DarioAS 03.06.2008 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 no więc... jak widać jeszcze żyję, żadnego dziada latającego dziś od rana nie widziałam.. tata na inspekcję podbitki dojedzie dopiero jutro mam tak pracowity dzień za sobą, że dziwie sie, że jeszcze siedzę... rano poleciałam do wsi na zakupy, dokupiłam petunie i cynie, korę i obowiązkową spożywkę musiałam uzupełnić. Jak przylazłam do domu, to tylko sie przebrałam, wrzuciłam mięsko do lodówy i fru.... na polko skończyłam malować płotek (drugą warstę), teraz było trudniej, bo juz jest założony, więc musiałam zniżyć swojego brzucha do parteru... wyplewiłam co sie dało, przesadziłam tą krzewuszkę, wyrównałam folię, która była z każdej strony widoczna i wyfalowana na 10ta stronę dzięki psom, podsypałam iglaki i wrzosy nawozem, no i rozniosłam nową partie kory... mam nadzieję, że juz ostatnią i jeszcze przekopałam rowek dzielący rabatkę od trawnika, którego i tak jeszcze nie ma... no i przegięłam, bo teraz boli mnie łeb (za duzo schylania??), cała jestem czerwona na buzi, właśnie myślę, czy to słonko czy ciśnienie uderzające w łepetynkę... ale w końcu jestem zadowolona z efektu fakt, większość roślinek zmarniała, niektóre padły całkiem, bo zostały zadeptane na śmierć przez psiaki.... ale i tak jest dobrze powiedzmy, że się chwalę.... płotek: http://images33.fotosik.pl/275/920b4f0295c5ed19med.jpg iglaczki z tą nieszczęsna korą http://images23.fotosik.pl/223/6cb3009188b8db98med.jpg i reszta http://images31.fotosik.pl/274/f60ccb5ebc818acdmed.jpg http://images32.fotosik.pl/274/cc7a5f6982b5e0f9med.jpg http://images23.fotosik.pl/223/6e7fdebcbe0bbb36med.jpg trawki brak razi bardzo teraz pytanko... czy jak za rok będe chciała przesadzić jałowce, które są za blisko siebie, to będzie za późno?? teraz nie mam ich gdzie dać, jeszcze brak koncepcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 03.06.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 kobieto - zupełnie nie wiem co chcesz od ogródka.... jak przybędzie trawka i roślinki podrosną będzie elegancko !!! Ty masz o niebo lepiej ode mnie......... a tak z innej beczułki - to nie wiem czy powinnaś robić choć połowe z tego co wymieniłaś .... zwłaszcza w taki upał a płotek bardzo mi przypadł do gustu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 03.06.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 no tak teraz hasło trawka, a po czasie hasło kosiarka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.06.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Płotek i mi przypadł do gustu - ładnie się prezentuje, ale Ty trochę przesadzasz ... Dobry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.06.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 no tak teraz hasło trawka Staremu hipisowi tylko trawka w glowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 03.06.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 no tak teraz hasło trawka Staremu hipisowi tylko trawka w glowie. znowu się wydało, a tak już miło było.....wspomnień dymku..czar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.06.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 kobieto - zupełnie nie wiem co chcesz od ogródka.... jak przybędzie trawka i roślinki podrosną będzie elegancko !!! Ty masz o niebo lepiej ode mnie......... a tak z innej beczułki - to nie wiem czy powinnaś robić choć połowe z tego co wymieniłaś .... zwłaszcza w taki upał a płotek bardzo mi przypadł do gustu !! No wlasnie, czego Ty chcesz od swojego pieknego ogrodka? Masz plaze z roslinkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 03.06.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 kobieto - zupełnie nie wiem co chcesz od ogródka.... jak przybędzie trawka i roślinki podrosną będzie elegancko !!! Ty masz o niebo lepiej ode mnie......... a tak z innej beczułki - to nie wiem czy powinnaś robić choć połowe z tego co wymieniłaś .... zwłaszcza w taki upał a płotek bardzo mi przypadł do gustu !! No wlasnie, czego Ty chcesz od swojego pieknego ogrodka? Masz plaze z roslinkami. tani zestaw bez podlewania, koszenia... leżak słowa lody, lody smietankowe i już jesteśmy nad Bałtykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.06.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 kobieto - zupełnie nie wiem co chcesz od ogródka.... jak przybędzie trawka i roślinki podrosną będzie elegancko !!! Ty masz o niebo lepiej ode mnie......... a tak z innej beczułki - to nie wiem czy powinnaś robić choć połowe z tego co wymieniłaś .... zwłaszcza w taki upał a płotek bardzo mi przypadł do gustu !! No wlasnie, czego Ty chcesz od swojego pieknego ogrodka? Masz plaze z roslinkami. tani zestaw bez podlewania, koszenia... leżak słowa lody, lody smietankowe i już jesteśmy nad Bałtykiem Bola plecki, skorka schodzi, lod bambino bol zlagodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 03.06.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 z drugiej strony jak blisko, jak łatwo jest zamienić plaze na chodniczek z kostki np brukowej...tylko podsypać, zagęscic i gotowe i dalej bez koszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 03.06.2008 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 kobieto - zupełnie nie wiem co chcesz od ogródka.... jak przybędzie trawka i roślinki podrosną będzie elegancko !!! Ty masz o niebo lepiej ode mnie......... a tak z innej beczułki - to nie wiem czy powinnaś robić choć połowe z tego co wymieniłaś .... zwłaszcza w taki upał a płotek bardzo mi przypadł do gustu !! No wlasnie, czego Ty chcesz od swojego pieknego ogrodka? Masz plaze z roslinkami. tani zestaw bez podlewania, koszenia... leżak słowa lody, lody smietankowe i już jesteśmy nad Bałtykiem Bola plecki, skorka schodzi, lod bambino bol zlagodzi... bolą plecki, bolą... ale skórka nie schodzi, już miała od kwietnia zaprawkę, więc tylko czernieje... za to moja czerwień twarzy zeszła (okazała się ciśnieniowa...) ale ku... z trzysta piegów mi dzis wyskoczyło jak nic i jem wreszcie swoje ukochane truskawki ze śmietanką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 03.06.2008 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 z drugiej strony jak blisko, jak łatwo jest zamienić plaze na chodniczek z kostki np brukowej...tylko podsypać, zagęscic i gotowe i dalej bez koszenia. taaa.. tylko mam mały problem.. brak gotówki póki co na tą kostkę kosiarka wyjdzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 03.06.2008 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 kobieto - zupełnie nie wiem co chcesz od ogródka.... jak przybędzie trawka i roślinki podrosną będzie elegancko !!! Ty masz o niebo lepiej ode mnie......... a tak z innej beczułki - to nie wiem czy powinnaś robić choć połowe z tego co wymieniłaś .... zwłaszcza w taki upał a płotek bardzo mi przypadł do gustu !! dzięki płotek to nie wybór, tylko mus, nic więcej tak wysokiego nie znalazłam i czekam na trawę... a Bruno s^%$#%&^*n jeden i tak przeskoczył dostał wciery a za drugim razem (psa usłyszał po niewłaściwej stronie ogródka...) to go wodą polałam. Bardziej zwiewał niż przed tym kijem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.06.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 a Bruno s^%$#%&^*n jeden i tak przeskoczył dostał wciery a za drugim razem (psa usłyszał po niewłaściwej stronie ogródka...) to go wodą polałam. Bardziej zwiewał niż przed tym kijem Uwazaj, bo za znecanie nad zwierzetami Cie zamkna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.06.2008 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Cześć Aniu, pszczółko jedna..Kiedy odpoczniesz? Ale ps. roboty w hu..k odwaliłaś, szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 04.06.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 z drugiej strony jak blisko, jak łatwo jest zamienić plaze na chodniczek z kostki np brukowej...tylko podsypać, zagęscic i gotowe i dalej bez koszenia. taaa.. tylko mam mały problem.. brak gotówki póki co na tą kostkę kosiarka wyjdzie taniej kochane trawniki, nad jeziorem mój trawnik mnie wzywa ponad 1800 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.06.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Dzien dobry. Co dzisiaj slychac dobrego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.06.2008 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 jeloł dziś jestem w domku, miałam już trochę zaległości w sprzątaniu i pranko trzeba wyprasować... a kwiatki w domu, to już mi mdleć zaczęły, jakos ostatnio chyba zapomniałam je podlać, tak sie ogródkiem zajęłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.06.2008 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 z drugiej strony jak blisko, jak łatwo jest zamienić plaze na chodniczek z kostki np brukowej...tylko podsypać, zagęscic i gotowe i dalej bez koszenia. taaa.. tylko mam mały problem.. brak gotówki póki co na tą kostkę kosiarka wyjdzie taniej kochane trawniki, nad jeziorem mój trawnik mnie wzywa ponad 1800 m2 opali Cię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.06.2008 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Cześć Aniu, pszczółko jedna..Kiedy odpoczniesz? Ale ps. roboty w hu..k odwaliłaś, szacun dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts