Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do małego domku amonite

Recommended Posts

Ja z kolei marzę o oranżerii, uwielbiam bowiem storczyki, mam nawet kilka dorodnych okazów. W oranżerii mogłabym stworzyć im idealne warunki wzrostu.

Oranżeria to fajna sprawa, ja też kiedyś marzyłam o niej - mam trochę wieloletnich roślin tarasowych, których nie ma gdzie trzymać zimą, np. fuksje w różnych odmianach, drzewka cytrusowe - potrzebują dużo światła i niezbyt wysokiej temperatury, a w domu zimą są bardzo biedne... Ale na razie oranżerię musiałam sobie wybić z głowy z wiadomych powodów :evil: :(

Piszę: "na razie" - bo moja marzycielska natura nie daje jednak za wygraną :wink: Jak się rozejrzeć po naszym forum, to takich marzycieli/ek jest spoooooro 8)

• Odpowiedzi 661
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No, no amonite to już druga stronka, idziesz jak burza :)

Ale na razie oranżerię musiałam sobie wybić z głowy z wiadomych powodów :evil: :(

Piszę: "na razie" - bo moja marzycielska natura nie daje jednak za wygraną :wink: Jak się rozejrzeć po naszym forum, to takich marzycieli/ek jest spoooooro 8)

Ja też tak łatwo nie odpuszczę i wiem, że kiedyś będę mogła pochwalić się wszystkim śliczniutką, nowiutką oranżerią :oops: :wink:

B&S

...Ostatnio odwiedziła mnie przyjaciółka z mężem i dzieciaczkami. Popatrzcie, co dostałam w prezencie od 3-letniego Jasia:

http://foto3.m.onet.pl/_m/f65059f8802c6ff127c3daf9b8784d87,5,19,0.jpg

Super, prawda? Szczególnie kolor dachu 8) - Jasio stwierdził, że przecież "dziewczynki najbardziej lubią różowy kolor" :)

Mały Jaś wyrośnie na znawcę kobiet :wink:

A w urzędach czasami, bywa nawet zabawnie :roll:

B&S

...Ostatnio odwiedziła mnie przyjaciółka z mężem i dzieciaczkami. Popatrzcie, co dostałam w prezencie od 3-letniego Jasia:

http://foto3.m.onet.pl/_m/f65059f8802c6ff127c3daf9b8784d87,5,19,0.jpg

Super, prawda? Szczególnie kolor dachu 8) - Jasio stwierdził, że przecież "dziewczynki najbardziej lubią różowy kolor" :)

Mały Jaś wyrośnie na znawcę kobiet :wink:

A w urzędach czasami, bywa nawet zabawnie :roll:

B&S

Ten różowy dach może być hitem :D Amonite, trzymaj się

cześc amonite

Tak sobie poczytałam twój dziennik i przede wszystkim pooglądałm zamieszczone przez ciebie zdjątka

OGRÓD MASZ JAK Z BAJKI!!!!!

Aż szkoda niszczyc go budową :wink:

Trzymam kciuki! Będę kibicowac zmaganiom budowlanym :wink:

I GRATULUJĘ POZWOLENIA NA BUDOWĘ :wink:

I wyganiaj tego wirusa.............................

Właśnie o coś w tym rodzaju mi chodzi, dorbie :wink:

Nawet już widziałam tę aranżację i spodobały mi się te płytki.

http://www.paradyz.com.pl//images/collections/big/0040_1.jpg

Tylko blat raczej będzie drewniany - albo drewno plus ceramika - coś się wymyśli ciekawego :wink:

braza, basiah2, dzięki za kibicowanie :) :)

Jak napisałam w dzienniku - znowu czekanie :-? - ale ważne, że pozwolenie już jest. I choć nieprawomocne jeszcze, to na działce zaczęło sie coś dziać, bo moja jednoosobowa ekipa budowlana strasznie się niecierpliwi, że tracimy cenny letni czas. Uspokajam od razu - nie, nie, nie zaczęłam kopać 8) wiem, że nie wolno jeszcze - ale prace przygotowawcze trwają :wink:

kuchnia śliczna, szkoda, że nie mam miejsca u siebie, aby murowaną zrobić........teraz gdym chciała mieć to i tamto w całym domu, to jego powierzchnia znacznie by skoczyła..... a kasa dalej u mnie w miejscu...... :(

...ale jak taką kuchnią będę chciała nasycić oczy, będę przyjeżdżać do amonite :wink:

kuchnia śliczna, szkoda, że nie mam miejsca u siebie, aby murowaną zrobić........

No ja na nadmiar miejsca wcale nie cierpię :wink: ale jakoś to sobie wymierzyłam, podumałam i mam nadzieję, że wyjdzie dobrze.

...ale jak taką kuchnią będę chciała nasycić oczy, będę przyjeżdżać do amonite :wink:

Obiecujesz, Aga??? 8) :D :D

kuchnia śliczna, szkoda, że nie mam miejsca u siebie, aby murowaną zrobić........

No ja na nadmiar miejsca wcale nie cierpię :wink: ale jakoś to sobie wymierzyłam, podumałam i mam nadzieję, że wyjdzie dobrze.

Obiecujesz, Aga??? 8) :D :D

Jasne, że TAK :D

Właśnie o coś w tym rodzaju mi chodzi, dorbie :wink:

Nawet już widziałam tę aranżację i spodobały mi się te płytki.

http://www.paradyz.com.pl//images/collections/big/0040_1.jpg

Tylko blat raczej będzie drewniany - albo drewno plus ceramika - coś się wymyśli ciekawego :wink:

Mi sie podobaja na podloge jupiter, lacza je wlasnie z tymi kuchennymi, ale u mnie beda musialy byc brazowe bo za mdlo bedzie, kuchnia z brzozy z Ikei raczej bo juz mamy stol z brzozy z Ikei i tak go lubimy ze nie wymienimy na inny w jadalni