anna.misia 13.07.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Bardzo podobają mi się płyty elektryczne ale wszyscy znajomi mi odradzają i mówią że będę płaciła straszne rachunki za prąd -proszę jeżeli ktoś używa tych płyt niech się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 13.07.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Nie wiemy ile to dużo znaczy dla Twoich znajomych .Ja mam płytę grzejną trzy fazy . Miesięczne rachunki za prąd to kwota ok. 150 PLN .Oprócz płyty codziennie raz, dwa włączamy zmywarkę .Prawie codziennie pralkę i suszarke do prania .Codziennie gotujemy obiad .Płyta łatwiejsza w utrzymaniu czystości nie produkuje spalin i wilgoci.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 14.07.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Moim marzeniem było zawsze posiadanie płyty elektrycznej, ale u mnie w bloku nie realne by to było korki . Problem w domu rozwiązał się samoistnie-brak gazu. Teraz jestem z tego powodu zachwycony po prostu nie lubię gazu i nie czuje się w jego obecności bezpiecznie. Jedyna moja obawa przed płytą elektryczną - nauka gotowania tak jakby od początku ale myślę że nie będzie aż tak źle Pozostała jeszcze tylko kwestia wyboru pomiędzy płytą zwykłą czy indukcyjną. Indukcyjna niby ekonomiczniejsza jednak jej cena jest dość wysoka choć i tak mocno poszła w dół z porównaniem do roku ubiegłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 14.07.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Pozostała jeszcze tylko kwestia wyboru pomiędzy płytą zwykłą czy indukcyjną.Kwestią jest długość gwarancji na płytę! Bywa, że pękają pod koniec gwarancji - tak jakby producent wiedział o tym. Piszę to po doświadczeniu kolegi, który dwukrotnie już zmieniał płytę, a pichci dużo i z uwielbieniem. Pierwsza płyta padła w okresie gwarancyjnym, a druga tuż po. Zaraz się pewnie ktoś dopisze, że ma płytę 100 lat i u niego działa świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 14.07.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Jakaś konkretna firma>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 14.07.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Jako ex-posiadaczka gazowej inox, aktualna posiadaczka najzwyklejszej ceramicznej Zanussi(4 lata) opowiadam sie zdecydowanie za płytą elektryczną. Też obawiałam się wzrostu rachunków ale pomimo korzystania z płyty elektrycznej i zmywarki rachunki znacząco nie wzrosły, przynajmniej ja tego wzrostu jakoś szczególnie nie zauważyłam . Komfort korzystania z ceramicznej jest tak ogromny z porównaniu z gazową, że nie wyobrażam sobie powrotu do gazowej. Przeprowadzając się do nowego domu szarpnę się na indukcyjną, w której wyeliminowane są błędy zwykłej ceramicznej. A kolega chyba miał pecha jakiegoś albo jakaś klątwa nad nim ciążyła z tym pękaniem...Moje koleżanki bez klątwy na pękanie się nie skarżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 17.07.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 TYLKO I wyłącznie PŁYTA CERAMICZNA a dlaczego -po uzytkowaniu na 100% bedziesz zadowolona ps. trzeba równiez zainwestowac w garnczki z grubym dnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 18.07.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Przeprowadzając się do nowego domu szarpnę się na indukcyjną, w której wyeliminowane są błędy zwykłej ceramicznej. A jakież to są błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 18.07.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Przeprowadzając się do nowego domu szarpnę się na indukcyjną, w której wyeliminowane są błędy zwykłej ceramicznej. A jakież to są błędy? ja tez sie dołączę do pytania i czym sie rożni indukcyjna od normalnej ceramicznej ja w starym domu mam ceramiczną i błędów nie zauważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.07.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Temat sprzed dwóch tygodni. Dlaczego nie korzystacie z wyszukiwarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 18.07.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 ja tez sie dołączę do pytania i czym sie rożni indukcyjna od normalnej ceramicznej ja w starym domu mam ceramiczną i błędów nie zauważam Nagrzewanie indukcyjne jest to nagrzewanie elektryczne polegające na generacji ciepła przy przepływie prądów wirowych wywołanych zjawiskiem indukcji elektromagnetycznej w elementach sprzężonych magnetycznie. W skrócie w tym że nie ogrzewany jest garnek a to co w garnku Atutem jest mniejsze zużycie prądu (około 30%) podobnież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.07.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Płyta indukcyjna (jak piszą w gazetach) zużywa 1/4 mniej energii. Nie nagrzewa się ani garnek ani płyta. Pola indukcyjne zaczynają działać w chwili postawienia na nich naczynia i wyłączają sie po jego zestawieniu. Mankamentem jest to, że płyta indukcyjna wymaga użycia garnków ze stali ferromagnetycznej (przyciągającej magnes)- nie wiem czy to prawda, niech wypowiedzą się jej użytkownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 18.07.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Czy to są aż takie duże pozytywy, żeby wydać znacznie więcej na płytę oraz zmienić zestaw garnków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.07.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Właściwie to nie wiem, bo ja myślę nad gazową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 19.07.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Właściwie to jakieś 200-400 zł za komplet garnków nie jest dużo. Po za tym nie specjalne garnki a przyciągające magnes jak ktoś lubi być robiony w balona i wydawać po parę tysięcy na super extra garnki specjalne i jedyne do indukcji to gratuluję wiedzy Czy się opłaca? Sam nie wiem analizując koszt płyty a oszczędność prądu to myślę że nie. (przynajmniej taka płyta za 4-5 k) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 19.07.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 jak to jest ze szkodliwoscia takiej kuchenki indukcyjnej ??? bo z jednej strony ludzie boja sie linii wysokiego napiecia oddalonej o 300 metrow od domu ..a z drugiej matki w ciazy moga sie zupelnie spokojnie oprzec o kuchenke gdzie szaleja prady indukcyjne ... ?? Rozumiem, ze ze wzgledow bezpieczenstwa, lepiej zeby rycerz w zbroi zelaznej nie podchodzil do takiej kuchni ..? Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 19.07.2007 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Dziękuję wszystkim za odpowiedż-będzie płyta ,tyle że nie wiem jeszcze jaka -ceny są powalające ale widziałam ostatnio płytę ceramiczną WIRPOOL z piekarniem za 1300zł jest bardzo ładna i estetyczna ale czy warto ją kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 19.07.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Dziękuję wszystkim za odpowiedż-będzie płyta ,tyle że nie wiem jeszcze jaka -ceny są powalające ale widziałam ostatnio płytę ceramiczną WIRPOOL z piekarniem za 1300zł jest bardzo ładna i estetyczna ale czy warto ją kupić? za taka cene to na 100% warto!!! az sie wierzyc nie chce ze tak tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.07.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Dziękuję wszystkim za odpowiedż-będzie płyta ,tyle że nie wiem jeszcze jaka -ceny są powalające ale widziałam ostatnio płytę ceramiczną WIRPOOL z piekarniem za 1300zł jest bardzo ładna i estetyczna ale czy warto ją kupić? Mysle że warto. Ja znalazłam płytę gazową samą whirpoola za 840 zł a tu masz jeszcze piekarnik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 19.07.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 dosc ze piekarnik to jeszcze plyta ceramiczna a nie gazowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts