Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na początek- Gratuluję Gosi,cudne dzieciątko...

aż mi się przypomniało co było 3,5 roku temu...

Pokój piękny ale zbyt ...różowy. Po kilku latach kupownia samych różowych ciuszków dziewczynce- naprawdę większość fajnych rzeczy w sklepach dla dziewczynki to róż- mam dość różu :evil:

kobietki szukajcie jeszcze takich tapczaników czy sofek dla dzieci, bo ja nic nie znalazłam więcej ciekawego :-?

chodzi tylko o to, żeby było nie za dorosłe z wyglądu i nie za wąskie, bo podoba mi się np. łóżeczko, które ma synek Mikity, ale dla mojego jest za wąskie, jestem pewna, że musi być poprostu szersze i tyle :roll:

taka po rozłożeniu raczej dwójeczka :wink:

Zobacz tutaj...

http://www.babybest.pl/lozka.html

Ale ceny :o :o :o :o :o :o :o

patrzyłam, ale to co fajne to i ceny ma fajne, takie łóżeczko, co mi się podoba tylko 2200 zł czy ponad 3tys...

ja chcę tak lekko przekroczyć 1tys zł :roll:

Na początek- Gratuluję Gosi,cudne dzieciątko...

aż mi się przypomniało co było 3,5 roku temu...

Pokój piękny ale zbyt ...różowy. Po kilku latach kupownia samych różowych ciuszków dziewczynce- naprawdę większość fajnych rzeczy w sklepach dla dziewczynki to róż- mam dość różu :evil:

a ja niebieskiego...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ale dzisiaj jest pogoda pod psem :( :( :( Czuję się fatalnie i nic mi się nie chce :( :( :( Dzidzia dziś bryka jak szalona, chyba też jej źle :( :( :(

Co do tego różowego pokoiku, to jest śliczny ale rzeczywiście zbyt różowy. Ja swojej córci pomalowałam ściany na różowo i kupiłam różowy dywanik, ale meble są drewniane, żeby zachować równowagę. Natomiast ciuszki do tej pory kupuję głównie różowe, a potem sama się na siebie wściekam, bo jak chce ją ubrać w inne kolory, to się okazuje np. że wszystkie bluzy rozpinane ma różowe i buty jakoś też :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

ja nie mam nic różowego i jakoś tęskni mi się do tego koloru :cry:

ale nie jestem za samym różowym, bardzo podoba mi się dziewczęcy zestawik w fioleciku, zieleni, a nawet w oliwkach, jeśli się fajnie skomponuje bluzkę ze spodniami na przykład.

Dawidek też nie ma samych niebieskich ciuszków, bo oszalałabym od tego koloru, w sumie to chyba najwięcej ma właśnie oliwkowych rzeczy :roll:

znalazłam jeszcze takie łóżko, z wysuwaną szufladą

http://www.pietrus.pl/foty/ar15d.jpg

nie jest wąskie, no i funkcjonalne.

Co Wy na to??

http://sklepmajra.republika.pl/sesame/3.jpg

typowo dziecięce, ale krótkie, maksymalnie do 6 lat.

Jednak cena pozwala na zakup i zmianę na większe za jakiś czas :wink:

Będziesz miała komu zmieniać :lol:

W wieku 6 lat to już możesz mu kupić normalne łóżko (a trzeba będzie pewnie nawet wcześniej :roll: :wink: )

no i bądź tu mądry...

a mój małż jest anty, anty :roll:

ale jeszcze poszukam coś w tym stylu może...

powiedział, że to tandeta i się zaraz rozleci :-?

Daj mu młotek, gwoździe i parę desek - niech zbije takie, co się nie rozleci :wink: :lol: A na parapetówie możemy pomalować na kolorowo - Małgoś jest artystyczna, to da wskazówki :lol: :lol:

DarioAS mam pytanie o korytarz schodowy - jaką ma szerokość?

ile powinno byc zostawionego miesjca na takie drzwi i takie schody? (tez planuję drugie mieszkanie na poddaszu)

poszłam w końcu zmierzyć :roll: :oops: :oops: :oops:

sorki, że tyle to trwało, ale ja mam sklerozę ciążową i akurat teraz sobie przypomniałam :oops: :oops: :oops:

więc nasza klatka ma 3,5 m na 2 m.

Nie jest zbytnio ani szeroka ani długa :roll:

pozdrawiam :p