy malowaniu Pochwalę jak zobaczę całosć. Części nie bedę chwalić..jak w przysłowiu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 01.09.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Aasienkaaa póltora roku to prawie, żeby wszystko na spokojnie pozałatwiać . Możnaby już zacząć, żeby się potem niepotrzebnie nie denerwować. Jerzyczysko jeszcze raz bardzo dziękuję za miłe słowa, to podnosi na duchu Pozdrawiam DarioAS dzięki za dobre rady, rzeczywiście niedługo będziemy musieli się zabrać za to załatwianie Wiem coś o bólu po malowaniu sufitu też się tak kiedyś urządziłam, ale na szczęście po dwóch dniach samo przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 01.09.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 a łazienkę macie śliczniutką taką przytulną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 01.09.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 te płytki na prawdę fajnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.09.2007 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 02.09.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 hej kibicuje od poczatku waszym zmaganiom a zwłaszcza od chwili jak spotkałam cie na ,,temacie,,parapetów niestety rzadko teraz wpadam na forum i nie miałam okazji pokazac swego parapetu brecia aurora -jest w galerii ale to juz po ptakach bo ty juz masz jest super ,a ta tapeta winylowa też ,ja brałąm ja pod uwagę ale taniej wyszła ta farba strukturalna i naweet sie nie spodziewałam że jest taka mocna,hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 02.09.2007 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Miraśka, bardzo proszę- podaj mi nazwę tej farby. Wygląda to naprawdę super, właśnie takiego koloru szukam do kuchni (myślę o tej oliwce na ścianach, bo pomarańczu mąż stwierdził, że już u nas za dużo ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 02.09.2007 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Znowu mieszam... Mąż to chyba już ma dość moich wydziwiań... Bo tak- zrezygnowałam z lampy smoka (już miała być na 100%, tylko czekałam, aż się zacznie jutro nowa aukcja). Kupujemy fototapetę, do niej ten smok już nie pasuje, nie ta bajka... Tzn. wygląda zbyt groźnie przy kubusiu puchatku. Poszukam czegoś innego . Tylko... podoba się Wam? Dawidek, jak ją zobaczył na monitorze, to aż piał z radości http://images29.fotosik.pl/74/b4bcdd6d1705a63e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts