Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

A w ogóle to rano odebrałam wreszcie autko z warsztatu i... 500 m dalej od razu policja mnie zatrzymała :lol: :lol: :lol: Za jazdę na postojowych - na szczęście obeszło się na "udzieleniu upomnienia" :lol: :lol: :lol:

Szczęściara jesteś z tym autem albo poprostu ktoś normalny naprawiał.

Ja miałem wypadek i byłem kierowcą auta poszkodowanego więc myślę fajnie z kasy ubezpieczyciela sprawcy wypadku będzie naprawa to i odświeżę sobie przodzik auta (daewoo tico - żadna mecyja ale mi wystarczał) no i okazało, się że szkoda całkowita jest (wg rzeczoznawcy wartość auta przed wypadkiem 3900zł, koszt naprawy coś ponad 8000,a to co zostało 1100zł, czyli 2800 do wypłaty i grat do sprzedania za jakieś 500-600zł bo więcej i tak nikt nie da.

No i wszystko fajnie, ale na czas budowy nie zamierzaliśmy zmieniać auta nawet przy tej okazji, a napatoczył się koleś co prowadzi firmę specjalizującą sie w naprawach powypadkowych.

Na początku pięknie ładnie tydzień góra dwa i będzie gotowy, oczywiście za 2800 go nie naprawi, ale jest przepis, że do wartości pojazdu przed wypadkiem może naprawiać czyli do kwoty 3900zł. powiedział że robi auto no to mówię rób Pan.

nie przynudzając więcej napiszę tylko że za kilka dni mija 3 miesiąc jak koleś mi go naprawia i nie skutkują żadne prośby, oczywiście auta zastępczego nie miał, a ja myślę sobie 2 czy nawet 3 tygodnie przemęczę bez bryki dam radę, ale teraz jak jest już 3 miesiące to mnie rozwala, na działkę nie da się niczego kupić ob nie ma jak zawieźć no masakra.

sprawa poszła do rzecznika praw konsumenta, ale też jakiś taki niemrawy efekt zastanawiam się nad napisaniem do TVN TURBO albo jeszcze do kilku programów.

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

3 miesiące to trochę długo :o :o :o :o

za długo :o :o :o

nie da się z tym czegoś jeszcze zrobić??

Jak tak można, mnie by chyba krew zalała :roll: :roll: :roll:

ja już przestałem się denerwować, rzecznik wysłał pismo i jak nie odpowiedzą w 7 dni to karę mają murowaną coś chyba 2000zł, ale co mi z kary dla nich skoro auta i tak dalej nie ma. jakby to było bugatti albo zonda jaka to bym rozumiał że nie mogą części zdobyć albo cośtego typu, a oni poprostu mnie olewają bo nie mają presji czasu, robią auta, które rozliczają z ubezpieczycielami i nie mogą sobie pozwolić na zawalenie terminu, a moje mają gdzieś.

jeszcze się zastanawiam nad zrobieniem im"reklamy" w jakiejś lokalnej gazetce i pokazać zdjęcie z wypadku i po 3 miesiącach i napisac nazwę ich firmy z dopiskiem że szybko i fachowo albo costego typu.

eee tam zaległości...

wiecie, sobota...

porządki domowe, ogródkowe, zrobić trzeba obiadek...

i tak leci od rana :roll:

a za godzinkę jedziemy na zakupki do Tesco :lol: :lol:

I odpicować się trza od czasu do czasu, bo wyjście :o

:lol: :lol: :lol:

A jutro od rana- Kraków.

Jedziemy z myślą o barierce na klatkę schodową, łóżeczku dla Dawidka i za jakimiś prezentami na dzień dziecka :roll:

Byle kupić z tego cokolwiek, to będzie dobrze (znając mnie...).