Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysły na aranżację pokoi dla córek

Sylwia z Poznania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiecie co.......................???

Śliczne te pokoiki, ale dla mojej 6 - latki musiałyby być dwa - jeden ze zdjęć powyżej a drugi do normalnego życia - czyli malowania farbami na biurku z folią lub bez bo " nie mogłam mamo znaleźć", gotowania zup z prawdziwych warzyw dla miśków i lalek, no bo "mamo plastiku to ty też nie jesz"...... lalunia z niej rośnie nieziemska a i tak nie przeszkodziło jej to w tym, aby na dywanie w pojemniakach po maśle zrobić błocko z piasku nadmorskiego wysypanego ze szklanej kuli :o i nikogo nie muszę przekonywać, że piasek ów był tylko w pojemnikach.........bo po "ostrożnie: rozpoczętej zabawie był juz wszędzie...."no ale mamo jak mam robic babki kiedy na dworze pada". Do tego moja mała miłośniczka przyrody, co jakiś czas przynosi do domu w słoiku a to żabkę, a to kijanki, a to " tylko konik polny mamo" :)

Jutro pokażę jej te zdjęcia i zobaczę jaka będzie reakcja....mam nadzieję, że nie taka, jak podczas wyboru kafelek do łazienki...na widok różowych z Tubądzina moje dziecko rozpłakało się i łkając..." mamo ja taką różową chcę..."

No ale się popisałam :oops: a propozycje miały być....

Zrobiłam RANKING pokoików dla mojej córci. Zdziwiłam się nieco, gdyż nie wszystkie jej się podobały. A oto co wybrała 6 - latka mieszkająca w mieście a niebawem ( tzn. w przyszłym roku :lol:) na wsi:

1. Z zielonymi ścianami i z łóżkiem ze zjeżdzalnią - propozycja dla chłopca :o :o :o , bo wisiał kask i a na podłodze leżały sobie samochody

2. Łóżko piętrowe - niebieski domek z drabinką - błękitne ściany - kolejna propozycja dla chłopca :o :o :o

3. Błękitny BARBI z psem w łóżeczku - ale zaznaczyła, że chce bez psa - Ufffffffff a juz myślałam, że pokój dla dziewczyny ją nie interesuje :wink:

4. Pokój z białym metalowym łóżkiem z moskitierą i ścianami w baletowym różu

5. Kolejny różowy ze zjeżdzalnią

A ponad wszystko i najwięcej ochów i achów zebrała propozycja pokoju w pastelach z piętrowym łożkiem i stojącą przy nim toaletką i krzesłem oraz wiszącą klatką dla ptaków.

ja w wieku poniekąd duuuużo starszym także wybrałabym tą opcję. Piękna sprawa, ta pastelowa kolorystyka, i ta toaletka przy tym łóżku. Hmmm. W sam raz dla małej damy.

A Teraz niech mi ktoś powie, gdzie zdobyć takie piętrowe łóżko ze zjeżdżalnią na dodatek w rozsądnej cenie. Dawidek nie umie jeszcze sam wybierać takich rzeczy, ale znając jego temperament (na 30 sekund nie da się przy nim spokojnie usiąść), to to będzie coś dla niego.