wiolasz 22.07.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Sylwia1667, zgadzam się z powyższą wypowiedzią. Moja mama i ciotka-obie mają tak ustawione, ze kuchenka sąsiaduje bezpośrednio ze zlewem.. Nijak nie da sie normalnie funkcjonować. Koszmar przy zmywaniu, chlapiesz płynem do zmywania po garnkach i ich zawartości. Ja mam identycznie teraz w bloku i powiem, ze nigdy więcej.. Zamierzam mieć zlew pod oknem a baterię ustawię sobie z jednego boku, ale taką, którą można opłukać i drugą komorę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 23.07.2007 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Obecie w bloku zlewozmywak mam obok kuchenki i zupełnie mi to nie przeszkadza. Nie muszę lecieć przez pół kuchni żeby np. odcedzić warzywa. Jeśli coś gotuję to przy okazji nie zmywam, bo nie mam na to czasu (w domku będę wrzucać do zmywarki ) Co do kawałka blaciku, to będzie po drugiej stronie kuchenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.07.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Jesli masz już tak wypróbowane i nie przeszkadza to w porządku..u mnie jest blat, kuchenka i zlew i koniec. Dlatego odkładając mokre naczynia muszę machać ręką i wodą nad kuchenką dlatego o tym pisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konopielka 08.08.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Ja mam pod oknem i w nowym domu też tak będzie .Jest to wygodne rozwiązanie pod warunkiem , że parapet nie jest jednocześnie blatem, bo wtedy cierpią na tym okna i firanki . U mnie parapet jest jednocześnie blatem. Nie zdarza się, żeby było zachlapane okno czy firanki. Fakt, że korzystam ze zmywarki, ale przy myciu owoców czy płukaniu czegokolwiek nic się nie dzieje. Jedyny minus to mała różnorodność jeżeli chodzi o wybór typowej baterii podokiennej. No i ich ceny. W przypadku naszej kuchni nie udałoby się otworzyć okna przy zamontowaniu zwyczajnej baterii. Kupiliśmy Blanco Elipso-S F, którą bardzo sobie chwalę. Osobiście polecam zlew przy oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodan 10.09.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Od 10-ciu lat posiadam zlewozmywak przy oknie a parapet jest jednoczesnie blatem i nie cierpi na tym ani moje okno ani firanka ani rolety. Problemem jest bateria podokienna - zwlaszcza jej cena moja wlaśnie dokończyła swojego żywota i nie da jej się już naprawić Zakup jej to wydatek rzędu 1400 zł wzwyż, chromowane są troszeczke tańsze ale jeżeli ma się zlew z fragranitu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.09.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 http://www.mizar.pl/Franke/3952 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 11.09.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Od 10-ciu lat posiadam zlewozmywak przy oknie a parapet jest jednoczesnie blatem i nie cierpi na tym ani moje okno ani firanka ani rolety. Problemem jest bateria podokienna - zwlaszcza jej cena moja wlaśnie dokończyła swojego żywota i nie da jej się już naprawić Zakup jej to wydatek rzędu 1400 zł wzwyż, chromowane są troszeczke tańsze ale jeżeli ma się zlew z fragranitu.... sprawdź Pyramis Alto (cena ok 450 PLN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 11.09.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Lepiej aby zlew nie sąsiadował z kuchenką, niewygodnie jest korzystać z jadnego i drugiego. Ja miałam w planie zlew pod oknem ale przeniosłam w róg. Jest super. Moja mama jak przeczytała Wasze wypowiedzi to się uśmiechnęła, kiedy Ona odbierała mieszkanie, na które czekała trochę to nie miała takich problemów Do głowy jej nie przyszło, że można grymasić, coś zmienić. Jak wybudowała dom to zrobiła zupełnie inaczej niż w mieszkaniu Teraz zastanawia się czy dobrze zrobiła dokonując zmian Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 12.09.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 my terz mamy takie ustawienie kuchni 2 drzwi i 2 okna .tylko okna bedziemy miec mniejsze .co do zlewu to moze faktycznie rozwaz jeszcze raz bo to strasznie nie porecznie .np mycie jarzyn i wrzucanie do gotujacej sie obok zupy mozna sie poparzyc.my mamy własnie takie rozwiazanie w bloku i jest do bani(moim zdaniem).trzeba uwazac bo woda albo chlopie sie do gotujacych potraw albo tez na dopiero umyta kuchenke.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 12.09.2007 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Zlewozmywak będzie przy kuchence a nie pod oknem, klamka zapadła, instlacje położone. Teraz też tak mam i faktycznie przy smażeniu na oleju nie mogę zmywać bo wystarczy kropla wody i olej strasznie pryska, ale w planach domku jest przecież zmywarka. Co do ochlapywania umytej kuchenki: po pichceniu myję kuchenkę i zamykam górną klapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikka 12.09.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Ja także mam zlewozmywak pod oknem, ale okno jest na wysokości 120cm. Szwagierka ma także zlew po oknem ale tam parapet jest jednocześnie blatem, z tą różnicą że blat jest dosyć szeroki, zachlapanych okien u niej nie widziałam (nie mają zmywarki)i nie słyszałam aby skarżyła się że ma problem z otwarciem okna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodan 12.09.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Od 10-ciu lat posiadam zlewozmywak przy oknie a parapet jest jednoczesnie blatem i nie cierpi na tym ani moje okno ani firanka ani rolety. Problemem jest bateria podokienna - zwlaszcza jej cena moja wlaśnie dokończyła swojego żywota i nie da jej się już naprawić Zakup jej to wydatek rzędu 1400 zł wzwyż, chromowane są troszeczke tańsze ale jeżeli ma się zlew z fragranitu.... sprawdź Pyramis Alto (cena ok 450 PLN) możesz podać w jakim sklepie ? jeżeli faktycznie jest taka cena to faktycznie nam dużo w "plecy" już zamówiłam necie Aglos.pl bateria franke roti fragranit cena 1350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 12.09.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Zlewozmywak będzie przy kuchence a nie pod oknem, klamka zapadła, instlacje położone. Teraz też tak mam i faktycznie przy smażeniu na oleju nie mogę zmywać bo wystarczy kropla wody i olej strasznie pryska, ale w planach domku jest przecież zmywarka. Co do ochlapywania umytej kuchenki: po pichceniu myję kuchenkę i zamykam górną klapę Ogień i woda nie powinny być obok siebie wg sztuki feng shui Skoro tobie odpowiada taki układ to nie ma co dyskutować. Dla mnie jednak jest to opcja bardzo mało praktyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 12.09.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Od 10-ciu lat posiadam zlewozmywak przy oknie a parapet jest jednoczesnie blatem i nie cierpi na tym ani moje okno ani firanka ani rolety. Problemem jest bateria podokienna - zwlaszcza jej cena moja wlaśnie dokończyła swojego żywota i nie da jej się już naprawić Zakup jej to wydatek rzędu 1400 zł wzwyż, chromowane są troszeczke tańsze ale jeżeli ma się zlew z fragranitu.... sprawdź Pyramis Alto (cena ok 450 PLN) możesz podać w jakim sklepie ? jeżeli faktycznie jest taka cena to faktycznie nam dużo w "plecy" już zamówiłam necie Aglos.pl bateria franke roti fragranit cena 1350 http://www.agd-rtv.net/product_info.php?products_id=6875 http://www.ceneo.pl/10090 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agabartek 12.09.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Hm.. Ale Pyramis ALTO jest tylko w stali, a wyżej wymienione nie są pod okno.. Chyba? Sama szukałam z granitu pod okno, ale z oferty widziałam tylko Franke.. A może coś przegapiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodan 12.09.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 http://www.mizar.pl/Franke/3952 Za gapowe trzeba płacić na tej stronie ta sama bateria jest tańsza o 100 -wkę , szkoda bo już mi ją wysłali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodan 12.09.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Od 10-ciu lat posiadam zlewozmywak przy oknie a parapet jest jednoczesnie blatem i nie cierpi na tym ani moje okno ani firanka ani rolety. Problemem jest bateria podokienna - zwlaszcza jej cena moja wlaśnie dokończyła swojego żywota i nie da jej się już naprawić Zakup jej to wydatek rzędu 1400 zł wzwyż, chromowane są troszeczke tańsze ale jeżeli ma się zlew z fragranitu.... sprawdź Pyramis Alto (cena ok 450 PLN) możesz podać w jakim sklepie ? jeżeli faktycznie jest taka cena to faktycznie nam dużo w "plecy" już zamówiłam necie Aglos.pl bateria franke roti fragranit cena 1350 http://www.agd-rtv.net/product_info.php?products_id=6875 http://www.ceneo.pl/10090 Morrwa dzięki za adresy , ale to nie są baterie podokienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 12.09.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Spoko. Nie specjalnie rozumiem termin "podokienne" Ja się na którąś skuszę bo do parapetu mam 30 cm i w sumie obie mi się zmieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodan 12.09.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Spoko. Nie specjalnie rozumiem termin "podokienne" Ja się na którąś skuszę bo do parapetu mam 30 cm i w sumie obie mi się zmieszczą. Mój parapet jest równocześnie blatem , chcąc umyc okno muszę wyciągnąć całą baterię czyli tzw "bateria kładziona" fachowo rzecz nazywając - podokienna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 12.09.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Ja tez mam okno nad zlewem i to jest baaaaardzo fajne rozwiazanie. Mozna zmywac gareczki i gapic jak sasiadka zmywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts