78mysz 19.12.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 mysko jo ciebie prosem ty na wszystkim musisz sie snać?? nie no juz nie raz mowilam ze nie znam sie na wszystkim. np nigdy nie lecialam samolotem wiec tylko z teorii wiem jak rozkladaja sie sily. nigdy nie budowalam domu i pewnie nie raz mnie ktos naciągnie na cos i wogole na mało czym sie znam. A badania z uzyciem promieniotwórczych izomerów to miałam na studiach na porzadku dziennym wiec cos tam jeszcze moze pamietam, ... troche moze, ale nie duzo. A Ty Duchu to moglbys mnie swoja drogą troche z desek przeszkolic. Mam straszną ochote sama sobie wydłubac kredens do chałupy, albo chociaz cokolwiek, stół chociaz no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.12.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 jesusicku ale przeciek..zawsek ci piem o co pytos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.12.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Małgoś z tarczycą to bardzo dużo kobiet ma problemy i rodzą zdrowe dzieci - ale pod kontrolą trzeba być lekarzy... To ty kobieto już odstawiaj te wszystkie tabletki bo nie ma na co czekać... A przyszły tatuś nie musi nawet o tym wiedzieć... oj nie jestem pewna czy to do konca takie uczciwe. Facet musi dojrzec do posiadania dzieci. Wtedy wiadomo ze chce. Oczywiscie to nie jest tak ze on dojrzewa i juz jest tatus pełną gębą. To dojrzewanie przeciąga sie jeszcze na pierwszy rok dziecka, a czasem nawet dłuzej. Z drugiej strony o dziecie łatwo nie jest wiec czas tez troche goni. Trzeba szukac kompromisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.12.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Mam niedo, wiec niby jod dobry, ale mam tez Hashimoto, a podobno przy tym to niekoniecznie. Wlasnie z tym planowaniem to moze byc ciezko. Trudno sie zdecydowac. Ja to pol biedy, ale przyszly tatus to juz zupelnie z tych niezdecydowanych. Akurat z tatusiem nie powinno być problemów nie wierzę, że nie chcialby mieć, oni tak mówią, a potem szaleństwo na całego Moja siostra ma japończyka też i raz ma niedobór a raz nadmiar, non stop badania i kontrole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.12.2008 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 co to jest ten japończyk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.12.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 co to jest ten japończyk?? ja też zapytam, bo pierwsze słyszę Aniu, może w naszych stronach to jakoś inaczej zwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.12.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 wole hashimoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.12.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 o rety ale haselko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.12.2008 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 ja i tak dalej nie łapię coś mi to wole mówi, ale nigdy sie w to nie zagłębiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.12.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 choroba tarczycy - wole hashimoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.12.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Ojej, piszecie tu o takich sprawach, o których w życiu nie słyszałam Nie wiedziałam, że kobiety z chorobą tarczycy mogą mieć takie problemy ciążowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.12.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Japończyk to własnie choroba Hashimoto. Mozna z tym życ normalnie, tylko jest uciążliwe bardzo. No i każda kobieta ma inne objawy. Podobno to choroba kobiet. dobra dziewczyny, święta idą i moze coś weselszego w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.12.2008 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 nio... czekam aż monsz wróci i gałązki świerkowe przywiezie na stroiki ponadto dziś ma imieninki i nie wiem, czy nie zgasić komputera w dobrej woli i nie poświęcić mu w końcu wieczoru.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.12.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 jesusicku ale przeciek..zawsek ci piem o co pytos to powiedz czasem tez o co nie pytam . skad mam wiedziec o co pytac jak sie nie znam? he? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.12.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 nooo jaaasssnnneee moze i jestem duchem ale nie swietym by w twej główce siedziec..hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.12.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Ty lepiej nie wchodz do mojej glowy bo tam mozna zwariowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.12.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Ania, ja to bym Cię na dzisiejszy wieczór z FM pognała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.12.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 nio... czekam aż monsz wróci i gałązki świerkowe przywiezie na stroiki ponadto dziś ma imieninki i nie wiem, czy nie zgasić komputera w dobrej woli i nie poświęcić mu w końcu wieczoru.... no lepiej zrób to z własnej nie przymuszonej woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.12.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 ale mialam do nadrobienia.... Aniu supe masz naroznik i tak wogole to Ci zazdroszcze ze tylko dopieszczasz swoj domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.12.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 No dobra, to ja jeszcze cos powiem na koniec, bo przegapilam dyskusje... Hashimoto to nie jest wole, to jest choroba autoimmunologiczna, dziedziczna w linii zenskiej niestety. Powoduje zapalenie tarczycy, po ktorym ona juz nigdy nie produkuje tyle hormonow ile powinna i zaczyna powoli znikac. Stad zaczyna sie tyc, ma sie niskie cisnienie, jest czlowiekowi zimno, ma sucha skore, jest ospaly itp. Mozna miec, chociaz to sie rzadko zdarza - Hashimoto z nadczynnoscia. Zazywanie hormonu przysadki mozgowej - tyroksyny troche ja pobudza, ale choroba jest nieuleczalna. Wole mozna miec przy okazji - przy niedoczynnosci i nadczynnosci. Ja nie mam ani wola, ani guzkow (odpukac). Scyntygrafie wykonuje sie przy nadczynnosci i podejrzeniu guzkow. Ja od tej strony mam spokoj. W kazdym razie w czasie ciazy i po niej trzeba byc pod dobra kontrola, bo nie dosc, ze mozna ciazy nie donosic, to jesli dziecko nie bedzie leczone od urodzenia to moze byc uposledzone umyslowo. Generalnie ten temat wywoluje u mnie dreszcze, bo chyba nie ma nic gorszego, niz chore dziecko... A tatusia przyszlego w konia nie zamierzam robic - skoro on ma byc ojcem, to musi miec wplyw na to, kiedy nim zostanie. Co innego wpasc, a co innego kogos z premedytacja oszukac. A moj malz dzisiaj stuknal autem jakiegos gorala, nic mu sie nie stalo, slownie nic, ale chcial wydebic 50 zl... Ciekawe, czy pojdzie z tym do ubezpieczalni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts