Magi77 25.10.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Dario ale to wszyscy tak mają ja jak tylko wpadam do pracy to od razu na forum patrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 łoj!!!!rany to właścicielka jednak jest witamy, witamy ja też witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 No wiecie, ja też z kawką już siedzę... no.. widzę, że nie tylko ja tak z kawką późno tu wpadłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 25.10.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Mnie się bardzo podobają tkaniny z dekorii. A napewno mają jakieś przedstawicielstwo w Twoim mieście. U nas prawie nic nie ma, a dekoria jest w dwóch miejscach, wprawdzie tylko malutkie próbki, ale zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.10.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Ta dekoria to jakaś firma? Bo nie bardzo wiem o czym piszecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Dekoria to sklep internetowy, Apia podała do niego link Można tam ponoć wszystko uszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 25.10.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 fajna ta stronka-zapisałam w ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.10.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 ....i ja i ja !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 25.10.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Apia jak zrobiłaś tą roletę? Świetnie wygląda i napewno wychodzi dużo taniej. Widziałam gdzieś wątek o tym, co zawiesić w oknie, no i na końcu (chyba na 6 stronie) była mini instrukcja, jak to zrobić, ale się nie doczytałam za bardzo i nie doinformowałam do końca Uszycie rolety rzymskiej nie jest takie trudne My robilismy to pierwszy raz w zyciu. Musze powiedziec, ze za maszyna siedzial maz, a ja zaprasowywalam, mierzylam itp. U nas najgorszy byl material, woal jest dosc elastyczny i trudno bylo nam go dokladnie zmierzyc. Trzeba przyciac material na szerokosc rolety (oczywiscie boki musza byc obszyte). Materialu na dlugosc musi byc wiecej, bo trzeba robic zaszewki na usztywnienia (patyczki, prety itp.) Dlugosc rolety trzeba podzielic na tzw. "segmenty". Najladniej wygladaja segmenty o szerokosci 20-25cm. Od gornej krawedzi materialu mierzymy np. 25cm.Oznaczamy, nastepnie ustalamy jaka srednice ma nasz usztywniacz-potrzebne nam to do okreslenia szerokosci tunelu, w ktory wsuniemy patyczek. Przeszywamy tunel, od dolnej krawedzi mierzymy znow 25cm, szyjemy tunel itd az do uzyskania porzadanej dlugosci rolety. Najtruniejsze bylo okreslenie w ktorym miejscu maja byc przyszyte koleczka z tylu, przez ktore przewlekamy sznurki do podnoszenia rolety. My rozwizalismy to tak , ze powiesilismy cala rolete z stystemem na strychu i od tylu przyszywalam koleczka (sznurki od systemu byly lekko obiciazone ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Apia jesteś genialna! dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.10.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Pozwolisz Apia, że skopiuję sobie do dziennika instrukcję i zdjęcie Potem będzie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 25.10.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witaj Dario:) Bardzo dziekuje za zdjecia - faktycznie jasna podloga i ciemne meble wygladaja nadzwyczaj interesujaco - bardzo mi sie podoba, no i jest jeszcze inna wersja kolorystyczna, o ktorej nie wiedzialam, wiec jestesmy w domu i witamy sie z gaska Co do nieslownosci "specjalistow" - meliska na uspokojenie a potem ... moze tabliczka czekolady - na chamstwo nic nie poradzisz, a szkoda twoich nerwow Bardzo madra teraz jestem, ale jak przyjdzie co do czego (np. moj Boski stolarz mial szczescie ze nie ma mnie w kraju) - chetnie powiedzialabym co mysle i rozpoczela awanture, ale na dluzsza mete, chyba nie warto?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Masz rację LP, chyba nie warto. Ale człowiek w końcu tak się dusić zaczyna, że już sił brakuje, żeby wszystko dalej przyjmować z uśmiechem Ale staram się, staram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 25.10.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 A propos rolet rzymskich to dodam że u nas w pasmanterii są specjalne taśmy do pionowego marszczenia właśnie rolet. Mają z tyłu w równych odległościach rozmieszczone miejsca do zahaczenia lub przyszycia kółeczek (bo kółeczka też są specjalne z haczykiem np. do kupienia w Persie). To bardzo ułatwia szycie. Jest też taśma już z kółkami. ale drogo to wychodzi. Może jakoś tym wam pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 25.10.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Lipowa Panienko gratulacje z okazji nadchodzącego ślubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Bianca dzięki za informacje póki co to wszystko koduję i każda informacja jest na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 25.10.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Tak wygląda taka taśma:do przyszywania kółekhttp://www.magam.pl/tasmy/firanowe_n/f6_z.gifdo zahaczania kółekhttp://www.magam.pl/tasmy/firanowe_n/f7_z.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 no proszę, nawet fotografią dysponujesz Przynajmniej rozjaśniłaś mi umysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 25.10.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 zawsze do usług.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts