DarioAS 27.07.2007 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Mahonia na żywo nie widziałam, tylko tego calvadosa i właśnie tego orzecha. Na próbce mahoń wyglądał na ciemniejszy niż calvados, no i mniej czerownawy. Pewnie na żywo niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 27.07.2007 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Wiolasz a masz jeszcze coś już na 100% upatrzone albo zamówione do tego domku? Ja już rok temu o tej porze byłam nastawiona na meble, bordową ścianę i drzwi takie jak zamówiłam. Chociaż budowa zaczęła się dopiero na jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.07.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Nic nie wiem, bo u mnie koncepcje zmieniają sie co chwila. Mam kuchnię i wiem, jaką chce. i to wg mnie już duży sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 27.07.2007 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 kuchnię tą co wklejałaś w swoim dzzienniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.07.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Tak, ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.07.2007 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 ma ładny kolor. Właśnie jestem "zawieszona" pomiędzy tym kolorem a venge. Ciekawe, który wygra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 28.07.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Przepraszam, przegapiłam posta Ooliwka masz rację co do tej budowy- to napewno nie ma porównania. Tylko, że my dysponujemy działką z przyłączami i to nie małą. Jednak obok domu rodziców męża i to nas powstrzymało od budowy. Za blisko... A ten domek, który teraz sobie remontujemy będzie dzielony z moim ojcem i jego bratem. Problem tkwi w tym, że za bardzo nie znam tego człowieka, ponieważ nie utrzymywałam z nim kontaktów baaaardzo wiele lat. On miał swoją inną, nową rodzinę, a ja (z mamą oczywiście) swoją. Teraz jednak, po jej śmierci sobie o mnie przypomniał i na dodatek rozszedł się ze swoją drugą żoną, więc zostałam uprzywilejowana . A teraz przy bliższej znajomości i częstszych kontaktach okazuje się, że charakterek mam chyba po tatusiu . Więc będzie ciężko.... Widzę że masz podobną sytuację rodzinną , ja dopiero od 3 lat znów utrzymuje kontakty z ojcem i widzę że jest nie do zniesienia haha ale mieszka za granicą więc aż tak jego charakter mi nie przeszkadza. Bardzo fajnie że przepisał na ciebie połowę domu ja jedynie mogłam liczyć na pieniądze za które opłaciłam studia Mam nadzieje że się dogadacie tym bardziej że klatkę schodową planujecie osobno więc będzie was łączył ogród no i jakieś zewnętrzne naprawy typu rynny, elewacja ale wydaje mi się że można to rozwiązać, wystarczy że co miesiąc ustalicie jakąś sumę remontowego np. po 50zł a jeśli pieniędzy nie uzbiera się wystarczająco na dany remont to dokłada się po połowie Chyba nie będzie tak zle miej dobre nastawieniea się dogadacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 28.07.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Hej Przepraszam że dopiero teraz ale miałam trochę wakacji i zaczynam nową prace do której muszę się przygotować Te duże okna z foty piękne!!!! (jak ja się napaliłam na coś w tym stylu… ) Kuchnia moim zdaniem ta czwarta Co do łóżka dla Waszego synka to masz racje kupicie to duże, za nim będzie z niego korzystał minie kilka dobrych lat i zdarzy Ci się opatrzyć więc kup zamek !! Moim zdaniem budowa wyszła by jednak dużo drożej no bo trzeba kupić działkę wszystko doprowadzić… nie ukrywajmy więcej materiałów no bo to przecież cały dom a nie tylko piętro Więc naprawdę nie żałuj Pytam z czystej ciekawości z kim dzielicie dom? W moim przypadku będzie to moja mama i na razie brat i też się zastanawiam jak się dogadamy PS Wykończeniówka nie bez powodu tak się nazywa haha Przepraszam, przegapiłam posta Ooliwka masz rację co do tej budowy- to napewno nie ma porównania. Tylko, że my dysponujemy działką z przyłączami i to nie małą. Jednak obok domu rodziców męża i to nas powstrzymało od budowy. Za blisko... A ten domek, który teraz sobie remontujemy będzie dzielony z moim ojcem i jego bratem. Problem tkwi w tym, że za bardzo nie znam tego człowieka, ponieważ nie utrzymywałam z nim kontaktów baaaardzo wiele lat. On miał swoją inną, nową rodzinę, a ja (z mamą oczywiście) swoją. Teraz jednak, po jej śmierci sobie o mnie przypomniał i na dodatek rozszedł się ze swoją drugą żoną, więc zostałam uprzywilejowana . A teraz przy bliższej znajomości i częstszych kontaktach okazuje się, że charakterek mam chyba po tatusiu . Więc będzie ciężko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.07.2007 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Masz niezły pomysł Ooliwka z tym remontowym. Myślę, że to wykorzystamy . A dom jest nie w części mój, tylko cały. Ojciec przepisał nam go (jest na mnie i męża), jako darowiznę. A on ma tam prawnie zagwarantowane dla siebie i wujka półpiętro dożywotnio. I utzrymuję z nim kontakt też jak i Ty- od około 3 lat, czyli od mojego ślubu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.07.2007 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 a teraz nowinka Zamówiliśmy parapety . Na razie wstępnie, w poniedziałek jedziemy potwierdzić. Wybraliśmy kamień naturalny- jurę, bo ten kolor mi jakoś tak przypadł do gustu... A na klatce będzie konglomerat. Chyba . Próbka tej jury: http://www.cerpol.pl/oferty_foto/jura.jpg oczywiście tu mi się nie podoba, na żywo jest duuużo ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.07.2007 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 a to ten konglomerat- breccia aurora: http://www.cerpol.pl/oferty_foto/breccia_aurora.jpg Mam nadzieję, że będzie pasować do białych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 28.07.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 no to jak masz cały dom to narwde nei ma się czym martwić ja jestem w troche goraszej sytuacji nie wiem kto w przyszłości dostanie drugą część... wracając do tematu właściwego mi się podobają te próbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.07.2007 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 oj, to nie dobrze, że tylko połowa. Faktycznie nie da się w tej sytuacji zrobić ani centralnego na miał czy węgiel ani wogóle nic wspólnego. A wiesz, kto może to dostać? Masz rodzeństwo? No bo jak część była mamy, to druga musi być albo jej brata lub siostry albo tylko jej z podziałem na dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.07.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 DarioAS, też zastanawiałam sie nad venge. Modny ostatnio bardzo. Ale trafiłam na forum na wątek o kolorach mebli. To samo dotyczy ciemnych podłóg- wszystko na nich widać. Łaby, ręce, kurz w kątach, zacieki na szafkach..Moze i ładnie to wygląda ale na zdjęciu i na ekspozycji w sklepie.Tak więc zrezygnowałam i chcę taką kuchnie znaczy kolor, jaki ma Paweł297. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=76769&postdays=0&postorder=asc&start=0http://images4.fotosik.pl/75/91309e10d4fc8af5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2007 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 to jest calvados albo mahoń chyba? Mój mąż nie chce takiego koloru, bo w tej chwili mamy meble w calvadosie i twierdzi, że już mu się opatrzyły. Zresztą one i tak pójdą z nami na nową chatę- do sypialni. Ale mnie się podoba. Jednak idąc na kompromis zostaniemy przy orzechu, takie też zamówiliśmy drzwi. No, i jeszcze wszystko zależy od gościa co nam będzie te meble robił, tzn. jakie ma materiały i fronty do dyspozycji. Dowiem się dokładnie za jakieś 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2007 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 tak wogóle to podoba mi się wszystko co nie jest zbyt jasne- od calvadosa poprzez mahoń, orzech do venge. I dlatego mam takie dylematy. Co kuchnia, to ładniejsza. Z venge zrezygnowaliśmy, masz rację Wiolasz, że jest niepraktyczny ten kolor. Tym bardziej, że raczej nie będzie nas ciągle w domu (praca...) i kto to będzie ciągle sprzątał, żeby kurzu tak widać nie było??? Nie każdy ma czas na ciągłe gonienie ze szmatką (co nie oznacza, że nie zamierzam wogóle sprzątać, bo jestem dość pedantyczna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.07.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Ja wogle nie jestem pedantyczna bardziej praktyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 29.07.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 oj, to nie dobrze, że tylko połowa. Faktycznie nie da się w tej sytuacji zrobić ani centralnego na miał czy węgiel ani wogóle nic wspólnego. A wiesz, kto może to dostać? Masz rodzeństwo? No bo jak część była mamy, to druga musi być albo jej brata lub siostry albo tylko jej z podziałem na dzieci. całość jest mojej mamy ja dostane piętro drugą część z pewnością dostanie któryś z moich braci (mam dwóch) trzeci dostanie działkę za domem gdzie można spokojnie wybudować domek... no zobaczymy jak to wszystko wyjdzie jak bym miała dosyć gotówki to brała bym ta działkę i się budowała ale nawet za 200tys to nie mam co myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.07.2007 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=62249&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=cyla Ooliwka, to nie jest mała sumka, mam tu taki wątek odnośnie tego. Cyla się chyba nie obrazi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 29.07.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 no troche podnosi na duchu -tym bardziej że materiały znów tanieją (pewnie i tak nie mają zamiaru wracać do poprzednich stawek ) no ale zawsze coś do tego działka ma wszystkie przyłącza a my chcemy dom maks do 90m2 (wiem dziwne ale nie lubie dużych pomieszczeń haha) tylko parter i bez piwnicy dach też prosty bo ogólnie cała ulica jest obrośnieta w takie domki więc nawet za bardzo nie pasuje coś wyszukanego... jakoś dla mnie to wszystko bardziej realne kurcze my mamy tyle planów dwie przebudowy, dom... za co się brać?? mam mętlik w głowie a Ty Skubańcu wklejaj fotki!!! czekam zniecierbliwością jak już będą u Ciebie stać mebelki ty pewnie chcesz tego jeszcze bardziej fajnie że już zblizacie do końca bardzo miło się patrzy jak komuś się udaje to takie pocieszające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts