Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Marzenie o D07-Dziennik SylviaW"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 222
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...

Trochę się układa a trochę się rozkłada :-? :lol: śmiesznie mi się napisało

lęków mam już mniej i to mnie cieszy :)

jeszcze nie wszystko domknięte, ale to nie amerykański film, żeby w miły i łagodny sposób zamykać taki etap życia :wink:

z remontem miałam jazdę, doszłam nawet do wniosku, że nie byłabym w stanie pociągnąć sama budowy :-?

ekipa mi się wycofała tydzień przed wejściem bo dostali propozycję wykończenia czegoś większego, znalazłam inną - dzięki Bogu rozliczaliśmy się etapami, na etapie wyburzeń i demolki byli genialni, na etapie wykończenia masakra :evil:

więc musiałam im podziękować, gdy po tygodniu poprawek nadal nie potrafili osiągnąć stanu, który by mnie uspokoił. generalnie gdzie nie spojrzę, to źle o nich myślę :)

byli na tyle nie okrzesani, że kiedy kazałam im wyjść i nic więcej już nic nie dotykać, (wspomniałam też ile będą mnie kosztowały poprawki po nich,) oni nierozumni zapytali jeszcze kiedy się z nimi rozliczę :lol: wydawało im się, że jak się kogoś wyrzuca to jeszcze mu się płaci. niestety i tak poniosłam przez nich straty.

dwa miesiące wakacji wyjęte z życiorysu :) też mi się zachciało. Jak mówią niektórzy, mogłaś zostać i nie musiałabyś robić remontu ani się męczyć. Ja im mówię, że wolę się męczyć, to i tak jest o wiele przyjemniejsze.

Generalnie

w mieszkanku jest nam bardzo dobrze, dziewczynki są dużo spokojniejsze. Naprawdę warto było. Mimo iż czasami bywa smutno, ale za to spokojnie.

Ten czas smutku też minie i już będzie nowe :)

Współczuję remontu. :( :x Kiedyś remontowałem mieszkanie, mieszkałem w nim i byłem .. bliski skończenia w wariatkowie... :oops:

ten remont to była kropka nad "i" w sprawie moich przeżyć w tym roku ;), pomału dochodzę do siebie i coraz mniej mnie wkurza to co nie spełniło moich oczekiwań :-?

Na pewno niedługo już nie bedzie smutno.. Pamiętasz film "Nigdy w życiu!"

dziękuję Ci, aż się uśmiechnęłam na wspomnienie tego filmu. Bez tego smutku nie znałabym wartości radości.

Tak jak napisał Khalil Gibran: "Radość twoja to smutek, co odkrył oblicze. Bo ta sama studnia, która odbija Twój uśmiech, jest przecież wypełniona łzami."

moja studnia jest napełniona ;) więc pojawiła się możliwość przeglądania w jej lustrze

pozdrawiam :)

• 4 weeks później...

Cześć - wpadłam się przywitać.

Ciężkie te twoje perypetie ale super się czyta. Najbardziej podobają mi się koty i "harcierskie" obieranie marchewki.

Nie martw się tymi poszukiwaniami i tym, ze sama nie dasz rady - moje miejsce czekało na mnie 4 lata i myślę, że twoje też na Ciebie czeka, tylko na razie się troszkę ukryło :wink:

A może już jest tylko nie zauważone :roll:

Cześć - wpadłam się przywitać.

Ciężkie te twoje perypetie ale super się czyta. Najbardziej podobają mi się koty i "harcierskie" obieranie marchewki.

Nie martw się tymi poszukiwaniami i tym, ze sama nie dasz rady - moje miejsce czekało na mnie 4 lata i myślę, że twoje też na Ciebie czeka, tylko na razie się troszkę ukryło :wink:

A może już jest tylko nie zauważone :roll:

Witam Cię słonecznie i dziękuję za miłe słowa :)

Niezmiennie podziwiam różne miejsca i czekam, aż to moje się odkryje. Przekopuję nawet kolorowe liście w parku, bo nie wiadomo co się pod nimi chowa :D

a w Nałęczowie z liści pewna kobieta robi takie rzeczy.

http://images37.fotosik.pl/19/68f67c4fa33089bcm.jpg

Proste a cieszy :D