Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy sprzeciwić się mężowi ?

aspidisca

Recommended Posts

• Odpowiedzi 130
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Panie, Panowie zamykam temat.

Kupno vana nastąpi w bliżej nieokreślonej przyszłości. Pewnie jak dzieci przyjdą już na świat i podrosną do pierwszych wspólnych wakacji.

Oto ustalenia po negocjacjach:

- pieniążki mogą przydać sie wkrótce na cele podatkowo-spadkowo-sądowe

- jeśli czuję sie na tyle dobrze żeby jechać na wakacje na jacht to wytrzymam też podróż. Podróż to tylko 600 km. Jedziemy na pojezierze koło Szczecina, potem nad nasze morze, więc nie tak daleko jak Lazurowe Wybrzeżę. Podróż zaplanowaliśmy etapami, z noclegami u rodziny po drodze. Jak będzie bardzo źle to znad morza wrócę sama kuszetką.

- znajomi z trójką dzieci twierdzą, że bardzo rzadko wybierają się wszyscy razem jednym autem, choć mają VW Tourana

- panowie wypowiadający sie w moim wątku przekonali mnie że nie warto się spieszyć z zakupem używanego auta. Tym bardziej vana.

Zrobiłam wstepne rozeznanie tego co jest na giełdach i komisach, poczytałam jakies forum motoryzacyjne.

Wywnioskowałam że vany jeżdżące po Polsce służą głównie w handlu, wożenia szmat z hurtowni itp. Nie są wcale autami rodzinnymi. W związku z tym mogą mieć poprzekręcane liczniki, wady zawieszenia, wyeksploatowane silniki. itd.

Chyba najlepiej będzie sprowadzić upatrzone autko z zagranicy. Tam vany są autami rodzinnymi - i to jest standard. Mam nadzieje że niemieccy spece nie uprawiają przekręcania liczniików.

Bardzo wszystkim dziękuję za burzliwą dyskusję.

A !!! można by otworzyć osobny wątek o seksie w ciąży :D :D :D

Agnieszka

a to nieprawda ze vany to w Polsce auta dostawcze

zwracam na nie szczególna uwage i widze najczęsciej rodzinki z dziećmi, autko tego typu już od kilku lat jest w Polsce bardzo popularne.

aspidisca jak maluchy się pojawią daj wykazac się mężowi, niech usadowi maluchy w fotelikach, załaduje do samochodu torby z ciuszkami, pampersami, zabawkami dla starszej, zobaczysz jak zacznie fuczeć i przeklinać :lol:

zaraz pobiegnie po vana :wink:

[/b]

a to nieprawda ze vany to w Polsce auta dostawcze

zwracam na nie szczególna uwage i widze najczęsciej rodzinki z dziećmi, autko tego typu już od kilku lat jest w Polsce bardzo popularne.

aspidisca jak maluchy się pojawią daj wykazac się mężowi, niech usadowi maluchy w fotelikach, załaduje do samochodu torby z ciuszkami, pampersami, zabawkami dla starszej, zobaczysz jak zacznie fuczeć i przeklinać :lol:

zaraz pobiegnie po vana :wink:

No nie wiem, jak bedzie z trojka u A, ale u nas w modelu 2+2 wszystko to plus wozek wchodzi do VW Polo i jeszcze mozna zabrac jedna dorosla osobe...

Ale mnie duzo do szczescia nie potrzeba :).

Aha, nie problem jakiegokolwiek van-a kupic, trzeba go jeszcze utrzymac. Spojrzcie przynajmniej na stawki ubezpieczen i koszt gazu/paliwa.

No nie wiem, jak bedzie z trojka u A, ale u nas w modelu 2+2 wszystko to plus wozek wchodzi do VW Polo i jeszcze mozna zabrac jedna dorosla osobe...

Ale mnie duzo do szczescia nie potrzeba :).

Aha, nie problem jakiegokolwiek van-a kupic, trzeba go jeszcze utrzymac. Spojrzcie przynajmniej na stawki ubezpieczen i koszt gazu/paliwa.

moja teściowa wiecznie wspomina jak to jezdzila kiedys z dziecmi maluchem i była zadowolona :wink:

Wszystko zależy od tego co dla kogo jest komfortowe i jaki tryb życia prowadzi.

Moja rodzinka na miejscu usiedziec nie moze, często gęsto wyjezdzamy, a to do rodzinki, a to do dziadków, na piknik itd. lubimy wziąśc ze sobą rowery, piłki itd. Pewnie przez kilka miesięcy aspidisca bedzie wozic maluchy w fotelikach tylem do kierunku jazdy, a więc żeby uspokoic czasem płaczące dziecko podac smoczek będzie chyba wyczyniac jakieś akrobacje by się do nich dostać, albo za każdym razem zatrzymywac :-?

Mnie sie nie raz zdarzało swobodnie przejsc z przedniego fotela do tyłu, usiąść obok dzieci, zabawić, uśpić i znów usiąśc koło męża, który lubi mieć obok siebie pilota :lol:

Ubezpieczenie owszem wyższe, ale gaz na miesiąc kosztuje nas do vana tyle co paliwo do opla corsy 1.1

Ja jestem zachwycona swoim większym samochodem i polecam gorąco. :D

A pewnie że kiedyś jeździli maluchami z dzieciakami. Nawet na wczasy do Bułgarii z namiotem-gigantem. Maluch to było super auto! Nasze pierwsze auto! Sama pchałam jak sie zapsuł na środku ulicy.

A potem sie sprzedał na pniu jak przyszli kupcy w straszne mrozy, a maluch odpalił od pierwszego "kopa".

Pewnie kupimy takiego vana, ale jak się dzieci urodzą, albo tuż przed. Tyle mojego że sobie teraz poogladałam w komisach co jest i jak się w tym siedzi. Może to będzie Alhambra, albo Galaxy, albo cos podobnego.

A LPG i tak podskoczy do ceny benzyny od przyszłego roku :cry:

panowie wypowiadający sie w moim wątku przekonali mnie że nie warto się spieszyć z zakupem używanego auta. Tym bardziej vana.

Zrobiłam wstepne rozeznanie tego co jest na giełdach i komisach, poczytałam jakies forum motoryzacyjne.

Wywnioskowałam że vany jeżdżące po Polsce służą głównie w handlu, wożenia szmat z hurtowni itp. Nie są wcale autami rodzinnymi. W związku z tym mogą mieć poprzekręcane liczniki, wady zawieszenia, wyeksploatowane silniki. itd.

Chyba najlepiej będzie sprowadzić upatrzone autko z zagranicy. Tam vany są autami rodzinnymi ....

Jezdzilam takim autem kilka lat , dosc dawno temu.

Jeszcze przed wyjazdem z Polski.

Sprowadzalismy z Kanady , auto mialo kilka miesiecy.

Sprawowalo sie dobrze .

Moj Maz wiecej takiego samochodu nie chce , woli osobowki ,

no ale nie mamy malych dzieci .

Co do rodzinnosci auta to mam inne doswiadczenia (nie mam na mysli swojej Rodziny , bo mam jedno dziecko ) , ale nie moge napisac ,

bo to teraz za takie skojarzenia mozna byc posadzonym o antysemityzm 8)