wojgoc 11.02.2015 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 ale bejca to nie to samo co naturalny rodzaj drewna. kolor może uzyska ten sam, ale usłojenia już nie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.02.2015 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 tak sobie przeglądałam mnóstwo inspiracji schodowych w google i zauważyłam, że zdjęcia, prócz unikania fotografowania połączenia stropu i wylewki (żeby podpatrzyć patenty ) rzadko pokazują sposób wykończenia ostatniego stopnia, zwłaszcza, jeśli korytarzyk jest z innego materiału niż drewno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2015 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Elfir poszukaj postów Laska D. Była tu taka dyskusja o łączeniach i on wtedy pokazał kilka zdjęć. Wojgoc, a czy andzidom ma mieć okna i stopnie z tego samego drewna? Nie, więc może nie ma tu znaczenia usłojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzidom 12.02.2015 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Przecież możesz zastosować bejce Są najróżniejsze kolory i dobry stolarz na pewno będzie potrafił tak dobrać barwienie, odbarwianie, że dopasuje dwa rodzaje drewna Pestko tak wiem o bejcy ale nie chce schodów bejcowanych ,bo jednak na krawedziach i na srodku stopnia [rzecieraja sie i widac róznice kolorów,tego sie nie uniknie aktualnie stolarz wykonuje mi blat i półke panel za wanne debowe szczotkowane i rozmawiałam z nim wcześniej o schodach i bardzo odradał bejce. szukam drzewa litego w kolorze pasujacym do wnetrza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzidom 12.02.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 tak sobie przeglądałam mnóstwo inspiracji schodowych w google i zauważyłam, że zdjęcia, prócz unikania fotografowania połączenia stropu i wylewki (żeby podpatrzyć patenty ) rzadko pokazują sposób wykończenia ostatniego stopnia, zwłaszcza, jeśli korytarzyk jest z innego materiału niż drewno.. nie wim czy o to Ci chodzi ,ale ja mam schody beton u gory bedzie deska jasniejsza niz stopnie i na górze ten ost stopien bedzei pociagniety tym drewnem co na podłodze a obłozenie schodów konczy sie na przedostatnim stopiu tak mi stolarz tłumaczył ostatnio bo ciezko by to połaczyc na jednej powierzchni ładnie ,ale chyba na schodach samonośnych drewnianych ten ost stopien to na rozno z podłoda u góry wychodzi tu w domu gdzie teraz mieszkam tak jest panele łacza sie ze schodami na pietrze i nie wyglada to zle ,ale gdy stopnie duzo ciemniejsze od podłogi u góry to chyba brzydko by to wygladało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.02.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Andzidom, jak ma się bejca przecierać ??? Może ja czegoś nie rozumiem, ale chyba nie zostawiasz schodów bez ochrony powierzchni? Chyba położysz lakier, albo olejo-wosk? A jeśli położysz, to jak ma się ten kolor wycierać? Elfir raczej chodzi grubość materiałów na łączeniu np deski i paneli, albo kafelków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 12.02.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 (edytowane) Pestko tak wiem o bejcy ale nie chce schodów bejcowanych ,bo jednak na krawedziach i na srodku stopnia [rzecieraja sie i widac róznice kolorów,tego sie nie uniknie aktualnie stolarz wykonuje mi blat i półke panel za wanne debowe szczotkowane i rozmawiałam z nim wcześniej o schodach i bardzo odradał bejce. szukam drzewa litego w kolorze pasujacym do wnetrza . Zmień stolarza Tak jak napisała @pestka,bejca jest zabezpieczona lakierem,więc o jej przetarciu nie ma mowy Owszem,naturalne drewno jakie ma kolor w masie jest nie oszukujmy się lepsze,bo łatwiej go odnowić, ale jak ktoś dba o schody,to i bejca się sprawdzi Każde schody trzeba co jakiś czas przelakierować,bo i na egzotyku lakier się z czasem przetrze Wszystko obija się o "kasę" Jeśli kogoś stać na wydanie za schody z egzotyku 1,5-2x,a niejednokrotnie i 3x tyle co za bejcowane, to niech lepiej zamówi egzotyk Co do połączenia schodów z podłogą na górze Ostatnia realizacja z końca stycznia Jesion bielony,zarówno podłoga,jak i schody Można jak się chce?-jak widać można:) Zdjęcia robocze (jak na mnie przystało;) ),wiec jakość kiepska Edytowane 12 Lutego 2015 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 12.02.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 a masz zdjcie od spodu? chodzi mi o to czy schody maja wystajace stopnie i jak obrabiasz boki listwą - czy jest wcinane czy jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.02.2015 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 (edytowane) Co do połączenia schodów z podłogą na górze raczej mi chodziło o łączenie z innym materiałem. Drewno z drewnem i to jeszcze takim samym to akurat umiem sobie wyobrazić Bo chcę robić korytarzyk na piętrze i nie wiem czy płytką mam dojechać do krawędzi stopnia czy coś się zostawia i jak wykończyć krawędź płytki. Edytowane 12 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 12.02.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 @Elfir, Wklejam połączenie panel/nosek-drewniany,gres-nosek drewniany Jak masz pytania to dzwoń-608404823,wytłumaczę Ci jak najlepiej wg mnie to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 12.02.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 (edytowane) Edytowane 12 Lutego 2015 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.02.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Ok, teraz widzę, że płytką nie dochodzi się do samej krawędzi także z boku korytarzyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 12.02.2015 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Zależy jaka balustradaJeśli balustrada stoi na podłodze,to lepiej zrobić opaskęJeśli balustrada byłaby do boku stropu,np szkło samonośne na rotulach,to z podłogą najlepiej dojechać do samej krawedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.02.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 (edytowane) żadnej balustrady stojącej nie będzie Będzie jedna poprzeczka miedzy ścianą a słupem. Dzięki za zdjęcia, już wiem jak to zakończyć. Edytowane 12 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.02.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 raczej mi chodziło o łączenie z innym materiałem. Drewno z drewnem i to jeszcze takim samym to akurat umiem sobie wyobrazić Bo chcę robić korytarzyk na piętrze i nie wiem czy płytką mam dojechać do krawędzi stopnia czy coś się zostawia i jak wykończyć krawędź płytki. temat tak rozwiązany http://images67.fotosik.pl/612/09ef356366700375med.jpg a tu aby szyby nie babrac szmatą http://images68.fotosik.pl/610/6e9ec2f2f3550ff6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.02.2015 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 między trepem schodów a gresem jest różnica grubości. Miałeś najpierw robione schody a potem gres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.02.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 pierw gres na koncu ostatni stopienhttps://picasaweb.google.com/114780603567233739312/12Listopada2014SchodySzyszkaStolarnia#6085306213760921922 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 12.02.2015 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Zmień stolarza ...... [ATTACH=CONFIG]304118[/ATTACH]] LasekD pozwolę sobie wykorzystać Twoje zdjęcie do mojego pytania. W jaki sposób zakończyć schody przy ścianie, by nie bylo tej listwy ochraniającej z boku? ( na zdjęciu z prawej strony) Stolarz, z którym rozmawiałam twierdzi , że ściana będzie się brudzić i ogólnie będzie do kitu i sugeruje robienie listwy , lub wkuwanie jej pod tynk . Odradza nam kładzenie samych trepów ,bez bocznej ochrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.02.2015 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 pierw gres na koncu ostatni stopien https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/12Listopada2014SchodySzyszkaStolarnia#6085306213760921922 Ja mam wylewane z betonu, więc jest nieco inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.02.2015 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 tak czy inaczej ostatani stopnien z drewna jest zlicowany z płytką.tylko to zlicowanie zalezy od 2 czynników a mianowicie wigotnosci i chyba ciepławysoksc stopnia jak i szpara pomiędzy stopniem a gresem ulega minimalnej zmianie , lub sam stopnien ulega skręceniu mimo klejenia go do posadzki/wylewki/stropu. to tak samo jak mowiłas ze pojawia sie szczelina pomiedzy scianą a stropem na piętrze.widzę ja jak pale w kominku. gdy nie pale szczeliny/pęknięcia nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts