YreQ 11.10.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Zdjęcia są świetną pamiątką - czekam na oglądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 13.10.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Amonite - idziesz jak burza!!!! Kroi się ładny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.10.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Amonite, teraz to Ty już jesteś poważna inwestorka! Gratuluję pierwszych ścian! Wyglądają baaaardzo zawodowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.10.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Trochę zdjęć: Najpierw się zbroiłam .... http://foto.m.onet.pl/_m/7152c48df8601ca5eced6a119fe344de,10,19,0.jpg No kochana!!! Tak uzbrojona możesz spokojnie ruszać do boju Przegranej nie przewiduję Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 13.10.2007 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 No kochana!!! Tak uzbrojona możesz spokojnie ruszać do boju Przegranej nie przewiduję Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 13.10.2007 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Amonite - idziesz jak burza!!!! Kroi się ładny domek Kochana, ty się zabieraj za zakładanie dziennika, nie ma lekko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 14.10.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Amonite - idziesz jak burza!!!! Kroi się ładny domek Kochana, ty się zabieraj za zakładanie dziennika, nie ma lekko! jak coś już będzie widac to się chyba zabiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 21.10.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 amonite Zdjęcia, które zatytułowałaś "jesienne smuteczki" są po prostu cudne. Masz artystyczną duszę i świetnie fotografujesz. No i budowanie też Ci nieźle wychodzi Postępy na budowie ogromne Przed zimą planujesz zrobić tylko piwnice, czy może chcesz osiągnąć stan surowy otwarty? Pozdrawiam B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.10.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Amonite, podziwiam tempo prac! Rzeczywiście idziesz jak burza. Ciekawa jestem, czy czasem nie będziesz dachu niedługo kładła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.10.2007 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 amonite Zdjęcia, które zatytułowałaś "jesienne smuteczki" są po prostu cudne. Masz artystyczną duszę i świetnie fotografujesz. Dzięki No i budowanie też Ci nieźle wychodzi Postępy na budowie ogromne Przed zimą planujesz zrobić tylko piwnice, czy może chcesz osiągnąć stan surowy otwarty? Amonite, podziwiam tempo prac! Rzeczywiście idziesz jak burza. Ciekawa jestem, czy czasem nie będziesz dachu niedługo kładła. Dooobre proszę się tu ze mnie nie nabijać Chciałabym skończyć piwnice - jeśli uda się zrobić płytę, to będę całkiem zadowolona. Wszystko jest uzależnione od pogody i od zdrowia mojej jednoosobowej ekipy... A może jeszcze da się zrobić ściankę przy zejsciu zewnętrznym do piwnicy i zasypać fundamenty w niepodpiwniczonej części domu. A nawet jeśli nie, to i tak będzie nieźle, cieszę się, że w ogóle zaczęłam w tym roku. A wiosna ma być podobno wczesna i bardzo ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 26.10.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 I jak tu Cię nie kochać za optymizm, który życie w niedowiarkach wzbudza ? Zdjęcia piękne, magiczne i soczyste - gdybym tylko mogła ubrałabym się w nie, bo to moje kolory. Ogród jeszcze nie zasnął na zimę - więc to znak , że jeszcze nie czas na nią, bo robota na budowie wre. I oby tak dalej, i oby sił Ci nie zbrakło, i oby znalazł się ktoś z silnym ramieniem, kto pomoże przetrwać Ci niejedną budowlaną burzę. Wszystkiego dobrego Amonite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 28.10.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 I jak tu Cię nie kochać za optymizm, który życie w niedowiarkach wzbudza ? Wszystkiego dobrego Amonite. Podpisuję się pod wypowiedzią YreQ Bardzo potrzebuję optymizmu i pozytywnego myślenia, mogłabyś mi go troszeczkę pożyczyć? Cieszę się, że u Ciebie domek tak szybko rośnie. A ponieważ jesteś już po etapie fundamentów, może będziesz mogła mi doradzić. Czy robiłaś tak zwaną bednarkę? Ja ciągle nie wiem czy ma sens jej wykonanie. Założyłam nawet na forum taki temat i po przeczytaniu kilkunastu odpowiedzi wiem... że nic nie wiem... Pozdrawiam B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 29.10.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Dziewczyno! pięknie Ci to idzie! może uda się nawet nadplan zrobić?! duuużo powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 29.10.2007 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 YreQ, dzięki serdeczne Jak Ty wiesz, czego mi życzyć... April, optymizmu i pozytywnego myślenia jeszcze trochę mam i mogę Ci pożyczyć. Ile potrzebujesz? Wyślę priorytetem, to dojdzie na jutro Tak naprawdę, to jednak sporo mnie kosztuje to wszystko nerwów, ale staram się nie oczekiwać za dużo, cieszyć się z każdego kroku do przodu... Marzę, ale ostrożnie A jeśli chodzi o bednarkę, to jej nie zakładałam. Będzie uziemienie szpilkowe. Tak zadecydował rodzinny elektryk, mam nadzieję, że to wystarczy. Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za fundamentyApril i dach YreQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 29.10.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Jasia, ten nadplan to w sumie chyba już się robi... bo optymistyczna wersja zakładała zakończenie tegorocznych prac wylaniem płyty nad piwnicą - i to już jest, z czego się baaaardzo cieszę. A jeśli uda się zrobić coś jeszcze, to będę się jeszcze bardziej cieszyć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.10.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Nieco zaległy post z dziennika - przepraszam Czekania na PnB ciąg dalszy... Pani, która zajmuje się moim wnioskiem jest chora i wybiera się na zwolnienie Ciągle główkuję nad sposobem ogrzewania domu. W projekcie jest kominek z rozprowadzeniem ciepła + ogrzewanie elektryczne ewentualnie. Chciałabym zamiast typowego kominka zbudować piec ceglany. http://foto3.m.onet.pl/_m/f6e2ba319a2ff4afdbefb38d5883d983,5,19,0.jpg Taki piec znalazłam już dość dawno w jednym z czasopism. Zbudowany jest z cegły i otynkowany, ogrzewa ponoć CAŁY dom ( 2 razy większy od mojego). Podoba mi się. Fajnie byłoby jednak jeszcze dołączyć funkcję kuchenną - żeby dało się coś ugotować przy okazji... A może jeszcze podkowę do ogrzewania wody użytkowej... W każdym razie bez zduna się nie obejdzie, choć - z drugiej strony - moja rodzinna "złota rączka" pewno by sobie z tym poradziła, gdyby miała schemat takiego "cuda". W dodatku o zduna teraz wcale niełatwo, a jeszcze o takiego z pomysłami... Wcześniej myślałam o zwykłym piecyku typu "koza" - są takie o mocy wystaczającej do ogrzania nawet większych powierzchni niż u mnie. Jednak taka pieco-kuchnia chyba bardziej by pasowała... Szukam podobnych wątków na forum, parę znalazłam. Sporo na te tematy mają do powiedzeniaForest-Natura, Darek B, Brzoza, Hes. Powoli czytam i analizuję. Może coś się wyklaruje? W międzyczasie sobie rysuję, jak to mniej więcej miałoby wygądać zewnętrznie. Witam Słuchaj o tym piecu pisano w ŁD i pisał chyba Grzegorz Dudek, którego znam. Mogę go zapytać czy da radę od właścicieli jakieś bliższe dane wyciągnąć. Działać? Czy już inne plany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laura27 02.11.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 amonite, własnie przeglądam twój dziennikbędziesz mieć piękny domek, już nie mogę się doczekać dalszej części relacji no i momentu gdy będziesz go urządzać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 05.11.2007 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Nieco zaległy post z dziennika - przepraszam Dziękuję i nie szkodzi W międzyczasie pojawił się następny obcy post... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 05.11.2007 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 amonite, własnie przeglądam twój dziennik będziesz mieć piękny domek, już nie mogę się doczekać dalszej części relacji no i momentu gdy będziesz go urządzać pozdrawiam Witam Ja też się nie mogę doczekać tego momentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.11.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 witam gratuluje podziwiam i troszeczke zazdroszcze Moja sytuacja jest nieco inna bo posiadam stara blisko 100 letnia drewniana chalupke do generalnego remontu ale gust i marzenia podobne! http://forum.muratordom.pl/uzytkownik56525.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts