Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:o :o O rany, te porody muszą być straszne. Jednym z powodów dla których ciężko mi się zdecydować na dziecko jest strach przed porodem. ... Boją się, że wpadnę w jakąś panikę...

zależy od nastawienia, jeśli wiesz że to boli ale w określonym celu i że potem przestanie to wcale nie jest źle, poza tym radość z widoku maluszka jest taka że się zapomina niedogodności

...Zastanawiam się czy się nie zdecydować na cesarkę na żądanie :roll: :roll: :-? :-?

ja nie mam porównania ale znajoma ma, raz miała cesarke a raz była bez... i zdecydowanie odradzała cesarke... miała po znieczuleniu straszne bóle głowy i nie mogła mieć od razu dziecka przy sobie... ale oczywiście to indywidualna sprawa, każdy znosi to inaczej :lol:

:o :o O rany, te porody muszą być straszne. Jednym z powodów dla których ciężko mi się zdecydować na dziecko jest strach przed porodem. ... Boją się, że wpadnę w jakąś panikę...Zastanawiam się czy się nie zdecydować na cesarkę na żądanie :roll: :roll: :-? :-?

Nie ma co panikować każda przeżywa inaczej...kurcze ja byłam przygotowana że pójdzie raz dwa...u mnie w rodzinie wszystkie dzieci ekspresowo przychodziły na świat więc ja myślałam że u mnie będzie podobnie...i...bardzo się pomyliłam... :cry: Jestem jeszcze na świerzo i wspomnienia nienajlepsze...Taki ból to tylko kobiety mogą wytrzymać...ale...hm...było warto...zobaczcie sami - moja gwiazda...prawie 4 miesięczna...

http://images41.fotosik.pl/11/0d5489405f387c80m.jpg

O tych porodach to można gadac i gadać ale reguły nie ma. Ja rodziłam pół godziny i mało brakowało a zgubiłabym gdzieś po drodze na łóżko. Całą akcje przed porodem prawie przespałam, obudziłam sie na siku a tu nie siku tylko wody odchodziły :wink:

tak rodzić mogę co roku :D

O tych porodach to można gadac i gadać ale reguły nie ma. Ja rodziłam pół godziny i mało brakowało a zgubiłabym gdzieś po drodze na łóżko. Całą akcje przed porodem prawie przespałam, obudziłam sie na siku a tu nie siku tylko wody odchodziły :wink:

No to rzeczywiście tylko pozazdrościć :lol: Tak to i ja bym mogła sobie trzecią dziewuszkę sprawić :lol: Ja na razie mam takie dwie:

http://images36.fotosik.pl/10/e035f8322d30c4c3m.jpg

http://images34.fotosik.pl/362/97a51d1440565eb7m.jpg

http://images46.fotosik.pl/11/cb11e9441f43b69em.jpg

Zajrzałam, poczytać co słychać, widzę, że słychać wyłącznie dobrze, Ania przy nadziei, Maluszek dobrze mówi, dziewczynki Magi prześliczne, to się cieszę, a co? :D

:o :o O rany, te porody muszą być straszne. Jednym z powodów dla których ciężko mi się zdecydować na dziecko jest strach przed porodem. ... Boją się, że wpadnę w jakąś panikę...Zastanawiam się czy się nie zdecydować na cesarkę na żądanie :roll: :roll: :-? :-?

Madziu, ja też się bałam, że będę panikować, że nie rozpoznam odpowiedniego momentu, że ból nie będzie do zniesienia..

większość z nas myśli napewno przed pierwszym porodem podobnie :wink:

pamiętaj, że jedne kobietki przechodzą ciężko poród, ale inne za to łatwo. Moja znajoma urodziła teraz swoja pierwsza córkę...

w 15 miut :o

tej to dobrze dopiero...

ledwo ją do szpitala dowieźli :lol: :lol: :lol:

a tak wogóle, to jak już się jest na tej porodówce, to zawsze się myśli, że jakoś pójdzie...

jeszcze troszkę...

i będzie po...

a potem sie tak popatrzy na to maleństwo...

i aż sie płakać chce z radości, że się przeszło przez to wszystko i się żyje i już będzie dobrze...

i się jest mamą:)

Zajrzałam, poczytać co słychać, widzę, że słychać wyłącznie dobrze, Ania przy nadziei, Maluszek dobrze mówi, dziewczynki Magi prześliczne, to się cieszę, a co? :D

sama radość :wink:

i ja się cieszę..

że zaglądacie, że wspieracie i że przeżywacie razem ze mną :p

dzidziuś będzie miał cioć co nie miara...

8) :lol: :lol: :lol:

co tu dużo mówić...

też tak chcę :o