Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam i ja

"słyszę, słyszę" bardzo wyraźnie..miło oglada się Wasze poddasze...

mnóstwo pracy juz włożonej, mnóstwo przed Wami, ale zazdroszczę gotowych koncepcji urządzania wnętrza. Bo ta wykończeniówka mnie też wykończy...I te decyzje. DLatego czekam na reszte..

oj, dzięki Wiolasz :) .

Aż mi lżej się zrobiło, że ktoś tu zerknął. Tak sama sobie piszę i piszę...

Ładny domek sie u Ciebie szykuje :roll:

A tak na marginesie, to ta wykończeniówka też mnie wykańcza... Psychicznie póki co. Codziennie mam nową koncepcję, ciąglę myślę nad kolorystyką, dodatkami, meblami itp. Czasem to nawet śnią mi się po nocach te moje wizualizaje...

Że tak powiem- masakra :wink: .

Tyle rzeczy mi się podoba, że nie wiem na co się zdecydować a na wszystko brak miejsca w domku..

Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za wsparcie :p

Hej

Przepraszam że dopiero teraz ale miałam trochę wakacji i zaczynam nową prace do której muszę się przygotować :oops:

Te duże okna z foty piękne!!!! (jak ja się napaliłam na coś w tym stylu… :D )

Kuchnia moim zdaniem ta czwarta

Co do łóżka dla Waszego synka to masz racje kupicie to duże, za nim będzie z niego korzystał minie kilka dobrych lat i zdarzy Ci się opatrzyć więc kup zamek :D !!

Moim zdaniem budowa wyszła by jednak dużo drożej no bo trzeba kupić działkę wszystko doprowadzić… nie ukrywajmy więcej materiałów no bo to przecież cały dom a nie tylko piętro

Więc naprawdę nie żałuj

Pytam z czystej ciekawości z kim dzielicie dom? W moim przypadku będzie to moja mama i na razie brat i też się zastanawiam jak się dogadamy :(

PS

Wykończeniówka nie bez powodu tak się nazywa haha

:wink:

jejku, piękny ten Willi :roll: .

Może kupimy sobie legwana..? Chciałabym takie jakieś inne zwierzątko, coś innego niż pies czy kot (psa już mamy a kot też będzie). Myślałam też o króliku albo o tej fretce, ale mąż mi dał zakaz. Powiedział, że niezbyt od takiego zwierzątka ładnie pachnie i ciągle trzebaby sprzątać. Jak to jest z legwanem? Możesz napisać mi Ooliwka czy dużo wymaga opieki? Co je, no i jak z jego "domkiem"?

Moja koleżanka też ma legwana, jak już wyżej pisałam, ale widziałam go na żywo tylko raz, chyba ze 4 lata temu (jak nie więcej) i wtedy mnie aż tak bardzo nie interesował. Teraz koleżanka jest w Londynie a zwierzaczek został u jej mamy.

Je wszystko co zielone mój uwielbia liście fasoli i mleczy

jedzą również owoce ale powinno to być ok. 10% dziennej dawki

ogólnie na początku musisz kupić terrarium moje ma ok. ponad pól metra wysokości i tyle samo długości do tego torf, jakieś sztuczne liście (by miał się po czym wspinacz uwielbiają to :D ) jakiś konar do wygrzewania pod żarówką ( powinny być trzy- na dzień, na noc i taka która udaje słońce dwie pierwsze kosztują ok. 20zł trzecia jest już dużo droższa ale jeśli legwan często wygrzewa się w naturalnym słońcu to nie musisz się z nią spieszyć (od słońca robi się tak pięknie zielony :D )

co do oswajania początki są ciężkie legwany np. nie chcą ze stresu jeść (mojego to nie dotyczy wsuwał pierwszego dnia :D ) dopiero po kilku miesiącach u mnie bodajże po dwóch zaczął sam wchodzić na ręce po jedzenie, obecnie gdy ma dobry humor można go spokojnie samemu wyjąć z terrarium i np. głaskać

doszło do tego że większość dnia spędza w pokoju albo na parapecie w słońcu albo na monitorze komputera (bo jest ciepły :D ) nieraz siedzi mi na głowie hahah :lol:

a gdy Willy się zdenerwuje to uderza ogonem na razie nie jest to dokuczliwe bo siły niewiele … 8)

a gdy się boi zamyka oczy uważa że jak on nie widzi wroga to wróg nie widzi jego :roll: hahah nieraz jak był bardzo głodny a liście trzymałam na dłoni to podchodził z zamkniętymi oczami hahah wolał zginąć najedzony niż umrzeć z głodu :o

co do czystości to naprawdę nie narzekam z terrarium nie wydobywają się przykre zapachy wymieniam torf i czyszczę całą resztę tak mniej więcej raz na miesiąc

nie wiem co jeszcze napisać…

jeśli coś jeszcze cię interesuje to pytaj odpowiem

:D

Hej

Przepraszam że dopiero teraz ale miałam trochę wakacji i zaczynam nową prace do której muszę się przygotować :oops:

Te duże okna z foty piękne!!!! (jak ja się napaliłam na coś w tym stylu… :D )

Kuchnia moim zdaniem ta czwarta

Co do łóżka dla Waszego synka to masz racje kupicie to duże, za nim będzie z niego korzystał minie kilka dobrych lat i zdarzy Ci się opatrzyć więc kup zamek :D !!

Moim zdaniem budowa wyszła by jednak dużo drożej no bo trzeba kupić działkę wszystko doprowadzić… nie ukrywajmy więcej materiałów no bo to przecież cały dom a nie tylko piętro

Więc naprawdę nie żałuj

Pytam z czystej ciekawości z kim dzielicie dom? W moim przypadku będzie to moja mama i na razie brat i też się zastanawiam jak się dogadamy :(

PS

Wykończeniówka nie bez powodu tak się nazywa haha

:wink:

Przepraszam, przegapiłam posta :oops:

Ooliwka masz rację co do tej budowy- to napewno nie ma porównania. Tylko, że my dysponujemy działką z przyłączami i to nie małą. Jednak obok domu rodziców męża i to nas powstrzymało od budowy. Za blisko...

A ten domek, który teraz sobie remontujemy będzie dzielony z moim ojcem i jego bratem. Problem tkwi w tym, że za bardzo nie znam tego człowieka, ponieważ nie utrzymywałam z nim kontaktów baaaardzo wiele lat. On miał swoją inną, nową rodzinę, a ja (z mamą oczywiście) swoją. Teraz jednak, po jej śmierci sobie o mnie przypomniał i na dodatek rozszedł się ze swoją drugą żoną, więc zostałam uprzywilejowana :o . A teraz przy bliższej znajomości i częstszych kontaktach okazuje się, że charakterek mam chyba po tatusiu :lol: :lol: . Więc będzie ciężko....

Wybrałam DRE. Tanio mi policzyli, choć wiem, że zanim zamówię, to przyjdzie wiosna, ale porównując ceny innych firm ta wychodzi najlepiej. Poza tym obsługa w Rzeszowie jest rewelacyjna, kobieta wie co sprzedaje.

No i widziałam je na zywo, podobają mi się..Będą takie z trzema szybkami mlecznymi :D

dzięki Cyla :p .

Jak się mieszka? Masz dobrze, już u siebie 8) . I jak tam ślicznie w środku. Chyba mamy podobny gust...

Wiolasz też powielam pytanko. Jaki kolor drzwi wybrałaś? Calvados muszę przyznać mają niezły. Tylko ja potrzebowałam ciemniejsze, a orzech mają nie taki, jak mi pasuje do reszty. Za to bardzo fajne wykończenia, nie są "odrąbane " jak od linijki, tylko lekko zaokrąglone.