Magi77 19.10.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 jak mogę zabrać głos w tej sprawie, to ja głosowałabym z tym z owieczką i księżycem, albo za misiami polarnymi, chociaż one też są dość zimne. Ja to widzę w tym miejscu coś z żółtym kolorkiem, takim ciepłym. A te uliczki to zupełnie oklepane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 ja też muszę na żywo. I też myśle coraz poważniej o tych drogach. Tylko jeszcze ten kubuś... Tapety przecież nie ściągnę A jakby został pierwszy projekt pokoju, to też teraz zgrzytu byt nie było. Miała być lampa smok, autka na podłodze i na ścianach ręcznie malowane chmurki ze słoneczkiem i autkami ( z pianki). To mi sie kombinować zachciało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 19.10.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Kup chłopcu wykładzinę z ulicami. Starszemu (mimo nacisków męża ) nie kupiłam takiej, bo mi sie nie bardzo podobała (obecnie też mnie nie zachwyca), ale przy drugim synku skapitulowałam, bo wybór dla chłopców taki, że go nie ma. Efekt: starszy synek ciągle przebywa w pokoju młodszego i jeździ po niej samochodzikami, bo ma gotowe ulice, parkingi itp. Jest zachwycony, a ja też, bo w końcu ma to służyć i podobać sie dzieciom, a nie nam "dorosłym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 19.10.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 A jeżeli mogę powiedzieć, która mi się podoba, to ta z owieczkami, domkiem, chmurkami i drzewkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 19.10.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Ale przecież Kubuś może wybrać się na wycieczkę do miasta:) Dla mnie uliczki też BARDZO oklepane, ale jeszcze nie slyszalam o nich złej opini, wszystkie dzieci są zachwycone. Ja też na początku jej nie chciałam, ale jak się tyle dobrego nasłuchałam to kurcze, tyle mam oklepanych rzeczy w domu, ze jedna więcej.... Ania, masz rację co do asortymentu, ja tych ślicznych owieczek w komforcie wogóle nie widzialam. A co do tych autek to w Częstochowie:) Ale może jutro tam będę to zajrzę co to za firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 19.10.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Ja to chyba dzisiaj pobiję rekord ilości postów:) Ania, pomogę Ci w wyborze:) Ania, do Kubusia pasuje albo gładki, albo Kubusiowy:) Ja chcesz inny to owieczki, czy kotki nie pasują w równym stopniu co uliczki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 na kubusiowy nie pójdzie mój małż.. Już ma kubusia powyżej uszu Cały gładki.. nie wiem, czy nadążyłabym sprzątać... no, będę myśleć jeszcze wieczorem, na razie jadę do mojej przyszłej willi ( ) i czekam na meble Mikita, jak coś to pamiętaj, żeby sprawdzić firmę, a może uda ci się zrobić zdjęcie...? Bardzo proszę. Barzdo ładnie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 19.10.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 w sumie to generalnie ważne żeby się dziecku podobało i chciało się tam bawić a nie zawracać głowę mamie gdy plotkuje z przyjaciółką ))) i może pasować rewelacyjnie a frajdy z tego dziecko mieć nie będzie... a może trochę zgrzytać, może nawet być trochę w bezguściu, ale dziecko będzie zakochane w swoim pokoju... wybór trudny ja tam nie narzekam... dywaniczki mam teraz jak dzieci podrosły trochę, chociaż i tak pytają czy nie dałoby się jeszcze takiego dywanu kupić. Tamten z ulicami zakończył żywot niepostrzeżenie... - zmieniłam wystrój i mi do koncepcji nie pasował - drewniane mebelki i takie tam... mają chodniczki beżowe i tęsknią za ulicami się złamie chyba w końcu to dla nich... tak samo jak plakat z gwiezdnych wojen na drzwiach ))) i na ścianach przyklejonych mnóstwo kolorowych karteluszek z rysunkami, naklejek itp... tez trochę nie w designie jaki JA im wymyśliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 19.10.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 A może coś takiego?http://www.dywany.lublin.pl/wykl/dyw/DZ009a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 19.10.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 A to?http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=257258846 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 19.10.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 To ja też się wtrącę -chociaż nawet nie mam dziecka Wynalazłam takie: http://www.allegro.pl/item252946485_dywany_kolorowe_rozmiary_tanio_faktura_nowe.html Myślę, że ten niebieski w kwadraty by pasował. A jeśli chodzi o te dwie propozycje "nade mną" to pierwsza (Misie na niebieskim) jest fajniejsza dla malucha, ta w kowboje za "smutna" mi się widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.10.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Dla mnie i tak ten w samochodziki, szczególnie, ze to ma być pokój syna nie rodziców. A jemu będzie naprawdę niewielką różnicę robiło, czy mu odcienie na ścianach pasują. Szczególnie, ze po kilku latach i tak będzie trzeba odnowić ściany bo dzieci tak mają. A ile frajdy z takiego dywanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Przenoszę teraz do Ciebie ciąg dalszy wywodu zaczętego w wątku @ni. Zainteresował mnie Twój wątek, przede wszystkim dlatego, że dotyczy poddasza. Też stoję przed takim dylematem, tzn. adaptacji strychu w kamienicy. Przede mną jednak długa i kosztowna droga Ponieważ sama nie mogę się w tej chwili realizować "budowniczo" to chętnie doradzę innym na etapie, kiedy jeszcze można coś zmienić. Jeżeli coś jest już , moim skromnym zdaniem "spierniczone" to się nie wypowiadam. Rozumiem, że rożne są gusta, każdy ma swoją wizję. Nawet jak coś się komuś nie podoba to należy wyrażać swoje zdanie z wyczuciem, żeby kogoś nie ranić. W końcu ktoś włożył w swój dom pracę i pieniądze. Porady typu: "kup łom i zburz te półki z karton gipsu, nie zostawia dużo gruzu", albo "zerwij te kafle", albo w nowej szafie, która nie była tania,jakaś artystka radzi "pomalować profile lakierem do paznokci", itd, itp. są nie na miejscu i zwalają mnie z nóg. A tak właśnie jest na forum gazety. Można powiedzieć ,że na tym forum panuje maksyma Giertycha "ZERO TOLERANCJI" Widać, że panuje tam trend na prowansję, białe kuchnie typu IKEA. Wszystko (no może z małymi wyjątkami) jest beee... Ale się rozgadałam Jednym zdaniem, cieszę się, że w porę pomogłam!!!!! dzięki Magda za opinię. Bardzo cenna ta uwaga, dobrze, że są tacy ludzie jak Ty czy Mikita. I jeszcze parę innych osób. Bardzo Was wszystkich polubiłam normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 a teraz trochę świeżych wiadomości... Meble przyjechały dopiero po 17tej, do tego czasu, żeby się nie nudzić spiepszyłam se ścianę w przedpokoju. Wzięło mnie na malunki, tylko nie śmiejcie się za głośno http://images34.fotosik.pl/6/2bdac65adf8572d7med.jpg to ta ściana, gdzie przedtem była farba oliwkowa, chciałam ją jakoś wypełnić . Chyba znów będę malować a tu pierwsze efekty skręcania http://images34.fotosik.pl/6/126673fee6255b49med.jpg jeszcze brak drzwiczek, ale już było późno. http://images32.fotosik.pl/6/1d4a09cda14eab66med.jpg a tu pierwszy skręcony mebelek- komoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Cyla, nie dziwię się, że miałaś problemy z tą szafką, bo te meble mają duuuużo wiecej śrubek i śrubeczek niż te co kupiłam Dawidkowi . Nie wiadomo co do czego, ja pi... jak otworzyłam te paczki i zobaczyłam tą ilość wkrętów, kołków i innych pierdółek, to aż mi się słabo zrobiło Lipowa Panienko, nie zrobiłam fotki wannie, bo trochę mamy problem z montażem umywalki i strasznie tam dziś było zagracone. Zobaczę, jak będzie jutro. Bardzo przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 20.10.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 ja powiem tak a propo wykladziny, poluz stonowana podloge a na to kawalek wykladziny z drogami, na duzych powierzchniach to wyglada fatalnie. my zrobilismy tak ze kupilismy zdaje sie 1mb wykladziny podzielilismy na pol obrabilismy i mamy 2 dywaniki w wymiarach jakich szukalismy- nasz syn je uwielbie i ma gdzie sie bawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 20.10.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Nio właśnie obrobić!!!!!!!!!!! Moja mama jak kupowała wykładzinę zawsze dawała do obrębienia, i efekt byl estetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 20.10.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 cześc Dario -u Ciebie jak zawsze wszystko galopuje aż miło popatrzeć . Zastanawiam sie nad mebelkami które kupiłas (komada itp do sypialni),ale droga jeszcze daleka z 3lub 4 razy trzeba wyjechać do sklepów meblowych-aż nam nogi w d.....wrosną wtedy się szybko decydujemy.Ale te naprawde mi się podobają .pozdrawiam aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.10.2007 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 ja powiem tak a propo wykladziny, poluz stonowana podloge a na to kawalek wykladziny z drogami, na duzych powierzchniach to wyglada fatalnie. my zrobilismy tak ze kupilismy zdaje sie 1mb wykladziny podzielilismy na pol obrabilismy i mamy 2 dywaniki w wymiarach jakich szukalismy- nasz syn je uwielbie i ma gdzie sie bawic. Patka czytasz w moich myślaćh właśnie tak zaczęłam wczoraj myśleć, jakby to było, gdyby zrobić mały chodniczek z autkami i rzucić go np. pod drzwi i dać na środek coś innego. Byłyby zadowolone dwie strony . Siostra mojego męża tak ma, no i wcale to nie wygląda tragicznie. I tak jak napisałaś Tosinku, jak się to obrobi to będzie estetycznie. A na całym pokoju taka droga z autkami.. nie wiem, jak młody, ale ja bym oczopląsu dostała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.10.2007 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 meble złożone ( tylko szafka wisząca jeszcze nie ma zamontowanej szyby, bo sama się bałam tego ruszać, żeby nie pękła ). Szafkę postawiłam póki co przy ścianie połączonej z kuchnią, szafka pod TV i komoda stoi na tej ścianie, na której pójdzie także kuchnia. Plan był inny, wszystko miało się zmieścić pod skosem... Ale zapomniałam, że tam jest grzejnik!! Jak tak postawiłam, to wyglądało to okropnie, jakby te meble nie były na swoim miejscu. no i znów problem.. Zostawić tak te meble, czy może inaczej? Macie jakiś pomysł? Bo mi to już powoli ręce opadają... A śrubokręta to już długo do ręki nie chwycę... http://images32.fotosik.pl/8/582befe2fdb2392dmed.jpg http://images32.fotosik.pl/8/62e9f94cecb0a203med.jpg http://images32.fotosik.pl/8/cf0d46facb44026fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts