Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Reasumując, Aniu, może zadzwoń od razu do straży - niech powiedzą co i jak, nie wiem, czy oni to od ręki, czy kogoś dopiero wysyłają :roll: Nie czekaj, aż coś się stanie - te cholery są pewnie totalnie rozwścieczone tym bałaganem z balkonem :roll:

ja właśnie zaraz chciałam dzwonić, ale najpierw oczywiście zadzwoniłam do taty...

męża taty :wink: ...

i on mówi, że jak straż wezwę, to mi cały dach rozwalą, bo to jest pod podbitką :o

a ja jeszcze domu nie ubezpieczyłam, bo czekam aż mi budowę zamkną.

Jutro ma przyjechać i mówił, że te dziury trzeba poprostu zatkać i tyle. Zdaję się na niego.

U niego w domu (też mieszka przy polach, lasach, jak my..) były już w tyym roku trzy gniazda szerszeni, ale tyle dobrze, że pod parapetami. Usunął te gniazda sam. A tu nie wiadomo, jak to podejść. Bo przez taką dziurkę od sęka to dużo nie widać, tylko się domyślać można :-?

Reasumując, Aniu, może zadzwoń od razu do straży - niech powiedzą co i jak, nie wiem, czy oni to od ręki, czy kogoś dopiero wysyłają :roll: Nie czekaj, aż coś się stanie - te cholery są pewnie totalnie rozwścieczone tym bałaganem z balkonem :roll:

ja właśnie zaraz chciałam dzwonić, ale najpierw oczywiście zadzwoniłam do taty...

męża taty :wink: ...

i on mówi, że jak straż wezwę, to mi cały dach rozwalą, bo to jest pod podbitką :o

a ja jeszcze domu nie ubezpieczyłam, bo czekam aż mi budowę zamkną.

Jutro ma przyjechać i mówił, że te dziury trzeba poprostu zatkać i tyle. Zdaję się na niego.

U niego w domu (też mieszka przy polach, lasach, jak my..) były już w tyym roku trzy gniazda szerszeni, ale tyle dobrze, że pod parapetami. Usunął te gniazda sam. A tu nie wiadomo, jak to podejść. Bo przez taką dziurkę od sęka to dużo nie widać, tylko się domyślać można :-?

No to super. :-? Ale teraz to sie musisz czesciej meldowac, bo bedziemy sie baly, czy zyjesz jeszcze...

No i poczekaj na koniec awantury z balkonem, bo znów Ci wszystko rozbabrzą :roll:

tak myślę, żeby chociaż zrobić póki co tą mniej użytkowaną przez nich część, a potem dosiać trawkę od balkonu w drugą stronę.

Po tym piasku to sie nawet chodzić nie da. Czuję sie jak na plaży :roll:

tylko brudny ten piasek :-?

No i poczekaj na koniec awantury z balkonem, bo znów Ci wszystko rozbabrzą :roll:

tak myślę, żeby chociaż zrobić póki co tą mniej użytkowaną przez nich część, a potem dosiać trawkę od balkonu w drugą stronę.

Po tym piasku to sie nawet chodzić nie da. Czuję sie jak na plaży :roll:

tylko brudny ten piasek :-?

No to jak na plazy w Ustce... A co Ty taka nerwowa z ta trawa jestes? Nie mozesz poczekac na koniec robot?

No to super. :-? Ale teraz to sie musisz czesciej meldowac, bo bedziemy sie baly, czy zyjesz jeszcze...

nie ma sprawy :wink:

ale nawet tak nie myśl...

ja to o siebie sie tak nie martwię, jak o Dawidka kurczę :roll: :roll: :roll: :roll:

No to Ty nam tu nie dawaj powodow do niepokoju... :roll: :roll: :roll: Znikasz sobie w ogrodku i w ogole sie nami nie przejmujesz. :cry: :cry: :cry:

A nie możesz odpuścić na razie? Na ogrodach piszą, ci co posiali teraz, że im same chwasty idą - może lepiej poczekaj do jesieni z tym trawnikiem :roll:

a gdzie mam spędzić całe lato??? Na plaży w tej Ustce???

jeden kurs przez ogródek i nogi brudne jak cholera :-?

i przy tej plaży ten mój ciężko wypracowany ogródek jak kicz wygląda :roll:

i mizernie strasznie :cry: :cry: :cry:

nie ma sprawy :wink:

ale nawet tak nie myśl...

ja to o siebie sie tak nie martwię, jak o Dawidka kurczę :roll: :roll: :roll: :roll:

No to Ty nam tu nie dawaj powodow do niepokoju... :roll: :roll: :roll: Znikasz sobie w ogrodku i w ogole sie nami nie przejmujesz. :cry: :cry: :cry:

ja to kurczę z myślą o Was robię :o

żeby było gdzie siąść i popatrzeć na wiejskie klimaty, jak już zjedziecie z tych miast do mnie...

i staram się jak mogę, żeby dobrze było...

W każdym razie uważaj Aniu na siebie i na Dawidka :roll:

Ja dziś już uciekam, wieczorkiem pewnie mnie nie będzie :wink:

Pa-pa :lol:

no tak...

poniedziałek :wink:

trzeba nadrobić jeszcze za tamten zaległy, to chyba ciężki powrót do domku będzie...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To mam nadzieje, ze chociaz Ty mnie nie zostawisz... :roll:

zostawię ale nie na długo :wink:

jak młody wstanie to musze iść dokończyć malować płotek, a potem męża muszę wyciągnąć na zrobienie słupków, żebym jutro znów miała co robić...

i potem mu jeszcze muszę podziękować, jak je zrobi.... :oops: :oops: :oops:

żeby miał motywację i nie ociągał sie z pomocą przy następnych prośbach żonki...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

i potem mu jeszcze muszę podziękować, jak je zrobi.... :oops: :oops: :oops:

żeby miał motywację i nie ociągał sie z pomocą przy następnych prośbach żonki...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Toz to normalna korupcja! :lol: :lol: :lol:

Może i korupcja ale przecież niekaralna :wink:

A jaki mąż zachwycony pewnie..

Chyba musze zaczac tej taktyki uzywac... :roll: :roll: :roll: