Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agusia,

a jaki masz otwór???

My zrobiliśmy 110 x 380 cm - będą albo zupełnie proste (klasyczne jednobiegowe), albo z małym zabiegiem na początku (3-4 stopnie).

Nie pamietam dokładnie ile ma, ale wiem że jest conajmniej o 1-1,5 m za długi. Tak to jest jak buduje się samemu i robi inaczej niż jest w projekcie. Ja właśnie w projekcie mam takie schody jak Ty chcesz zrobić, czyli i na dole i na górze po kilka stopni zabiegowych. Ale nie podobają mi się takie schody więc stwierdziliśmy, że zrobimy proste. Dlatego otwór musiał być większy, aby nie uderzać głową o strop, no i żeby nie były za strome. A teraz mamy problem, bo na górze nie mieszczą się nam drzwi do jednego z pokoi. Zastanawiam się jeszcze czy byłaby możliwość jakoś dozbrojenia i nadlania kawałka stropu, aby ten otwór pomniejszyć. Muszę się dowiedzieć czy jest to możliwe.

• 2 weeks później...

To może i ja się pochwalę :) Schody są świeżutkie, skończone w zeszłym tygodniu, nie patrzeć na te wiszące nad nimi kable - przeróbka oświetlenia planowana na środę :) Niestety, są trochę zakurzone - pojechałam wczoraj z wiaderkiem je wymyć, ale okazało się, że z powodu pierwszych mrozów panowie zakręcili wodę na budowie :bash:

Marzyły mi się schody "wychodzące ze ściany", ale obudziłam się zbyt późno, kiedy zamontowanie ich było praktycznie niemożliwe, dlatego schody dywanowe są małym kompromisem. Podobnie jak barierka - najbardziej podobają mi się schody bez poręczy lub z poręczą biegnącą wzdłuż ściany, ale chciałabym mieć kiedyś dziecko, więc wiadomo, że mieszkanie urządzam również z myślą o nim...

IMG_0417..jpg

IMG_0384..jpg

IMG_0380..jpg

IMG_0381..jpg

Mi się podoba takie rozwiązanie, jeżeli chodzi o schody: http://n-design.pl/#/pl/galeria/dom_w_izabelinie?p=784 eleganckie i nowoczesne. To niestety nie jest zdjęcie z mojego domu, czego oczywiście bardzo żałuję. Ale jak tylko dorobię się własnego domu, to na pewno zatrudnię projektantów z n-design, żeby mi stworzyli takie cudo :)

• 2 weeks później...
POMOCY!!!

Czy macie schody wewnetrzne w plytkach? Planuje takie i juz mialam zamawiac plytki ale mi wykonczeniowiec powiedzial, ze to nie sa stopnice i bedzie wygladac dziwnie... znalazlam listwy takie metalowe ale czy to nie bedzie zle wygladalo we wnetrzu??

wklejcie ktos jakies zdjecia!!

ja mam takie do piwnicy.

I jakies listwy metalowe są. Poszukam fotki.

Mam.

Przepraszam ale tylko takie, brudne ;)

http://lh3.ggpht.com/_8Plan52eFtk/TDeFnibBikI/AAAAAAAAC5M/Gbxh9qfY8-s/schodypiwnica.jpg

http://lh6.ggpht.com/_8Plan52eFtk/TDeFnvYwr6I/AAAAAAAAC5M/bQUi_-EDm5E/schodypiwnica1.jpg

Nie wiem czy coś Ci to pomoże.

Gdzieś na forum widziałam ładne schody w płytkach. Ja osobiście wolę drewniane ;)

Anetko

dziekuje bardzo wlasnie o to mi chodzi. W sumie nie wyglada zle tyle, ze u Ciebie to do piwnicy a tam ujdzie wszystko. Ja mam odwratnie nienawidze drewnianych schodow. Mam teraz takie i dla mnie masakra!! Kazdy tupot slychac jak dudnienie stada koni a jak ktos tak wyczulony na halas jak ja to ma przechlapane. Nawet myslalam o przyklejonych drewnianych stopnicach ale maz twierdzi, ze wtedy pierwszy stopien wyjdzie zbyt wysoko.

Ja też jestem za tym, by alternatywą dla płytek był kamień. Jeśli to zbyt duży koszt dla Ciebie, to spróbuj położyc na schody wykładzinę, to bardzo popularna okładzina w Irlandii, gdzie mieszkam - nie słychac tego stukotu, o którym piszesz, jest ciepło w nogi i jeśli wybierzesz ładną wykładzinę, to wygląda to naprawdę lepiej niż płytki - nie wiem, czemu, ale mam na nie alergię ;) Pozdrawiam.

oczywiscie

a wysokiej jakosci wyladzina pcv dobrze docieta,dokladnie przyklejona i wykonczona,potrafi swietnie imitowac zywice....

plytki na schody wewnatrzne w mieszkaniu?.....przyznam szczerze,ze nie widzialam ani jednej dobrej realizacji....

http://www.diampol.pl/oferta/o4_b.jpg

Edytowane przez prawdziwy.anika