Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Marzenie o D07-Dziennik SylviaW"

Recommended Posts

Sylwia wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Tu na razie jest ściernisko :wink: , ale będzie....Wasz dom 8) :D ...

Widać radość na twarzach dziewczynek, Ty jesteś szczęśliwa...nic tylko budować! :D

Trzymam kciuki! Powodzenia! :D

wielkie dzięki :D

czuję się naprawdę super, reszta rodzinki również. :D

Zdobyliśmy wiedzę i zaprawę z poprzednią działką oraz jej kredytowaniem, teraz już nic nam nie powinno przeszkodzić ;)

nic tylko działać :D

• Odpowiedzi 222
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie ta autostrada jest dosyć kusząca, słyszeliśmy, że to jakieś 2 km, jeszcze to trochę potrwa, ale docelowo powinno być wygodniej.

Samoloty o dziwo nie przeszkadzają, dziewczynki komentowały ich ładne barwy :D

na pewno okolica bardziej nam odpowiada, niż ta, która była na Targówku, dziwię się sobie, że wcześniej w ogóle nie interesowałam się tymi stronami i gdyby nie mój prezes do tej pory żyłabym w nieświadomości 8)

Gratuluję zakupu działki. A (jesli to nie tajemnica :oops:) to jakie ma wymiary, po ile teraz tam działki chodzą? Nie za wścibski jestem...? :roll: :oops:

spoko, trzeba pytać, żeby wiedzieć ;)

wymiary jakieś śmieszne, bo była wytyczona laserowo, żeby było zgodnie z planem zagospodarowania min. 1000 m na dom jednorodzinny, więc wyszło coś 36 na 27 czy 28 metrów ( nie pamiętam cyfr po przecinku) , 280 zł. gdybyś chciał coś zakupić, służę namiarem :)

to jest cena bezpośrednia, w agencjach 350-400 zł. Pomyśleć, że w maju cenili po 211 zł :D

Dzięki.

Na razie nie mam 280 tyś... ale kiedyś... Tylko, że wtedy pewnie potrzeba będzie za 400tys.. :roll:

Nie bo tak się zastanawiam, może wybudować dom i ... sprzedać go. :roll: Czemu? Powinienem dostać tyle kasy, że starczyłoby na spłatę kredytu, na zakup nowej działki i wybudowanie domu.. A jak jest koło Ciebie z komunikacją miejscką? Jakiś autobus? Ile czasu jedziesz na działkę od Centrum?

Dzięki.

Na razie nie mam 280 tyś... ale kiedyś... Tylko, że wtedy pewnie potrzeba będzie za 400tys.. :roll:

Nie bo tak się zastanawiam, może wybudować dom i ... sprzedać go. :roll: Czemu? Powinienem dostać tyle kasy, że starczyłoby na spłatę kredytu, na zakup nowej działki i wybudowanie domu.. A jak jest koło Ciebie z komunikacją miejscką? Jakiś autobus? Ile czasu jedziesz na działkę od Centrum?

Jak Ty wpadłeś na ten pomysł ;) :D

z komunikacji jest autobus - przystanek koło domu, jest również autobus szkolny dla podstawówki, jakieś 1,5 km do stacji PKP Dawidy, po za tym to jest blisko ul. Baletowej, która jak wiadomo łączy Puławską z Al. Krakowską, do liceum na Ursynowie, syn właścicieli jedzie 40 do 50 minut, dojazd do miasta (oczywiście nie głównymi arteriami) zajmuje gospodarzom 20 minut w godzinach szczytu, dokładnie do Żwirki, obiecali pokazać nam, którędy omijają korki. Z ważniejszych spraw, rozpoczęto budowę trasy ekspresowej ( na razie papierowo ;) )

w sprawie kalkulacji budowy i zarobku, najlepiej porozmawiajmy prywatnie ;) Czy już podliczyłeś swoje wydatki na budowę, wiesz ile kosztował Cię stan deweloperski? Zacząłeś swoją inwestycję, jak było trochę taniej, zdajesz sobie sprawę jaką wartość ma teraz Twój dom? Wystarczyłoby na działkę i bliźniaka :D 8) Rozpoczęcie inwestycji w tamtej okolicy, moim zdaniem zapewnia zysk, wierz mi gdybym mogła samodzielnie podejmować decyzje, nie zastanawiałabym się :D

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...