Anoleiz 19.10.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 to ja też się wypowiem u mnie też bowiem leżała obszyta wykładzina z miastem, rzeczką, ulicami itd... bawił się na tym zarówno syn jak i córka świetnie są różne kolorystycznie i z różnymi wzorami, a do zabawy rewelacyjnie się nadają, koszt niewielki, zabawy kupa, raczej się nie znudzi... do utrzymania w czystości bardzo łatwy a i z późniejszą wymianą nie ma problemów na bardziej dorosły i nie szkoda go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.10.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Ja swojej córci planuję taki dywan kupić z ulicami i domkami, bo szaleje samochodami i traktorami (to po tatusiu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.10.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 No i jestem już u Ciebie Co do dywaniku dla chłopczyka to zgadzam się tu z niektórymi dziewczynami (mikita, Anoleiz, wiolasz). Wykładzina z uliczkami-najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Mikita właśnie wczoraj przejrzałam wszystkie oferty z allegro, tą też widziałam . Jak jeszcze nie było pomalowane, to już pewną rzeczą, jaka miała się pojawić w pokoju młodego była właśnie wykładzina w auta... W Komforcie znalazłam najbardziej leżący mi wzór, bo nie była za szara. Jednak teraz z niej zrezygnowaliśmy ze względu na kolor ścian, wystraszyłam sie, ze będzie za ciemno, jak zrobimy do tego ciemną podłogę. I taką kolorową. Myślicie, że nie zepsułabym taką wykładziną całości? A jak ją dać? Na całą podłogę, żeby nie było widać paneli, czy zostawić wolne brzegi podłogi?? Mikita ja własnie nie chcę babcinych dywanów, a z takimi to kojarzą mi się akurat bardziej takie http://www.superdywany.pl/upload/th150_5123_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.10.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Przenoszę teraz do Ciebie ciąg dalszy wywodu zaczętego w wątku @ni. Zainteresował mnie Twój wątek, przede wszystkim dlatego, że dotyczy poddasza. Też stoję przed takim dylematem, tzn. adaptacji strychu w kamienicy. Przede mną jednak długa i kosztowna droga Ponieważ sama nie mogę się w tej chwili realizować "budowniczo" to chętnie doradzę innym na etapie, kiedy jeszcze można coś zmienić. Jeżeli coś jest już , moim skromnym zdaniem "spierniczone" to się nie wypowiadam. Rozumiem, że rożne są gusta, każdy ma swoją wizję. Nawet jak coś się komuś nie podoba to należy wyrażać swoje zdanie z wyczuciem, żeby kogoś nie ranić. W końcu ktoś włożył w swój dom pracę i pieniądze. Porady typu: "kup łom i zburz te półki z karton gipsu, nie zostawia dużo gruzu", albo "zerwij te kafle", albo w nowej szafie, która nie była tania,jakaś artystka radzi "pomalować profile lakierem do paznokci", itd, itp. są nie na miejscu i zwalają mnie z nóg. A tak właśnie jest na forum gazety. Można powiedzieć ,że na tym forum panuje maksyma Giertycha "ZERO TOLERANCJI" Widać, że panuje tam trend na prowansję, białe kuchnie typu IKEA. Wszystko (no może z małymi wyjątkami) jest beee... Ale się rozgadałam Jednym zdaniem, cieszę się, że w porę pomogłam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 a to ta wykładzina z Komfortu, tylko odstraszają mnie te kolory http://www.komfort.pl/userfiles/image/wykladzina_dywanowa/207614_litlle%20vilage_b.jpg i teraz rzućmy to w wyobraźni na podłogę... http://images11.fotosik.pl/100/13181ddcfef81786med.jpg i jeszcze to.. http://www.tylkodywan.pl/obrazki/duze/Alt_bez_2.00_3.00_prostokat_d.jpg i to.. http://www.superdywany.pl/upload/th150_4937_1.gif no i??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 W LM znalazłam mniej kolorową wykładzinęhttp://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/77/8d/e8ebfc1c432af7f89afdff88ba5e-42016345_s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.10.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Optuję za żółtym w baranki lub wykładzina w uliczki , ale ta stonowana. W paincie przyłożyłam sobie tą intensywną wykładzinę na podłogę w pokoju Twojego synka i jest za intensywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 19.10.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witaj DarioAS, dywaniki które pokazujesz są rzeczywiście bardzo ładne, mój faworyt ten niebiesko-biały z misiami polarnymi i ten żółto-pomarańczowy z domkami. Ja jednak na twoim miejscu szukałabym czegoś innego tj. bardziej stonowanego. Jak jużwcześniej napisałaś dywan nie jest na trzy lata tylko dobrze by było żeby wytrzymał trochę dłużej a dzieciaki szybko rosną. Pieski i kotki za parę lat mogą go denerwować. Z uwagi na kolorową wzorzystą tapetę szukałabym czegoś jednolitego. Ale to oczywiście twój gust i twój wybór. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 19.10.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Ania, ja też mialam naklejki z Kubusiem, kupowane rok temu, niestety mój synek w czasie remontu wyrósł z Kubusia i stał się maniakiem aut:) Sama się bałam dać Kubusia razem z tymi drogami, ale nie wydaje mi się, aby to bardzo źle wyglądało. Ja chcę dać tylko na tzw. miejsce do zabawy, plus zastanawiam się, czy dać pod stoliczek, aby miał ciepło w nóżki, ale wszechwłażąca ciastolina mnie trochę odstrasza od tego pomysłu.Zostawiam też trochę wolnego miejsca, bo autka najlepiej jeżdżą po gołej podłodze:), po całości bym napewno nie dawała. Ja daję tak, abym mogła zwinąć i wytrzepać bez konieczności podnoszenia jakiegokolwiek mebla. A co do dywanów, to kupisz "dorosły", przez te parę lat napewno się zniszczy i tak się go nie wykorzysta jak powinno (czyli w "doroślejszym" zyciu), poza tym taki 8-9 latek może już mieć określony gust i mieć własne życzenia co do wystroju JEGO pokoju. A co do kolorystyki to ja mam bardzo bardzo podobną do Twojej i według mnie pomarańcz/żółć tam nie pasuje. Ja bym dawała zielony/niebieski/biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 czyli to? http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/77/8d/e8ebfc1c432af7f89afdff88ba5e-42016345_s.jpg właśnie nie chciałabym dawać czegoś na całą podłogę, bo to fakt, że autka nie chcą po tym jeździć. I dywan jest o tyle lepszy, że jest ładnie wykończony naokoło, a wykładzina nie. I kto mi przy tym zrobi? (jeszcze się w tym nie orientowałam, może w sklepie, gdzie się kupi taką wykładzinę??). I spodobał mi się ten w baranki i koty czy coś (to ponoć farma ). Zawsze potem zostałby dla drugiego dziecka... Pasuje i do pokoju chłopca i dziewczynki, więc można go jeszcze potem wykorzystać . A może znalazłabym gdzieś dywan z autkami? Tylko na necie nic nie znalazłam, byłam dziś w okolicy się zorientować, to mają u nas same paści i nic więcej . Jeszcze tak myślę, że w LM może coś znajdę, bo tam jest baaardzo duży wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 No i w Leroy'u widziałam też swego czasu takie okrągłe dywaniki, w róznych kolorach i wzorach, napewno żółty z kaczką i niebieski z czymś tam.Myślałam też, że można jeszcze poprostu kupić dwa takie koła, jedno przy łóżeczku a drugie pod stolik, bo właśnie o te dwa miejsca szczególnie mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 jakbym miała córcię, to nie byłoby takich problemów.. to nie jest sprawiedliwe, że o chłopców nikt nie dba. Zrobili jedną wykładzinę w autka i ją powielają lepiej lub gorzej we wszystkich sklepach.. I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.10.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 O rany, niby taki wybór a nie ma co wybrać Skoro jesteś otwarta na dywaniki-koła, to chyba jest to najlepszy wybór. Jeden pod łóżeczko i jeden w miejscu, gdzie Dawid będzie się bawił. Ale tę kwestię zostawiam wszystkim dziewczynom, które są mamami i wiedzą co najlepsze dla swoich dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 19.10.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 A ma się bawić na golych, zimnych panelach? Ja jestem przeciwko:) Jakbyś kupowała takie mniejsze kółka to popatrz jak jest z podgumowaniem od spodu, aby Ci te dywaniki nie jeździły. A co LM to ja bylam wczoraj w Sosnowcu i był bardzo marny wybór:( Jak pisałam ja widziałam zielony dywanik w autka 2,3*1,6 za 199zł w komforcie chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 19.10.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Wykładzinę Ci obrobią wszędzie za ok. 4zł za metr bieżący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 no.. wybór taki, że jak dla mnie to wcale go nie ma. Wszystko na jedno kopyto. I głowa mnie boli od tego wertowania od wczoraj po dywanach, tym bardziej, że nic aż tak super specjalnego nie znalazłam Mikita a masz już coś konkretnie upatrzonego?? oprócz tego z kwiatkami, bo myślę, że chyba nie przejdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 19.10.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Kojarzę jeszcze, że mamy bardzo chwaliły te dywaniki shaggy, pasowałby tu super (zielony), ale nie wiem, czy Ci taki by odpowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Mikita a w którym Komforcie byłaś? Bo ja na razie w Katowicach i tam dużego wyboru nie było w takich dywanach. A ponadto już niejednokrotnie przekonałam się, że jedna sieć, nie znaczy jednen towar. Jak byłam w Praktikerze w Krakowie, to było pełno wszystkiego a jak zajechałam do Katowic, to połowa z tamtego towaru. I ani nie było doniczek, które chciałam dokupić ani lustra, które upatrzyliśmy w Krakowie i nie kupiliśmy z myślą, że kupimy je w Katowicach. W krakowskim LM jest naprawdę duży wybór dywanów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 19.10.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Ania, ja się chyba zdecyduję na te drogi, naklejki Kubusia oddałam, więc nie będzie zgrzytu. Raz cena, dwa frajda dla małego (mój mąż chciał te drogi niezależnie czy będzie Kubuś czy nie). Podobają mi się te co linkowałam, ale ja muszę dotknąć i na żywo zobaczyć kolory:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts