Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

Porażka.

Ściany w przedpokoju miały być oliwkowe. A wyszedł kolor... za przeproszeniem sraczki :o :o :o

Aż mi się nawet gadać nie chce. O moim małżu nie wspomnę nawet.

Stan przedzawałowy.....

Jaki ja mam tam rzucić kolor, żeby grał z tymi płytkami????

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A może inna oliwka? Bardziej w szarości? Ja mam wszędzie takie miodowo-zółto-popielate ściany, jeszcze się nie wprowadziłam, a już mam dość:) Tak jakoś nijako. A przemalowywać będę dopiero za jakiś czas, bo za dużo kasy na te farby poszło.

Co do plafonu, to niestety, ale też się nie doczekam:( Nie wstrzymali podukcji, ale nie wiedzą kiedy będzie (może za miesiąc, a może i za pół roku), tak to jest jak się przenosi produkcję do Chin:(

Bardzo, bardzo ładna sypialna Ci wyszła:) czy to jezynowy ogród (czy coś w tym stylu) Dyluxa? A jak sobie poradziłaś z malowaniem pasów?

Jeszcze raz dodam, że super.

Kuchnia fajna, ale ja bym trochę zmieniła, ale to ja:) Co to jest pomiędzy lodówką, a szafką cargo?

Dałabym więcej szuflad, są naprawdę rewelacyjnie wygodne. I bardzo blisko masz plytę i zlewozmywak, nie będzie Ci to przeszkadzać? I nie robiłabym tego mini barku, tylko dołożyłabym tak zwykły prosty blat:) albo jakiś fajny mały stół.

P.S. Masz fantastycznego synka:)

Kuchnia fajna, ale ja bym trochę zmieniła, ale to ja:) Co to jest pomiędzy lodówką, a szafką cargo?

Dałabym więcej szuflad, są naprawdę rewelacyjnie wygodne. I bardzo blisko masz plytę i zlewozmywak, nie będzie Ci to przeszkadzać? I nie robiłabym tego mini barku, tylko dołożyłabym tak zwykły prosty blat:) albo jakiś fajny mały stół.

Z tą kuchnią miałam bardzo dużo kłopotów.

Pomiędzy lodówką a szafką jest słup, który trzeba obudować i dlatego, żeby go zakryć są tam jakieś na nim półeczki (chyba).

Tak mnie załatwili panowie, którzy to robili. To stan jeszcze przed malowaniem, ale tylko na tym zdjęciu dobrze widać tego słupa, który jest od jednej ściany w odległości 40 cm, a od drugiej (z tyłu 20 cm).

http://images25.fotosik.pl/94/a86b059ebbe0edf9med.jpg

Piekarnik i zlew musi tak zostać, bo akurat tam mam zrobiony wyciąg a zlew od początku chciałam narożny. Teraz też mam koło siebie i w sumie nie jest źle. Trochę się chlapnie czasem woda na piec, ale tu jest zlew jeszcze bliżej niż będzie tam zrobiony.

Na dodatek pomiędzy lodówką a okapem (widać na projekcie) ściana ma wnękę, przez co nie dało się inaczej zrobić górnych szafek. Chciałam je po dwóch stronach okapu w poziomie. Nie ma szans, okap dochodzi prawie do wnęki.

Za szufladami jest taka zwykła szafka, ponieważ za jakiś czas będzie tam zabudowana zmywarka. Ale to dopiero, jak kiedyś powiększy nam się rodzina. Póki co nie ma kasy ani takiej potrzeby.

A co do barku, to małż uparł się jak wół, że chce taki

http://images29.fotosik.pl/95/f608681417a2c52dmed.jpg

i to już było ustalone aż rok temu.

Na szkło będzie witryna w salonie.

Ale z tymi szufladami masz rację Mikita. Zrobimy więcej. To jest wstępny projekt, jutro mamy dopracować szczegóły. (Gość znów ma mnie odwiedzić o 6tej rano :roll: )

Dario, z tego co widzę po wnęce na drzwi to wysokość kuchni masz jakieś 2,40? To ja bym zrobila tak z tym słupem: albo ta zabudowa słupkowa do sufitu (nad lodowką i cargo szafki na rzadko używane rzeczy) albo zabuduj nad tymi szafkami płytami k-g. A nie da się jakoś zabudować tego słupa szafką? Bo zwariujesz z wycieraniem kurzu z tylu półeczek:( Albo można sobie zrobić zabudowę do butelek (pod kątem) wina:)

A może inna oliwka? Bardziej w szarości? Ja mam wszędzie takie miodowo-zółto-popielate ściany, jeszcze się nie wprowadziłam, a już mam dość:) Tak jakoś nijako. A przemalowywać będę dopiero za jakiś czas, bo za dużo kasy na te farby poszło.

Jak widzę od wczoraj jakikolwiek oliwkowy czy zielony kolor to już mi się tylko z jednym kojarzy... :cry:

Co do plafonu, to niestety, ale też się nie doczekam:( Nie wstrzymali podukcji, ale nie wiedzą kiedy będzie (może za miesiąc, a może i za pół roku), tak to jest jak się przenosi produkcję do Chin:(

Czyli jednak gościa nie powieszę :lol: .

Ale wczoraj dzwoniłam, czy wysłał mi już te lampy, to nadal nie :evil: . Ma czas do końca tygodnia, jak ich nie wyśle, to rezygnuję z zamówienia. Ile można czekać :-? .

Bardzo, bardzo ładna sypialna Ci wyszła:) czy to jezynowy ogród (czy coś w tym stylu) Dyluxa? A jak sobie poradziłaś z malowaniem pasów?

Jeszcze raz dodam, że super.

Farby są z Duluxa- malinowy krzew i kwitnący lotos. Na żywo są jeszcze lepsze, aż mi się wierzyć nie chce, że tak ładnie wyszły te kolory :o .

Paski robiłam ręcznie. Bez tasmy, bo jak sprobowalam na kawalku to zlazla mi razem ze sciana :o :o

P.S. Masz fantastycznego synka:)

no.... :wink:

Dario, z tego co widzę po wnęce na drzwi to wysokość kuchni masz jakieś 2,40? To ja bym zrobila tak z tym słupem: albo ta zabudowa słupkowa do sufitu (nad lodowką i cargo szafki na rzadko używane rzeczy) albo zabuduj nad tymi szafkami płytami k-g. A nie da się jakoś zabudować tego słupa szafką? Bo zwariujesz z wycieraniem kurzu z tylu półeczek:( Albo można sobie zrobić zabudowę do butelek (pod kątem) wina:)

Kuchnia ma 2,60 m, zabudowa będzie do sufitu, tak się z gościem umawiałam, tylko nie zaznaczył tego akurat w tym projekcie. Te półki... Fakt. właśnie się wczoraj zastanawiałam, czy podołam z wycieraniem tego wszystkiego :o . W końcu to będzie ciemny kolor i chyba świra bym dostała. Dobry pomysł z tą zabudową do butelek. Aż się go jutro spytam, tylko nie wiem, czy nie jest ten słup za bardzo wysunięty do przodu i czy się zmieszczą tam te butelki :roll: .

Ja mam taka mini witrynke i jestem zadowolona, faktycznie szkiełko pod reką i serwetki i inne pierdołki.Chociaz nie wiem mikita czy dokładnie o cos takiego Ci chodziło?

http://galerie.superfoto.pl/zdjecia/galerie/a/9/5/6/381855_d.jpg

Cyla jaki masz kolor blatu? Pamiętasz nazwę?

Dario za szybko wszystko się u Was dzieje, ja nie nadążam :wink: co zerknę to znowu jakies nowe fotki, pomysły, zapytania....nie bede już wracać do poprzednich stron...jak na razie wszystko bardzo ładnie dobierasz...odważnie, ale bardzo ładnie :D

sypialnia i te kwiaty pomysłowe...kafle Tunga zieleń tez prezentują się elegancko, ja bym do nich dała ściany waniliowo-śmietankowe...ale pewnie za jasne co?? :)

http://galerie.superfoto.pl/zdjecia/galerie/a/8/0/8/332527_d.jpg

Blat to wanilia. Spróbuje ci zrobić zbliżenie i podrzuce fotkę :wink:

Jeśli dobrze pamiętam to nie było robione z materiału na blaty tylko z takiej płyty meblowej normalnej....Ale może już nie pamietam . Na pewno ranty mi oprawiał jakąs listwą.

pzdr cyla 8)

Ale niesamowite tempo u Ciebie DarioAS :D.

Sypialnia miodzio :D i kolor i kwiatki.

Spytaj się chłopa na co mu taki barek? Do piwkowania? Haha już widzę, jak tam siedzi z kumplami, a Ty jesteś w kuchni i wszystko słyszysz:) Spróbuj go przekonać, daj argumenty dlaczego jest za, przegadamy go:))))

Właśnie spytaj po co?

Postaraj się wyperswadować, co :wink: ?

I jeszcze ja bym zrobiła wszystkie wiszące szafki takiej samej wysokości i dołem i górą, tzn. skróciłabym tę przy oknie na lewo.

Myślę, że te półeczki na lewo od okapu niepotrzebne.

A jakie będziesz mieć oświetlenie, w tym panelu nad okapem?

I chyba uchwyty zrobiłabym wszystkie albo w pionie, albo w poziomie.

Mam nadzieję, że się nie gniewasz, ale takie mam przemyślenia.

Pozdrawiam :D