Annja 09.07.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Znalazłam to zdjęcie w wątku ze zdjęciami elewacji i już wiem jak ma wyglądać mój dom http://img107.imageshack.us/img107/2372/dsc02293qs7.jpg Czy ktoś wie jaki to klinkier i jaki tynk ( kolor ) na elewacji? Nasz dom też ma filary przed wejciem i na tarasie które planujemy obłożyć klinkierem, myślałam też o klinkierze na wykuszu i wokół drzwi wejściowych. Ten na zdjęciu ma idealny kolor, no i ta elewacja - nie za żółta, nie za różowa, nie za bura - dokładnie taki beżyk jak mi się marzy. Może jest tu właściciel tego pięknego domku? Albo jego sąsiad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 09.07.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 być może to ekoklinkier : http://www.ekoklinkier.pl/galeria.php?id_galeria=190&kategoria=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 09.07.2007 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 być może to ekoklinkier : Rzeczywiście wygląda podobnie - tak na oko to melanż jantar albo carmel. A może ktoś zna płytki klinkierowe elewacyjne w podobnej kolorystyce? U nas to właściwie płytki wchodzą w grę, bo filary już stoją, a ściana dwuwarstwowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 09.07.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Annja, czy jesteś pewna, że chcesz zrobić taki "bunkier" z elewacji Trochę mi to przypomina reklamę hurtowni z klinkierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 09.07.2007 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Oj tam, zaraz bunkier O kolorek tej cegły i tynku mi chodzi. Na taki płot, który może wrażenie bunkru robić to mi zwyczajnie kasy braknie Ja chcę płyteczkami filary obrobić, cokół i wykusz, no może jeszcze wokół drzwi wejściowych, a wrażenia bunkru być nie powinno, bo dom mamy z poddaszem i będzie w sumie więcej ścian niż na tym zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 09.07.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 ufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 10.07.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 To dobrze, bo ten dom w ogóle "nie wygląda" zza tego muru. Dla mnie dość ciężko i nieco ponuro, zwłaszcza, ze jest ciemny dach, których nie ejstem wielbicielem - chociaż na pewno jest elegancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 11.07.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Czy to złudzenie, czy może ja niedowidzę, ale wydaje mi się że w świetle bramy wjazdowej do garażu stoi również murek z klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 11.07.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 z tego co widzę to rzeczywiście stoi na moje oko, to taki bardziej słupek niż murek ale nie będę się spierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.07.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Już parokrotnie złapałam się na tym, że kolor na zdjęciu nie odpowiada temu w rzeczywistości To ogrodzenie na bank jest - jak zauważono powyżej - z ekoklinkieru kolor jantar. Widziałam ten klinkier parę dni temu na żywca - zazwyczaj na zdjęciach jest ciemniejszy. Mi osobiście podoba sie ten ryflowany a nie gładki i w kolorze carmelu - coć nie "głupio" wygląda połaczenie ich obydwu co pokazane jest na stronie ekoklinkieru. Szkoda, że w tych wybarwieniach prócz cegły klinkierowej nie mają też płytek klinkierowych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.07.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Znalazłam to zdjęcie w wątku ze zdjęciami elewacji i już wiem jak ma wyglądać mój dom http://img107.imageshack.us/img107/2372/dsc02293qs7.jpg Czy ktoś wie jaki to klinkier i jaki tynk ( kolor ) na elewacji? Nasz dom też ma filary przed wejciem i na tarasie które planujemy obłożyć klinkierem, myślałam też o klinkierze na wykuszu i wokół drzwi wejściowych. Ten na zdjęciu ma idealny kolor, no i ta elewacja - nie za żółta, nie za różowa, nie za bura - dokładnie taki beżyk jak mi się marzy. Może jest tu właściciel tego pięknego domku? Albo jego sąsiad? Widzę, że krążymy w tych samych klimatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 11.07.2007 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Widzę, że krążymy w tych samych klimatach Choć jedna duszyczka która nie nabija się z mojej ulubionej elewacji Oświadczam raz jeszcze, że nie chodzi mi wcale o ten wzbudzający tyle emocji mur!!! Podoba mi się kolor elewacji i tego nieszczęsnego klinkieru. Kropka A wracając do sedna to zdążyłam się zorientować, że Ekoklinkier nie robi płytek klinkierowych - niestety A nam właśnie płytki będą potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.07.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Ja zrozumiałam cię od razu Jak znajdę płytkę w zbliżonym odcieniu, to dam ci cynk. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 11.07.2007 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.07.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 http://www.extradom.pl/WRO1002.html a jak Ci się widzą kolorki elewacji w Cis 02 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 11.07.2007 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Też niezła! Podobają mi się takie okładziny z kamienia, aczkolwiek klinkier chyba bardziej praktyczny. Aha, i bardziej podobają mi się opaski wokól okien jaśniejsze od elewacji, a nie odwrotnie, zwłaszcza przy ciemnych ( nie białych ) oknach. Moje okna są "tradycyjnie" w złotym dębie, a dachówka kasztanowa angoba szlachetna z Koramica. Myślę, że ładnie byłoby właśnie z takim kremem na elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.07.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Nasz dach będzie z Bogenera ciemny brąz angoba, kominy chciałam zrobić z ekoklinkieru w melanżu carmel i jak na zdjęciu z cisem - dołem opaska miała być z płytki klinkierowej - której nie ma. Tak sobie wymysliłam w składzie budowlanym ( przykładając gąsiora do wszystkich cegieł na placu )- a teraz znalazłam podobne zdjęcie Co zaś się tyczy obwódek dookoła okien - to u mnie też będą jaśniejsze Zastanawiam się jeszcze nad piaskowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.07.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 I raz jeszcze ja, bo robię akurat porządek w papierach, prospektach, katalogach i takich tam....... Może uzyskasz efekt na jakim ci zależy używając płytek klinkierowych ręcznie formowanych z firmy CRH ( importowane) w kolorze: FB GD, FB ROSA WEISS, FB TERRA COTA ? Ale cena od 1,66 do 1,74 EURO za sztukę........drogo... Ja u nich szarpnę się tylko na cegłę ręcznie formowaną na ściankę dzielącą jadalnię od kuchni...........męża już uprzedziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 12.07.2007 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Cena za te płytki klinkierowe rzeczywiście porażka Nawet 1,74 zł a nie Euro za sztukę to w moim przypadku byłoby drogo bo podmurówka jest dosyć wysoko ( cztery schodki do domu ) a w obwodzie mamy 51 mb. Do tego trzy filary, tego nasz budżet napewno by nie wytrzymał Piaskowiec też mi się podoba i wszystkie twory "piaskowcowopodobne" ale mam obawy co do utrzymania tego w należytym stanie. W okolicy mamy płot z piakowca, dom przy ulicy i piaskowiec dziś jest już w opłakanym stanie t.j. najzwyczajniej utytłany błotem, kurzem i innym brudem. A płot ma góra trzy lata. Muszę się solidniej rozejrzeć za tymi płytkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 12.07.2007 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Znalazłam bardzo ładne płytki klinkierowe podobne do tych cegieł Euroklinkieru. Producent - niemiecka firma Stroeher. Nie wiem tylko jeszcze ile kosztują. Obawiam się, że znowu mogę się zgarbić jak w końcu ustalę tę cenę http://www.stroeher.de/p_fassade/KV_316_patofen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts