Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy też czujecie sie zmęczeni...?

elais

Recommended Posts

ja się zgadzam w 100% z tym co padło wyżej - najbardziej wykańcza wybór kafelków. Jak się już trafi jakieś ładne to są albo drogie albo niepraktyczne.

No i wkurzają mnie dostawcy:

1. Wszystko do łazienek zamówiłam w jednej firmie - przeywieźli wszystko ale podłogę inną. Zabrali tą podłogę i przywieźli dobrą, ale za mało płytek.

2. Okna - w końcu (po 2 miesięcznym opóźnieniu) zamontowali, ale dali nie te klamki - też już trzeci tydzień wydzwaniam żeby je wymienili i nic

3. Drzwi wewnętrzne - przywieźli, ale nie wszystkie

itd.

Chcę przez to powiedzieć że wielu spraw nie można zakończyć i odhaczyć jako zrobione, tylko ciągle się coś ślimaczy i trzeba wracać sto razy do tego samego - to mnie wykańcza psychicznie.

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie generalnie OK, jeszcze nie dogonił mnie syndrom wykończeniówki. Ekipy trafiały mi się nawet niezłe ale pod koniec pracy (prawie) każdej ekipy miałem ochotę żeby już wyp.... , znaczy się poszli sobie :lol:

Konieczność pilnowania wszystkiego i "nawracania" wykonawców na robienie "po Bożemu" sprawia że czasami czuję się jak alpinista, który końca swej wędrówki nie widzi i ma coraz większą ochotę zasnąć i niczym się nie przejmować... :wink:

Ale wstaję i prę dalej ... i nawet mi się to podoba 8)

Ja jestem na etapie stanu surowego i mam momentami dosyć. Czuje się zmeczona podejmowaniem szybkich decyzji, bo ekipa zapomniała wcześniej powiedzieć.

I wiecie co... kładę się wtedy pod kocyk i nie jadę na budowę. Nie oglądam katalogów z kafelkami, zapominam o budowie całkowicie. I następnego dnia juz jest ok :)

to do tych wszytkich klopotw,o ktorych piszecie powyzej wyobrazcie sobie,ze mieszkacie 1000 km od budowy :o macie mozliwosc bycia na niej tak co +/- 3 miesiace :evil: materialow wykonczeniowych szukacie z niespelna 2 latkiem,ktory dostaje szalu juz w momencie wejscia do sklepu a wykonawcy,ktory sie nie wywiazuje mozecie conajwyzej pogrozic palcem rozmawiajac przez telefon :cry: ewentualnie w stanie silnego wzburzenia rzucic kilka k.urew...

powiem szczerze..mam dosyc :cry:

i dziekuje prawie na kolanach,ze zblizamy sie do konca...pierwszego etapu czyli wykonczony parter ;) robimy sobie mala przerwe i wcale nie z powodow finansowych,tylko z przyczyny zmeczenia materialu ...poniewaz w tej chwili na pytanie o podloge na poddaszu mam ochote odpowiedziec - jeden ch.j :evil: :oops:

a wulgarna z natury nie jestem :cry:

No -MIa -jesteś naprawdę'wielka". Jak to możliew,że zdecydowałaś się budować na "odległość"- naprawdę jestem pełna podziwu . Ja do nowego domu mam 30 km i uważam , że i tak daleko. W drugiej połowie sierpnia sie wprowadzamy- mam nadzieję, że gdy dojdziesz do mojego etapu twoje samopopczucie bedzie zdecydowanie lepsze niż moje.

też jestem na etapie wybierania płytek, drzwi ...i już mnie wykańcza WSZYSTKO a przede wszystkim:

- kibelek Koła do wymiany-trzeba reklamowac ,

- kabina (zaznaczam ,że najdroższy model producenta) - po rozpakowaniu okazało sie ,że szkło wzorzyste a zamawialiśmy przezroczystą - a zamówienie gdzieś zniknęło :( zwariuję ...-

-drzwi - należałoby montować w sierpniu a będą październik -listopad ,

-płytki - czekać 4-6 tyg. na jeden model a 2-3 miesiace na drugi...

-droga dojazdowa zrobiona ale brak zgody na tzw.zjazd z drogi powiatowej - pan kierownik pzd czeka chyba na...

-kraweżniki co 3 dni połamane - zabawa chuliganerii - czy mam zamontować kamery ?

urlop zaplanowany niestety odwołany ....a na dodatek dzieci wciąż łudzą sie ,że pojadą nad morze końcem lipca -a ja nawet nie wiem czy dostanę urlop, czy rezerwować noclegi ...

• 5 weeks później...
Najgorsze jest to ze zaczynam byc niewolnikiem budowa -praca,praca budowa ,a tu zaczyna mi switac ze czas pomyslec o powiekszeniu rodziny tylko jak to zrobic jak na nic nie ma czasu a zarabiac na budowe trzeby.

Chyba dopadl mnie kryzys trzydziestolatki :wink:

My w tej chwili żałujemy że nie wybudowaliśmy się 5 lat temu :evil: Ponieważ teraz syn ma 3 lata i ja czuję że przez budowę mam mniej czasu dla niego. On jest poszkodowany.

Wybuduj się a przy końcu budowy dzidziuś (chociaż to nie zawsze tak wychodzi jak by sie chciało :roll: ).

to do tych wszytkich klopotw,o ktorych piszecie powyzej wyobrazcie sobie,ze mieszkacie 1000 km od budowy :o macie mozliwosc bycia na niej tak co +/- 3 miesiace :evil: materialow wykonczeniowych szukacie z niespelna 2 latkiem,ktory dostaje szalu juz w momencie wejscia do sklepu a wykonawcy,ktory sie nie wywiazuje mozecie conajwyzej pogrozic palcem rozmawiajac przez telefon :cry: ewentualnie w stanie silnego wzburzenia rzucic kilka k.urew...

powiem szczerze..mam dosyc :cry:

i dziekuje prawie na kolanach,ze zblizamy sie do konca...pierwszego etapu czyli wykonczony parter ;) robimy sobie mala przerwe i wcale nie z powodow finansowych,tylko z przyczyny zmeczenia materialu ...poniewaz w tej chwili na pytanie o podloge na poddaszu mam ochote odpowiedziec - jeden ch.j :evil: :oops:

a wulgarna z natury nie jestem :cry:

To wspolczuje .U mnie 150 km Berlin-Szczecin i czas pracy nienormowany wiec jakos to probuje godzic ale sa momenty ze mam dosyc :D .

Dobrze ze ja mam tak blisko bo majac 1000 km by mi sie ne chcialo .

A tez jestem z Gdyni ale pokochalam Szczecin :p

Czytam Was i cieszę się, że jestem w mniejszości jeśli chodzi o reakcje na budowę! :wink: Jesteśmy na etapie dachu i jak do tej pory nie miałam żadnych stresów :D Strasznie mnie nakręca ta budowa i strasznie cieszą jej postępy. A wybieranie okien, drzwi, bramy, dachówk, kominka itp. było wielką przyjemnością. Już nie mogę się doczekać wykończeniówki, wizję już mam :D :wink:

Mam tylko nadzieję, że mnie ten świetny nastrój na końcówce nie opuści.