Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

wczoraj chyba nadszedł koniec pięknej pogody :cry:

te ostatnie chwile słońca wykorzystaliśmy na spacerek 8)

a to uwieczniłam na zdjęciu, bo zawsze budzi we mnie dziwne uczucie...

http://images33.fotosik.pl/402/d4742abb4decab44med.jpg

http://images28.fotosik.pl/294/25d5454be30df4c0med.jpg

zobaczcie gdzie kończą się drzewa...

jak się na to patrzy z bliska, to aż się w głowie kręci...

a tu pięknie rozrośnięta irga :o

http://images33.fotosik.pl/403/df47b4cac7f980b5med.jpg

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie mam neta :x nie mam laptopa :x szok, jestem odcieta od swiata zupelnie. wpadłam teraz tylko na szybko zeby zobaczyc co sie u was dzieje! widze że Ania przygotowuje sie do chrzcin malutkiej! pozdrawiam WAS

a to gdzie ten laptopek :o , ciężko przecież być tak odciętą od świata :roll:

i od nas...

no kurde szok :o do końca miesiaca chyba nic nie da rady bo matryca od laptopa poszła sie... a ja wicie co byłam z moim igorkiem w szpitalu 3 doby, tak z dnia na dzien dostał 40 stopni goraczki i okazalo sie że to pluca,oskrzela,gardło i uszy :o ale juz jest dobrze i dzisiaj wyszlismy do domku ;-) ANIU łazienka i te firanki sa boskie !! a moja łazienka tez juz sie kończy i efekt końcowy bedzie śliczny, już nie mogę sie doczekac :wink: a teraz ide porobic foty żeby byc na bierząco!!! 3majcie sie cieplo

Aniu te botonowe...

to kominy z elektrowni energetycznej :wink:

jak się stoi pod nimi to słychać wodę, która tak napiera, jakby się było nad morzem i fal słuchało...

nic tylko brać kocyk w lecie i iść poleżeć pod nimi....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jutro o 11tej idziemy na szczepienie.

Trzymajcie kciuki, bo idę z dwójką, młoda na obowiązkowe a młody na pneumokoki.

Aż nie chcę myśleć ile będzie płaczu... :roll: :cry:

I obawiam się, że gorzej to zniesie Dawidek, bo już jest świadomy co się dzieje :-?

jak się stoi pod nimi to słychać wodę, która tak napiera, jakby się było nad morzem i fal słuchało...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Juz sobie wyobrazam te tlumy jak na plazy. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A Dawidka nie da sie przekonac, ze taki duzy chlop to niczego nie powinien sie bac? :roll:

Aniu te botonowe...

to kominy z elektrowni energetycznej :wink:

jutro o 11tej idziemy na szczepienie.

Trzymajcie kciuki, bo idę z dwójką, młoda na obowiązkowe a młody na pneumokoki.

Aż nie chcę myśleć ile będzie płaczu... :roll: :cry:

I obawiam się, że gorzej to zniesie Dawidek, bo już jest świadomy co się dzieje :-?

Moja też dzis ma szczepienie... :(

http://images33.fotosik.pl/402/d4742abb4decab44med.jpg

Tak te słupy są niesamowite...ja osobiście za nimi nie przepadam, bo dziwnie się komponują koło fajnego i malowniczego miejsca...zaraz obok jest zalew... :wink:

jakby nie bylo zalewu nie byloby i chlodni! !!!! taka ich specyfika i dzialanie!! niestety - w Rybniku tez tak jest!! i pewnie jeszxcze w paru miejsscach gdzie sa chlodnie :wink:

Jak tam Aniu po szczepieniach? Symfonia była :D czy obeszło się bez płaczu?

muszę przyznać, że obeszło sie bez większego płaczu, bardziej martwiłam się o Dawidka, bo pamiętam, co było poprzednim razem...

ale o dziwo zniósł to bardzo dobrze, zamiauczał tylko przy ukłuciu.

TicTaki załagodziły sprawę 8)

Nadusia też spoko, waży już 5500 :o .

Lekarka stwierdziła, że ciut za dużo. A ja ja karmię tylko co trzy godziny..

A teraz dwa razy przez dobę co 5 godzin, bo tak długo śpi :roll: .

Pucuś się z niej zrobił, muszę to przyznać.

Ale myślę, że to do czasu aż zacznie byc aktywniejsza :wink:

Młody nie ma objawów poszczepiennych żadnych, za to Nadia mi co chwilę płacze. I to tak konkretnie :-?

Ledwo co zdążyłam tu skrobnąć tych parę słów..

Już kolejna seria płaczu się zaczyna :cry: :cry: :cry:

5500 :o - no szok...przybiera pięknie...ale moja też na początku przybierała 1200 na miesiąc...a potem sie uspokoiło...teraz ma prawie 6 miesięcy i waży 6300 (o ile moja waga dobrze pokazyje) - moja znów dość mało...ale to jest uwarunkowane jej ruchliwością... :wink:

Dzieci jak zaczynają sie ruszać już bardzo malo przybierają a nawet chudną...

Miałam dziść też iść na szcepienie ale miałam gościa niesapowiedzianego i sie jutro wybieram...zobaczę dokładnie ile waży i mierzy...

Witajcie :lol:

Jakoś mi na wszystko ostatnio czasu brakuje, więc i forum zaniedbałam bardzo :evil: :evil: :evil:

Aniu rzeczywiście pucia z Nadusi :lol: moja Mała skończyła we wtorek trzy miesiące :lol: i waży 6200 :lol: Byłam z Nią na szczepieniu 2 raz. Płacz był okrutny, ale już samo badanie przez lekarkę jej się nie podobało :roll: Wszystko jest dobrze, przybiera na wadze dobrze. Ma na szyjce lekkie uczulenie, ale to przez to że jest grubaskiem i szyjka się nie wietrzy :roll: :wink: :roll:

W niedzielę idę w sprawie chrztu i też muszę się za ubrankiem rozejrzeć :lol: Patrzyłam też na allegro, ale ja to muszę osobiście zobaczyć i obmacać :wink: :wink: :wink:

W sobotę bedę w H&M, więc jak chcesz Aniu to zobaczę tą opaskę. W razie co mogę kupić i Ci wysłać :lol:

Postaram się niedługo jakieś świeże fotki Dominiki wrzucić, bo w domku nic się nie zmienia :roll:

Buziaki

Ale twoja też dość długa pewnie jest więc ok...ile już mierzy Twoja modelka?

61 cm 8)

Dawidek w 6 tygodniu miał 63 cm i ważył mniej, bo 5200 :roll:

ale to tylko poświadcza to co mówiłam od początku..

młody od pierwszych dni szalał i nie spał jak wszystkie noworodki tyko więcej miał czuwania.

A Nadia w sumie większość czasu przesypia.

I kupki są co 3 dni, nie po kilka razy dziennie.

Darek ponoć też był pucuś za niemowlęcia... :lol:

Witajcie :lol:

Jakoś mi na wszystko ostatnio czasu brakuje, więc i forum zaniedbałam bardzo :evil: :evil: :evil:

Aniu rzeczywiście pucia z Nadusi :lol: moja Mała skończyła we wtorek trzy miesiące :lol: i waży 6200 :lol: Byłam z Nią na szczepieniu 2 raz. Płacz był okrutny, ale już samo badanie przez lekarkę jej się nie podobało :roll: Wszystko jest dobrze, przybiera na wadze dobrze. Ma na szyjce lekkie uczulenie, ale to przez to że jest grubaskiem i szyjka się nie wietrzy :roll: :wink: :roll:

W niedzielę idę w sprawie chrztu i też muszę się za ubrankiem rozejrzeć :lol: Patrzyłam też na allegro, ale ja to muszę osobiście zobaczyć i obmacać :wink: :wink: :wink:

W sobotę bedę w H&M, więc jak chcesz Aniu to zobaczę tą opaskę. W razie co mogę kupić i Ci wysłać :lol:

Postaram się niedługo jakieś świeże fotki Dominiki wrzucić, bo w domku nic się nie zmienia :roll:

Buziaki

Magi, właśnie już kilka razy myślałam co tam u Ciebie :wink:

Dominisia też ładnie przybiera :p

Jak tylko będziesz w H&M to zerknij, bardzo proszęhttp://images28.fotosik.pl/256/780978685770861bmm.gif

już mam taką opaskę...

prawie taką samą jak na zdjęciu, tylko ma różyczkę zamiast kokardki i jest różowa.

I właśnie ten kolor, chociaż jest śliczny to mi do białej sukienusi nie pasi :-?

Te linki, które podała mhk są z opaskami, ale dużymi, nie na takiego dzieciaczka :cry: .

Ubranko do kościółka już mam, a nawet dwa 8)

i becik też już mam, dzięki Gosiaczkowi 8)

sukienusię, którą licytuję raczej wygram, jutro się okaże czy mam rację :wink:

tak więc wszystko jest na dobrej drodze :p

złe wieści są takie, że mała dostała trądziku niemowlęcego ( :o :o :o ), nie daje to żadnych dolegliwości oprócz tego, że nieładnie wygląda :cry: .

Zwłaszcza po kąpieli albo jak ją przegrzeję :cry: :cry: :cry:

To dolegliwość, która nie ma wyjaśnienia medycznego i nie ma na to lekarstwa. Trzeba czekać aż minie :cry: :cry: :cry:

Magi, czekam na jakieś fotki również Dominisi, bo już dawno jej nie widziałam. A ona taka śliczniutka dziewczynka jest, że aż miło popatrzeć :wink: