מרכבה 10.04.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 http://zywiec.olx.pl/pompa-ciepla-c-w-u-zamiast-solarow-iid-359738974 tylko jakieś tańszej tej pompy poszukać i porządnie zaizolować szkieletora to wyjdzie spokojnie że ta pompa da ciepłą wodę plus ewentualne grzanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 10.04.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Tak pytałem jakie najlepiej użyć na poddasze użytkowe alternatywnie dla klimakonwektorów ponieważ są one dwu funkcyjne woda/ elektryka i jeszcze zimną wodę latem ale do tego trzeba robić podwójną instalację. Najlepiej mieć pompę lub jakiś wymiennik a u mnie tego nie będzie. Pytałem jakie macie doświadczenia i co ewetualnie można polecić zamiast klimakonwektorów purmo VIDO nigdy takiej kombinacji nie robiłem, moim zdaniem to strasznie drogo wyjdzie alternatywą jest wentylacja mechaniczna połączona z ogrzewaniem i gwc co da takie delikatne schłodzenie latem taki system robię sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 10.04.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 nigdy takiej kombinacji nie robiłem, moim zdaniem to strasznie drogo wyjdzie alternatywą jest wentylacja mechaniczna połączona z ogrzewaniem i gwc co da takie delikatne schłodzenie latem taki system robię sobie a ja jeszcze w CWU to wciągam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 02.05.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Koszt podgrzania wody zwykłą elektryczna termą to 50-100 pln miesięcznie przy czteroosobowej rodzinie (zależny oczywiście od zużycia wody). Chyba raczej 125-175 PLN... a w ciągu 12 miesięcy to już robi różncę. No chyba, że mówimy o jakimś zasobniku z pompą ciepła czy coś...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InezDomyKanadyjskie 27.05.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Chyba raczej 125-175 PLN... a w ciągu 12 miesięcy to już robi różncę. No chyba, że mówimy o jakimś zasobniku z pompą ciepła czy coś...? Nasi klienci mówią, że płacą za wodę między 50-100 PLN miesięcznie przy czteroosobowej rodzinie, grzejąc wodę zwykłą termą elektryczną 120 litrów firmy Biawar lub Atlantic. Zimą za cały prąd, razem z pompą w studni i ogrzewaniem domu grzejnikami elektrycznymi konwektorowymi płacą ok. 600 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 29.05.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Niech wedle wytycznych do świadectw charakterystyki energetycznej zliczyć to jest 140 litrów wody dziennie 4x35L co daje 5,71 kWh dziennie ... dla wody od 10 do 45 st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InezDomyKanadyjskie 30.05.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Niech wedle wytycznych do świadectw charakterystyki energetycznej zliczyć to jest 140 litrów wody dziennie 4x35L co daje 5,71 kWh dziennie ... dla wody od 10 do 45 st Ja nie mówię o teorii, tylko o praktyce, Jedno z drugim niestety dość często niewiele ma wspólnego. Mnie jako konsumenta bardziej interesuje ile faktycznie mam zapłacić, a nie ile wychodzi z wyliczeń. Dlatego zawsze podaję prawdziwe kwoty z prawdziwych rachunków prawdziwych ludzi. Według mnie to bardziej użyteczna informacja, niż teoretyczne przeliczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 31.05.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Mnie jako konsumenta bardziej interesuje ile faktycznie mam zapłacić, a nie ile wychodzi z wyliczeń. Dlatego zawsze podaję prawdziwe kwoty z prawdziwych rachunków prawdziwych ludzi. Według mnie to bardziej użyteczna informacja, niż teoretyczne przeliczniki. Tego się nie da wyliczyć ... ponieważ każdy człowiek jest inny. To jest jak baza, punkt odniesienia, tyle wyjdzie za ogrzanie np dziennie 140 L wody. A dalej to już kwestia tego kto co lubi. Tu ciężko nazwać to praktyką, a raczej już namacalnie trzeba to stwierdzić. I każdy zapis ile poszło można nazwać teorią... bo w innym domu będzie inaczej. Ale bez wyliczeń nie można bo potem cuda się dzieją na patyku skąd. Koledze gościówa wyliczyła podłą główkę na 50 wat na m^2 mocy!! gdzie w domu potrzeba mu max 10-15 wat ... Po to się liczy takie sprawy, zawsze zostanie kwestia dokładności ... a wiąże się to z brakiem danych ... aby coraz dokładniej szacować. Zdziwania się na obliczenia to strzelanie sobie w stopę uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 01.06.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Agnieszko, gdzieś pisałaś, że będziesz mieć koszt ogrzewania prądem domu z 30cm izolacją w ścianie. Masz już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piko71 16.06.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Agnieszko, gdzieś pisałaś, że będziesz mieć koszt ogrzewania prądem domu z 30cm izolacją w ścianie. Masz już? Pewnie dopiero w przyszłym roku - po całym sezonie grzewczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 03.07.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Czy może ktoś wywalić te reklamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 03.07.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Czy może ktoś wywalić te reklamy? Ty możesz na dole pod każdym postem masz dodaj do dziennika dodaj do ulubionych i taki fajny trójkącik kliknij w niego i napisz administratorowi raport że to reklama zaraz to usuną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 03.07.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 OK, dzięki. Cale życie człowiek się uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) Sprawdziłam profil uzytkownika danowski - to chyba nie reklama, adres ma firmy komputerowej z Białegostoku.IP sa różne. Edytowane 3 Lipca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 04.07.2013 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Dziękujemy za zgłoszenia i pomoc w utrzymaniu porządku. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prH 04.07.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Dziękujemy za zgłoszenia i pomoc w utrzymaniu porządku. Pozdrawiamy Szanowna Redakcjo, przed chwilą zarejestrowałem się na tym forum jako przedstawiciel firmy Domy Drewniane - Proarch, której dotyczyła sprawa niedawnej pozytywnej opinii. Opinia ta została Przez Państwa usunięta. Kilka dni temu znalazłem zapytanie forumowicza dotyczące naszej działalności i skontaktowałem sie z dwoma naszymi inwestorami aby napisali kilka słów. Jeden z nich (który podpisał się nawet własnym nazwiskiem) z Białegostoku spełnił naszą prośbę. Niestety, po usunięciu zarówno zapytania jak i opinii oświadczamy, że nie będziemy więcej korzystali z tego forum - a czytelników przestrzegamy przed brakiem obiektywizmu. Podsumuję to tak - ludzie nie wierzą już w pozytywne opinie, a w pomówienia i złe opinie wierzą bezkrytycznie - taka jest niestety dzisiejsza rzeczywistość. T.Bobecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 04.07.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Ludzie nie wierzą, bo najczęściej reklamy wrzucają jednopostowcy jako użytkownicy. Niestety to często ludzie nasłani przez producenta lub sami producenci lub sprzedawcy. Dla mnie taka weryfikacja, że zachwalanie przez ludzi z większą ilością postów jest tylko brane poważnie nie jest może najlepsza na świecie ale najlepsza w tej sytuacji. To ja dałem zgłoszenia o spamie. Skoro IPki były znacząco inne to admin przesadził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.07.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 dlatego ja nie usuwałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 04.07.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 (edytowane) dlatego ja nie usuwałam... To już zahacza o paranoję. Nie można opisać czyjejś niekompetencji, nie można pochwalić... Pozostaje tylko pisać pierdoły. Edytowane 10 Lipca 2013 przez Rotan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 07.07.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 To musi iść przez filtr ... można pisać ... o niekompetencji ...i partaczeniu ale osoba tylko z takim pierwszym postem jest mało wiarygodna.każdy może się zarejestrować i pisać co chce, ile tego mamy tu na forum ... ? masę co chwila ... jakaś reklama liderów itp ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts